RituálTánc - Én testem

Esemény dátuma: 
hétfő, 2019, április 29 - 18:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhely hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.
A Napunk a Bika jegyébe lépett, ami a bennünk élő Szerető archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról, és a hozzá kapcsolódó programokról, táncokról:
Szerető archetípus>>>

Gondolatok a következő mozgásmeditációhoz:
A Lélekszíntér szellemi munkája arra hív, hogy - követve a természet ciklusait -, ránézzünk a bennünk működő archetípusokra, őserőkre. Minden hónapban lényegi kérdéseket és témákat dolgozunk fel a különböző foglalkozásokon, csoportokon.
A Bika jegyébe lépve a Szerető archetípus időszakába érkeztünk.
A RituálTáncon az első témánk a testünkkel való kapcsolat. Az általános jólléthez nagyon fontos, hogy testünkkel jó viszonyban legyünk.
Olyan alapvetőnek tűnik ez, pedig sokszor és sokféleképpen ártunk a testünknek. Gyakran észre sem vesszük, vagy nem vagyunk tudatában, hogyan is bánunk lelkünk templomával, akár csak azzal, hogy nem ismerjük fel saját testi szükségleteinket.
A test a lélek színtere. Sokféle érzettel, érzéssel, gyakran fájdalommal jelez, ha eltávolodtunk önmagunktól, eredeti természetünktől.

"Ha nem vagyunk kapcsolatban a testünkkel, nem vagyunk kapcsolatban a világgal. Gyökértelenek vagyunk. A féltékenység, birtoklási vágy, mohóság- mind a gyökértelenség részei. Mivel nincsenek gyökereink, mindig félünk; és e félelem miatt támad a birtoklási vágy, e félelem miatt nem tudunk bízni senkiben, és emiatt ébred bennünk a féltékenység. Tulajdonképpen magunkban nem tudunk bízni. De hogyan is bízhatnánk önmagunkban, ha nincsenek gyökereink a világban? A bizalom akkor jön el, ha mélyen a földbe nyúlnak a gyökereink. Akkor bármi jöjjön, tudod, hogy képes leszel kiállni és szembenézni vele."
(Osho)

Ez a mozgásmeditáció hozzásegít bennünket, hogy otthonra leljünk saját testünkben, és közelebb kerüljünk létezésünk alapjához.

Szeretettel várunk!

Hangolódj ezzel a videóval: Anuang'a featuring PÉRÉ - Ooko

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) Lótusz terem
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: