Szerető archetípus

Ismerkedj meg a benned élő Szeretővel!
Blogok:
A Feltámadás, Megújulás, Újjászületés ünnepe – HÚSVÉT>>>
„Két út áll előttem, melyiket válasszam?”>>>
Az érzékiség újraértelmezése>>>
Amit el tudsz hinni, azt meg is tudod valósítani – azaz az önbizalom szükséges ereje>>>
A test tudatossága>>>

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Bár a kép egy gyönyörű nőt ábrázol, és a Szeretőt nőként tárja elénk, ennek a szerepszemélyiségnek vannak sokkal mélyebb rétegei is, amelyek mindkét nem számára egyaránt fontosak.

Önértékelés, birtokba vétel, biztonság, intimitás, vonzerő, erotikus kisugárzás, szépség - a bennünk élő Szerető érdeklődési körei.

Földi testben, a földre születve mindannyiunknak természetes igényünk, hogy kényelmesen, biztonságban és harmonikus környezetben éljünk. Ez azonban sokunk számára nem magától értetődő, hiszen a testbe érkezéshez, a testi létezéshez való viszonyunkat rengeteg meghatározó élmény és tapasztalat befolyásolja már a születésünk első pillanataitól kezdve.
Idézzük csak fel az anyai dédelgetést, a simogatást, a tej édességét, amint betölti a pocakunkat, csillapítva éhségünket és szomjunkat, a becéző szavak megnyugtató melegségét...
Ezek az első érzékszervi, érzéki tapasztalatok sajnos nem mindannyiunknál ilyen idilliek. A szüleink nem mindig tudják megadni azt a fizikai és érzelmi biztonságot, amire mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy átélje saját értékességét és bizalommal legyen a saját teste és annak igényei iránt.

Később azután, a szexuális vágy fellobbanásával egyre fontosabbá válik, hogy vonzerőnket megélve értékessé váljunk a másik szemében, és hogy megtapasztaljuk a fizikai élvezetek minden formáját. Ösztönös késztetésünk van a fizikai szükségletek és az érzelmi hatások teljes spektrumának megszerzésére és kiélésére.
Azonban minél több hiányt tapasztaltunk meg kicsi korunkban a fenti tényezőkből, annál nehezebb elképzelni, hogy van és jut elég mindenből. Beindul egyfajta sóvárgás, hogy betöltsük az űrt, és egyre többet és többet akarunk megszerezni az általunk aktuálisan fontosnak tartott dolgokból, tárgyakból, emberekből. A tudattalanba süllyedt kielégületlenség és hiány mintázatai bekapcsolják bennünk az irigység és féltékenység fájdalmas érzéseit, ami sokszor még jobban megnehezíti, sőt ellehetetleníti  pontosan azt a közelséget és intimitást, amire igazából oly nagyon vágyunk.

A Szerető kérdései és üzenete:
Milyen alapot kaptál szüleidtől az intimitással, a tested elfogadásával kapcsolatban?
Hogyan színezi át ez a minta jelenleg is önmagad elfogadását?
Átéled-e vonzerődet? Ki tudod-e fejezni?
Találj vissza érzékiségedhez, tegyél meg mindent azért, hogy elfogadd a tested!
Külső értékek birtoklása helyett találj rá a valódi önértékelésre!

Mire taníthat ez az archetípus?

A Szerető üzeneteit meghallgatva a külső értékek megszerzésének vágya átalakul valódi önelfogadássá, önszeretetté. Ha szeretjük magunkat, akkor úgy érezzük, hogy természetesen jár nekünk, amire szükségünk van. Nem kérdőjelezzük meg magunkat, hanem egyszerűen birtokba vesszük a világunkat. Tudjuk, hogy mi az, ami igazán kell és tudjuk is értékelni azt, amink van. Megbecsüljük testünket, értékeljük értékeinket, gondozzuk és megőrizzük dolgainkat. Ebben a folyamatban haladva képesek leszünk feldolgozni az intimitás korai gátlásait is, hogy megtapasztalhassuk a közelséget és biztonságot bensőséges kapcsolatainkban.
Lelkünk tükrébe nézve meglátjuk saját értékességünket és szépségünket, ami sokkal több, mint a fizikai forma szépsége. Lelkünk csillogása az a belső arany fény, amely ragyog a szemünkből. Ez a belső ragyogás megfényesíti az élet minden formáját, és megszabadít a fizikai sík fogságából. Így lehetőségünk lesz saját életünket művészi szintre emelve ebből a bőségszaruból másokat is megajándékozni.

A Szerető más megszólításai:
Szépség, Bűbájos, Prostituált, Életművész, Birtokló, Anyagias

A Tiédet hogy hívják?

Fedezd fel, mit üzen számodra most ez az archetípus! Ezt a következő programokon teheted meg:

1. Gyere el a heti rendszerességű RituálTánc mozgásmeditációkra, ahol most a Szerető archetípushoz kapcsolódó élettémák kerülnek fókuszba:
04.22. Gaia ünneplése - ingyenes szülinapi RituálTánc - kivételesen a JUHAR teremben
- 04.29. Én testem
- 05.06. Az érzékiség ébredése
- 05.13. Szajhák és Szentek
- 05.20. Érintésben, ölelésben
RituálTánc mozgásmeditációs műhely hétfőnként a MagNet Házban>>>

2. 13 alkalmas Symbolon kártya alaptanfolyam indult a Lélekszíntéren, melyhez még lehet csatlakozni:
Szeretnél harmóniában élni önmagaddal és visszakapcsolódni a természet rendjéhez, ciklusaihoz? Felfedeznéd saját természetedet, működésed, viselkedési mintázataidat? 
Ha igen, neked szól a Symbolon kártya alaptanfolyam, ahol a 12 archetípusra építve archetipológiai és alapfokú asztrológiai ismereteket adunk át neked. A Symbolon kártyák segítségével a 12 fő archetípussal (szerepszemélyiséggel) és ezek kombinációival ismerkedünk meg. Az elméleti háttér mellett a gyakorlati alkalmazásra helyezzük a hangsúlyt: Hogyan segítenek a kártyák az életvezetésünkben?
A tanfolyam zárt rendszerben működik, az alkalmak egymásra épülnek. Az egyéves folyamat alatt összefüggő képet kapunk személyiségünk rendszerszerű működéséről.
Gyere, nézd meg a következő alkalmat máj. 10-én!
Symbolon kártya alaptanfolyam - mindennapi életünk az archetípusok tükrében>>>

3. A havi rendszerességű SzimbolonSzínház május 17-én lesz. Ez az este egyfajta integrált állítás, azzal a specifikummal, hogy a morfogenetikus térbe a kérdésekre, problémákra kihúzott Symbolon kártya archetipikus jelenetét játsszák el a képviselők. 
SzimbolonSzínház>>>

4. Áprilisban még él a KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNY a nyári BIZALOM ELVONULÁSRA, melyet július 16-26-ig tartunk Horvátországban.
A helyszín a horvát tengerpart, Hvar szigete, ami már önmagában is csodálatos kikapcsolódást ígér. Gyere és töltekezz velünk tánccal, játékkal, egy jó közösségben!
Bizalom elvonulás Horvátországban>>>

Szeretettel várunk ezekre a találkozókra!

Jelentkezz be az aktuális oldal alján található jelentkezési lapon!

A Lélekszíntér csapata