RituálTánc - Utazás a Víz elemmel

Esemény dátuma: 
hétfő, 2019, június 24 - 18:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhely hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.
A Napunk a Rák jegyébe lép, ami a bennünk élő Anya archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról, és a hozzá kapcsolódó programokról, táncokról:
Anya archetípus>>>

Gondolatok a következő mozgásmeditációhoz:
"A következő táncunkban a víz elemét idézzük meg.
Figyeld csak meg, hogy a víz hányféleképpen jelenik meg a természetben?
Láthatod és tapasztalhatod frissítő záporként, feltörő forrásként, sodró patakként, duzzadó folyóként, csendesen fodrozódó tóként, és végül, de nem utolsósorban hatalmas tengerként is.
Ebben a mozgásmeditációban mindezeket a minőségeket te is megtapasztalhatod, mivel mozgásunkkal ráhangolódunk a víz "arcainak" sokféleségére és ezzel együtt az Anya archetípusára is.

A Víz eleme a nyugalmat, az ellazulást, de a mélységet is szimbolizálja. Útja általában a legkisebb ellenállás felé tart, kikerülve az akadályokat, ami az emberek és szituációk vonatkozásában is igaz.
A létezés vérének is nevezik, hiszen víz nélkül nincs élet. A víz éltet mindent, táplálja a Földet, és életet ad számunkra.
Ha ez az őselem egyensúlyban van bennünk, akkor képesek vagyunk együtt áramolni életünk változó szituációival, ellazultnak érezzük magunkat, és elégedettség van bennünk. Folyékonyak és fogékonyak vagyunk, el tudjuk fogadni a helyzeteket olyannak, amilyenek. 
A Víz elem általában lágy, hűs és csendes, de lehet vadul tomboló, viharosan vad hullámzást kavarva. Mindezek a képek és minőségek bennünk is jelen vannak, saját Víz elemünkben - az asztráltestünkben, amit érzelem-testnek is neveznek.

Táncunkkal egyszerre idézzük a víz képeit és érzelmi szféránk folyamarait, ami megindítja asztrális testünk energiáinak tisztulását.
Oldódjunk fel együtt a vizek hullámaiban!

Kedves Táncosok! Ezzel a mozgásmeditációval zárjuk az évadot. Júliusban és augusztusban nyári szünet lesz.
Augusztus 16-án lesz a TOTEMÁLLAT TÁNC, melyre érdemes hamar bejelentkezni, mert sokan szoktak lenni: Totemállat tánc>>>

Szeretettel várunk!

Hangolódj ezzel a videóval: 

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) Lótusz terem
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: