RituálTánc - Az érzékiség ébredése

Esemény dátuma: 
hétfő, 2018, május 7 - 18:30 - 20:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

FIGYELEM - ÁPRILIS 30-ÁN NEM LESZ RITUÁLTÁNC

Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhely hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.
A Napunk nemsokára a Bika jegyébe lépett, ami a bennünk élő Szerető archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról:
Szerető archetípus>>>

Bevezető a következő mozgásmeditációhoz

A nyugati civilázió általános "túlkapása", hogy sokkal többet használjuk a fejünket, mint az optimális lenne számunkra. Már kora gyerekkorban, ahogy az iskolapadba ültetnek, fokozatosan leszoktatnak bennünket arról, hogy a világot az érzékeinket keresztül, ösztönösen érzékeljük. Sokat kell figyelnünk, meg kell tanulnunk, hogy más "okosok" mit mondtak, gondoltak jónak. Egyre kevesebben mozgunk, egyre többet gondolkodunk, egyre több külső hitrendszert kell elfogadnunk. Priorizálunk, stratégiákat gyártunk, célokat tűzünk ki, amiért keményen küzdünk... Ugye ismerős a helyzet?

Így szocializálódva könnyen elhisszük, hogy akkor is erőltetnünk kell magunkat, ha már teljesen kimerültünk, energetikailag, érzelmileg és szellemileg egyaránt. Szinte népbetegséggé vált a túlzott stressz, a kiégés, és a depresszió.

A bennünk élő SZERETŐ archetípusa ellazulásra hív. Szeretne visszavezetni bennünket a természetességhez és az ösztönös intelligenciához. Ez az a belső bölcsesség, amelyet főleg a testünk tud jelezni, megmutatni számunkra. Ha figyelünk testünk jelzéseire, akkor azonnal megérezzük, ha túlfeszítjük magunkat. Megtehetjük abban a pillanatban, hogy belelélegzünk a testünkbe, ellazulunk és elengedjük azt a belső kényszert, ami siettet bennünket a cél felé. Álljunk meg a pillanatban, és éljük át a jelent, a JELENLÉTET!

Sajnos nem olyan egyszerű észlelni mindezt és megállítani magunkat. Sokat segít ebben az, ha a figyelmünket az érzékelési folyamatra irányítjuk. A célra tartó, szemellenzős tekintetünket megnyithatjuk a természet szépségére, észrevehetjük a tavasz üde zöldjét és a virágok színpompáját. Belélegezhetjük azt a sokféle mámorító illatot, amivel a természet megajándékoz bennünket. Tapintásunk, érintésünk intim közelségbe vonhatja mindezt a szépséget és így szinte fürdőzhetünk az ébredő érzékeink általi gyönyörben.

Következő mozgásmeditációnkat ennek az élménynek szenteljük. Táncunkkal most a különféle érzékelési tartományokba mozdulva ébresztjük érzéki lényünket, hogy egyre jobban belelazulva teljességünkbe visszahódítsuk természetes LÉTállapotunkat.

Hangolódj ezzel a zenével: Bahramji & Maneesh de Moor: Return Of The Nightingale

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) Lótusz terem
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: