RituálTánc - Polaritások - egyensúly

Esemény dátuma: 
hétfő, 2018, október 1 - 18:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhely hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.
A Napunk a Mérleg jegyébe lép, ami a bennünk élő Művész archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról, és a hozzá kapcsolódó programokról, táncokról:
Művész archetípus>>>

FIGYELEM - SZEPT. 24-ÉN ELMARAD A RITUÁLTÁNC ÓRA.

A következő mozgásmeditáció témájáról:
Ebben a mozgásmeditációban az életünkben elkerülhetetlenül jelen lévő polaritásokkal foglalkozunk. Tudjuk és érezzük, hogy a nehéz mellett ott a könnyű, a kicsi a naggyal találkozik, a forró a hűvössel váltakozik... Ellentétes minőségeket fogunk behívni és eltáncolni, hogy megtalálhassuk azt a belső egyensúlyt, ami a kettősségek világában elengedhetetlenül szükséges.

Egy táncos társunk megélése a tavalyi mozgásmeditációról:
"Kicsi és nagy, tűz és víz, kontrollált és felszabadult, elnyomó és áldozat, vezető és követő, határozott és határozatlan… Páros gyakorlatok. Már az is érdekes, hogy „véletlenül” éppen melyik szerep jut nekem. Néha elcsodálkozom, amikor nem azt a minőséget kapom, amivel szerintem nekem inkább gondjaim vannak a hétköznapokban, hanem épp az ellenkezőjét. Na, ezzel kezdjek valamit! És az is meglepő volt nekem, amikor a kifejezetten alá-fölé rendelő viszonyokat megjelenítő párosokban (pl. kicsi-nagy, határozott és határozatlan, elnyomó- áldozat) megtapasztaltam azt, hogy lehet másképp is reagálni, pl. kíváncsisággal és megnyílással, elfogadással és szeretettel. És ha ezt meg tudtam tenni, akkor valami teljesen más lett a vége, mint, hogy az egyik szenved, a másik pedig jól elvan, hogy nem neki kell szenvedni. Felszabadító, átlényegítő és transzformációt beindító táncok, mozgások, mozdulások, összekapcsolódások és felismerések. Amiket elhoztam magammal és a hatásukat is érzem még egy darabig, amíg átrezeg bennem és meghozza azt a változást, amiért ott kellett lennem ezen a mozgásmeditáción."

Hangolódj ezzel a videóval: https://www.youtube.com/watch?v=ULvpEzBc46U&list=LLAJ1M0CV0kQKrl5m9YlN0E...

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) Lótusz terem
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: