Asztrológiai előrejelzés Szilágyi Katitól máj. 1-15-ig

A két hét fő fényszögei:  
Vénusz a Bika jegyébe lép; Nap-Plútó trigon; Nap-Jupiter trigon; Nap-Szaturnusz kvinkunsz; Hold-Uránusz együttállás, kvadrátban Plútóval; Hold-Vénusz együttállás, kvinkunszban Marssal; NAGY CSODATÉVŐ HÁROMSZÖG: Nap-Merkúr-Hold (és Vénusz) együttállás, trigonban Plútóval, trigonban Jupiterrel; Vénusz-Neptunusz szextil; Jupiter előreindul; Nap-Merkúr együttállás; Merkúr-Vénusz együttállás; Vénusz-Jupiter trigon; Uránusz-Plútó kvadrát végre kioldódik 

A mottó:  Amit kívántál, most megkaphatod, ha felkészültél. 
Nagy nehezen átverekedtük magunkat április második felének visszahúzó sárenergiáin. Április 30-án, a Vénusz saját jegyébe, a Bikába érkezik, és ettől végre úgy érezzük, már nem sodor tovább a sáráradat, felállhatunk. Fáradtan, fásultan nézünk szét, arcunkról törölgetjük a sarat és az izzadságot. Körülnézünk – és néhány nap alatt, ha szívünkben készen állunk a nyitásra, és a fárasztó sárdagasztás után elménk már gondolkodni sem tud, elérkezik a kéthetes hullámhegy, a CSODA időszaka: nagyot sóhajtva felnézünk, és a sár helyett a fenti képet látjuk.

A MÁJUS ELEJI NAGY CSODATÉVŐ HÁROMSZÖG
Május első két hetében minden egy nagy háromszög köré rendeződik, ami hosszú idő óta az első valóban kellemes égi jelzés, ami történik velünk. Gondolom, mindenkire ráfér! Május első két napja, 1-2-a még felkészülés erre a napra, még érződik az előző időszak nehéz vibrálása. Május másodikán először intuíció érkezik el hozzánk az égi Neptunusztól (Nap-Neptunusz szextil), hogy most milyen irányból jön a kellemes fordulat. A nagy áldás május 3-án, kedden indul, a Nap-Plútó trigonnal, ehhez csatlakozik később a Jupiter trigonja is, majd lassan, szép sorban, a Nap, a Merkúr, a Hold, végül pedig a Vénusz is.

Mit hoz nekünk ez a nagy csodatévő háromszög?
Végre nyugalmat, odafigyelést a szépségre, a körülöttünk lévő természetre, amit eddig szinte észre sem vettünk. A (pozitív) érzelmeink felerősödnek, hiszen a Vénusz végre a saját jelébe került, és nem idegen országban kell túlélésre berendezkednie. Minden, amire felkészültünk, minden, amit kioldottunk magunkból (Plútó) most azt segíti, hogy összhangban legyünk a nagy egésszel (Jupiter). Ebben az állapotban pozitív inspirációk érhetnek el hozzánk, megvalósulhatnak régóta vágyott dolgok. Május 5-én még bezavarhat a Hold együttállása az Uránusszal, hirtelen érzelmi felfokozottságot érezhetünk az elmúlt fél évvel, vagy akár három-négy év küzdelmeivel kapcsolatban, de most komolyak vagyunk, felnőttebbek és rendezettebbek, mint korábban, ezért a fokozódás nem borít ki minket hosszú időre. A május 7-i BIKA újholddal (Nap-Hold együttállás) indul el igazából minden. Az újhold amúgy is alkalmas arra, hogy végiggondoljuk, milyen újat akarunk megvalósítani, megteremteni, szárba szökkenteni a következő egy hónapban. Érdemes ezen a napon Újhold-meditációt, teremtő meditációt tartani úgy, hogy közben magunk elé képzeljük a fenti virágzó akácfát – ami olyanná változik most, mint Eywa, a navik kívánságteremtő életfája az Avatárban. 

Megvalósulhat most, amire eddig készültünk, hiszen a gondolkodásunk (Merkúr), önmagunk (Nap), az érzéseink (Vénusz) és a lelkünk (Hold) összhangban van a Nagy Isteni Tervvel (Jupiter) és az árnyékvilággal (Plútó) is.

Használjuk teremtésre május 7 és 15 közötti időszakot – most mindent meg tudunk valósítani, ha felkészültek vagyunk.

A győzelem napja(i)
Május 9-ét a Győzelem Napjának is szokták nevezni a történészek, mert ezen a napon ért véget a második világháború (Európában). Most bennünk is véget érhet a saját felnövekedésünkkel, a saját teremtő erőnkkel kapcsolatos háború és hitvita (legalábbis egy időre).

Május 9-től erősödik a fenti nagy háromszög, és a Jupiter, a  „nagy jótevő”, hosszú hátráló mozgás után végre előreindul, és megengedi, hogy igazán jó dolgok történhessenek. Ezzel párhuzamosan végre végleg megszűnik az Uránusz-Plútó kvadrát, ami 2012 óta borzolta a kedélyeinket, számos lehetetlen, nehezen megoldható helyzetet, saját árnyékunkkal való szembenézést kívánó eseményt hozott az életünkbe.

Most ezek a „régi dolgok” végre tényleg elfelejthetők, letehetjük azokat a karmikusnak vélt dolgokat, kapcsolatokat, amiket hordozunk, és tiszta lapot kapunk. Képzeljünk el az újhold-meditáció során, hogy május 9-től valóban tiszta lappal indulunk –  azok vagyunk, azokká válunk, akiknek lennünk kell.

Ez az időszak az év talán legígéretesebb időszaka (még augusztus-szeptember lesz hasonló). Minden virágban, minden él – gondoskodjunk, örüljünk, szépen, lassan, „ahogy a csillag megy az égen”: boldogan, tudván, hogy jó felé haladunk.

A megvalósulás ideje ez.

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483