RituálTánc - Maszkabál

Esemény dátuma: 
hétfő, 2019, február 18 - 18:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhely hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.
A Napunk a Vízöntő jegyébe lépett, ami a bennünk élő Szabadító archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról, és a hozzá kapcsolódó programokról, táncokról:
Szabadító archetípus>>>

Gondolatok a következő mozgásmeditációhoz:

„Képzelj magad elé egy báltermet, ahol a különféle jelmezekbe bújt emberek önfeledten csevegnek, táncolnak. Maszkjuk mögé bújva egyrészt elrejtik „valódi lényüket”. Másrészt azonban, furcsa módon éppen ettől érzik magukat felszabadultabbnak, valódibbnak.
Vajon miért van ez?

A farsangi időszak örömteli lehetősége az Álarcosbál, vagy Maszkabál.
Ilyenkor izgalmas kiválasztani és esetleg megalkotni a jelmezeinket és álarcunkat.
Vajon minek öltözzek be? És miért pont annak?
Sokszor olyan jelmezre vágyunk, olyan szerepet szeretnénk megformálni, amire nincs lehetőségünk az életünkben. Jól esik például gonosznak, boszorkánynak, mesehősnek vagy filmsztárnak lenni. 
Ha egy picit belegondolunk, láthatjuk, hogy ezek a szerepek mind az archetípusos mintákhoz nyúlnak vissza. A választott karakterek külső jegyeit, ruháját magunkra véve átlényegülhetünk, és "szabadon" megformálhatjuk, megélhetjük a hozzá tartozó tulajdonságokat, minőségeket.
Így végre bűntudat nélkül lehetünk csábítók, gonoszak, bátrak, gyengék, balfácánok, gyönyörűségek és egyebek... kedvünk szerint. :)
Mindez a Szabadító archetípusát erősíti bennünk.
Ő a bennünk élő Lélekutazó, a Galaktikus Vándor, a Játékos Gyermek, aki most éppen a Földön járva magára ölti azokat a szerepeket, ami ebben a játéktérben elérhető. Megtapasztalja a karakterekben rejlő lehetőségeket, érzéseket, viszonyulásokat - minden örömével és fájdalmával együtt - és végül, bölcs mosollyal dobja le álarcait, mert pontosan tudja, hogy ki is Ő valójában.

Ezen a mozgásmeditáción hozhatsz magaddal te is maszkot, álarcot, jelmezt. De nálunk is lesz néhány kiegészítő, így szeretettel várunk akkor is, ha munka után "beesel" táncolni!
Éljük át együtt a Maszkabál felemelő, vidám és felszabadító élményét!”

Hangolódj ezzel a videóval: Broken Tango

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) Lótusz terem
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: