RituálTánc - Belső utazás Kálival

Esemény dátuma: 
hétfő, 2019, október 28 - 18:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése

Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhelyek hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház JUHAR termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.

A Napunk a Skorpió jegyébe lépett, ami a bennünk élő Mágus archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról, és a hozzá kapcsolódó programokról, táncokról:
Mágus archetípus>>>

Gondolatok a következő mozgásmeditációhoz - Ünnep és tánc a végzet Istennőjével

Lehet-e az elmúlás Ünnep?

Október 23-án lépünk a Skorpió havába, mely a bennünk lévő mágikus transzformáció, mélyebb szintű átalakulás időszaka. Elengedni azt, ami idejétmúlt, ami elfeledett, eltemetett, s valójában leköti teremtő energiáinkat. Régi tárgyak, emlékek, fejlődésünket már nem támogató energiaszálak…

Ezen a RituálTánc mozgásmeditáción egy különleges utazásra hívlak benneteket, látogatást téve a hindu mitológia és a tantra világába. E belső utazáshoz Kali istennőt hívjuk segítségül, aki az átalakulás, a halál és újjászületés istennője. Kali egyik kezével a „ne féljetek” mudrát formázza, mely mint egy üzenet végigkísérhet minket az előttünk álló transzformáció és elengedés időszakán.

Ha kezünket nyújtjuk felé, és nem félünk tőle, megajándékozhat kincseivel és szeretetével.  Kali a legnagyobb Anya is egyben, hiszen a legnehezebb időszakokban is ott van mellettünk. Jelképezi énünk azon aspektusát, aki nem riad meg a változás viharaitól, sőt…

Ezen az alkalmon megtapasztalhatod az elmúlás ünnepléséből fakadó új energiát, mely táncba hív a változással! Az út először önmagad mélységeibe vezet…

Mi az, ami megérett rá az életedben, hogy elengedődjön, amit régen elfeledtél, eltemettél, amit már „belepett a por és benőtt a pókháló”?
Mi az, amin már nincs mit megérteni, átdolgozni, fejleszteni, aminek már nem maradt más jövő csak a tűz transzformációs ereje? Amihez nem kell sem hozzátenni, sem elvenni, csak hagyni, hogy a tűz lángra lobbantsa…

Jai mata Kali azt jelenti, hogy köszöntjük a hatalmas Kali istennőt, tisztelve az életünkbe lépő átalakító erőt és energiát. Ezen a belső utazáson tudatosan meghívjuk életünkbe az ő erejét, s ünnepeljük elengedésre váró „belső tárgyaink” fellobbanását.

Ha tudod ünnepelni az életet, tudod ünnepelni a halált is. Mikor belélegeztél, és érzed, hogy jön a kilégzés, szorongasz-e a miatt, ami a következő pillanatban történni fog? Szorongasz-e előre a kilégzés miatt, vagy csak átadod magad a természet folyamatának?

A kulcs valójában az önátadásban rejlik. Ha önként megyünk, hittel és meggyőződéssel, hogy a kilégzést belégzés fogja követni, akkor nincs félelem, nincs szorongás. Nincsen vég, csak új kezdet.
Az elmúlás valójában az élet ünneplésére tanít.
Erre az Ünnepre hívlak most benneteket!

Táncba a hulló falevelekkel, fellobbanó emlékekkel, s az új erővel, melyet Kali Istennő segítségével ébresztünk fel magunkban.

Várlak Benneteket szeretettel!

Jai Mata Kali,
Lágler Zsófia - RituálTánc oktató

Hangolódj ezzel a videóval: Jaya Mata Kali

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) JUHAR terem (földszinten, a bejárattal szemben)
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: