Asztrológiai előrejelzés Szilágyi Katitól áprilisra

A mottó: Áprilisban nagy változások jelentkeznek a természetben, a társadalomban és a kapcsolatokban is. A konfliktusok felerősödnek, az események hatványozódnak – kiemelten fontos, hogy fókuszunkat a szellemi változásokra helyezzük.

A shipwrecked sailboat crashing on rocksDescription automatically generatedÁprilis két nagy állásra hegyeződik ki: a hónap elejét a Mars-Szaturnusz együttállás, a hónap második felét pedig a Jupiter-Uránusz együttállás uralja. Az év egyik legnagyobb változást hozó hónapja következik, fizikai és szellemi szinten egyaránt. Konfliktusok felerősödését, összecsapásokat, váratlan és meghökkentő természeti jelenségeket tapasztalhatunk. Lényeg, hogy megerősítsük a fókuszt azon, hogy hajlandóak vagyunk változtatni a gondolkodásmódunkon. A hónap elején a hátráló Merkúr lassítja az eseményeket, a hónap végére azonban minden történés felgyorsul. Izgalmakban nem szenvedünk majd hiányt: mint a régi viccben, folyamatosan mondogatni fogjuk, hogy „na, ezt aztán tényleg nem gondoltam volna”.

ÁPRILIS KÉT CSÚCSPONTJA, AVAGY HOGYAN VÁRHATJUK A VÁRATLANT

Április markáns hónapnak ígérkezik mindenféle tekintetben, hiszen ebben a hónapban áll fel az égen az év egyik legjelentősebb égi állása, a Jupiter-Uránusz együttállás.

A márciusi hónap valamivel könnyebb volt az előzőnél – különösen a húsvéti időszak. Bár a vártnál picit mozgalmasabb lett március hónapja, azért határozottan menedzselhetőnek tűnt, a felfordulások csak a felszínt érintették – egyelőre.

Az április ennél sajnos jóval zűrösebb, nehéz megéléseket hozhat (természetesen mindenkinek az egyéni születési horoszkópja függvényében fognak megmutatkozni ezek a nehezítések).

Már április 1-én is figyelmeztetést kapunk, hiszen az eddig vígan előre rohanó Merkúr most megáll, és hátrálni kezd, ami azt jelenti, hogy három héten át lelassul, nehezedik, esetleg megszakad a kommunikáció, lelassul és hátráltatást szenved a közlekedés és a hírközlés is. De ilyen már sokszor volt, nem érdemes kétségbe esni! Azért célszerű tudni erről az állásról, hogy lazábban fogadjuk, ha elkeveredik a csomagunk, kétszer kell bemenni valahová ügyintézni, váratlan közlekedési akadályok merülnek fel – ezek igazából nem tragédiák, csak lassítások. Ne rohanjunk.

3-án a Vénusz találkozik a Neptunusszal, némi érzelmi bizonytalanságot jelez ez, akár szerelmi illúziókba is ringathatjuk magunkat – ám ez nem tart soká, mert a Vénusz hamar kimenekül ebből, átlép a Kos jegyébe 5-én, ahol jóval határozottabb lesz.

A nehézségek első határozott szele 6-án indul, amikor a Hold összehozza a hamarosan létrejövő Mars-Szaturnusz együttállást.

A hónapban ugyanis két erőteljes fényszög jelzi, hogy jelentőségteljes időszakban vagyunk: az egyik éppen a Mars-Szaturnusz együttállás, ami április 10-én lesz pontos.

A large explosion in the skyEkkor már érezni fogjuk a korlátozást, amely a 8-án felálló újholddal egyre erősebb lesz. Az akaratunk, a mozgásunk és a tevékenységeink (mindegyiket a Mars jelképezi) akadályokba ütközik; amit elindítunk, nem biztos, hogy sikerül; dolgainkban, környezetünkben törések, szakadások, akut konfliktusok jelentkezhetnek. Gyulladások, vese-, és epeköves fájdalmak is felerősödhetnek ebben az állásban.

Világszinten a háborús helyzetek szigorodását, a konfliktusok makacsabbá válását jelképezi – ahogy ezt az iráni-izraeli szír konfliktus felerősödése mutatta is a hónap legelején.

Ez az égi helyzet nagyjából két héten át uralja az eget, de csak azért, hogy a Mars továbbhaladva kapcsolatba lépjen a Jupiterrel és az Uránusszal, és így átadja a stafétabotot a hónap másik markáns égi állásának, a Jupiter-Uránusz együttállásnak.

Ez a hónap legjelentősebb égi eseménye (a Nagy Amerikai Napfogyatkozás mellett), mely röviden úgy összegezhető, hogy a váratlanságok száma és mértéke hatványozódik, ráadásul fizikai szinten (az együttállás a fizikai szintet jelképező Bika jegyében jön létre).

Mivel ez egy nagyon fontos égi helyzet, külön írok róla lejjebb.

Április 20-án a Nap a Bika jegyébe lép, elvileg szép tavaszi időszakot jelez ez, a gyakorlatban viszont már március végén is láthattuk, hogy a tavasz időnként nyárba hajlik. Melegedés várható.

A Jupiter-Uránusz együttállás feszült, robbanékony helyzetét fokozza majd a telihold energiája április 24-én.

A hónap végén is nagy mozgolódás van az égitesteknél, a Merkúr 26-án elindul előre, ezzel az ügyek ismét felgyorsulnak.

29-30-án ismét felerősödnek a természeti események: a Mars együtt áll a Neptunusszal, ami amellett, hogy bizonytalanságot jelez – a filmekben ilyenkor tétovázik a főhős, hogy a piros vagy a kék vezetéket kell-e elvágnia, hogy hatástalanítsa a bombát smiley – emellett utal arra is, hogy sok csapadékkal viharok érkezhetnek és a tenger is felkorbácsolódhat.

30-án a Vénusz és a Mars egyszerre uralomba kerül (a Vénusz a Bika jegyébe, a Mars a Kos jegyébe lép), így mindketten erősebbek, cselekvőképesebbek lesznek – sajnos, mivel az elvileg gyengédséget és kedvességet, jó dolgokat szimbolizáló Vénusz egyben bele is fut a Plútó nehéz fényszögébe, most e két égitest az erejét inkább váratlan akadályok elénk gördítésére használja.

Kiemelt napok a hónapban, amikorra, hacsak elkerülhető,  semmiképpen NE időzítsünk fontos tárgyalásokat, szerződéseket: április 3, április 10, április 19-21, április 29.

JUPITER-URÁNUSZ EGYÜTTÁLLÁS A BIKA JEGYÉBEN – CSILLAGROBBANÁS A TERMÉSZETBEN

Az asztrológusok már régóta úgy emlegetik ezt az állást, mint „a 2024-es év egyik legnagyobb asztrológiai jelenségét”, hiszen egy ilyen együttállás körülbelül csak tizenkét évente van, a Bika jegyében pedig utoljára 1941-ben volt ilyen, felgyorsítva a II. világháború eseményeit. (Például ebben az évben léptek működésbe a tömeggyilkosságra használt gázkamrák Németországban, ebben az évben indultak meg a német támadások a Balkánon, Németország megtámadta a Szovjetuniót, ebben az évben volt Pearl Harbour lebombázása, aminek hatására az Egyesült Államok is belépett a háborúba. Magyarországon ebben az évben lett öngyilkos Teleki Pál miniszterelnök, és vette át a kormányzást a Bárdossy-kormány, akinek kormányázása alatt veszi kezdetét a magyarországi zsidó holokauszt legrettenetesebb szakasza).

A nebula in space with starsDescription automatically generatedA két bolygó találkozása pedig akár jó dolgokat is hozhatna.

A JUPITER az égi dolgok, a vallás, a jómód és a jólét képviselője az asztrológiában, az URÁNUSZ pedig a váratlan helyzetek, hirtelen fordulatok, isteni szikra, megvilágosodás és forradalmi hevület jelképe. E kettő találkozásából pozitív megvalósulás esetén akár komoly jólétet hozó technológiai fejlődés, váratlan isteni megvilágosodás, új csillag születése is történhetne.

A BIKA jegye azonban a hagyományok képviselője, makacsul ragaszkodik a megszokotthoz, a „csak így lehet”-hez. Vagyis bigott dogmatikussággal a régi hagyományokat próbálja őrizni az új helyzetekkel szemben – ezt jól mutatja például, hogy 1941-ben csupa „nemesi származású” kormánytag volt Magyarországon – egy letűnt világ hatalmukhoz ragaszkodó képviselői. Csakúgy, mint ma is, szerte a világban egy letűnt patriarchális korszak hatalmukhoz ragaszkodó képviselői uralják a világot.  

A JUPITER isteni érintettségéből így csak az álszent vallási dogmák és ítélkező téveszmék maradtakkellett tehát az Uránusz forradalmi és robbantós tisztítótüze, hogy a világ kimozduljon ebből. A II. világháborúban vált általánossá a civil lakosság, a városok bombázása – az Uránusz lehető legnegatívabb megvalósulása.

Mivel a szellemi-lelki fejlődés spirálisan történik, most, 2024-ben ismét megmérettetünk, hol tartunk az égi dolgok beengedésével és az ítélkezés elhagyásával – mennyire ragaszkodunk a kevesek jómódjához, a „csak így lehet, mert mindig is így szoktuk”-hoz,  a jólét igazságtalan elosztásához. Megmérettetünk, hogy mire használjuk az Uránusz által jelzett technológiai fejlődést: vajon az egész emberiség jólétének biztosítására, vagy egymás megtámadására?

Mennyire ragaszkodunk ahhoz, hogy a dolgok csak így mehetnek tovább, ahogy megszoktuk?

Ha túlságosan, akkor az Uránusz felforgató hatása ismét negatív következményeket hozhat – és mivel a fejlődés spirális, a változás vagy a pusztítás mértéke is hatványozódik.

Az idei április döntő fordulatot hozhat abban, hogy mennyire vagyunk képesek saját kicsi életünkben és emberiség-szinten is megugrani azt a hatalmas evolúciós ugrást, ami a Nap éve által jelzett tudatállapot-változást meghozza – beengedni az összekötöttség, az egymással való összakapcsoltság képét az ellenségkép helyett.

Sokan dolgoznak szellemileg azon, hogy ez meg tudjon történi, és sokan dolgoznak ellene is. A világ pengeélen táncol e kettő között.

Ez az év azonban az 1941-es helyzethez képest is más, hiszen ebben az évben van egy, a világ egyik vezető hatalmát érintő nagy napfogyatkozás is, valamint a Nap, éppen a Jupiter-Uránusz együttállás pontossá válásának idején, nehéz fényszögbe (kvadrátba) kerül a Plútóval, ezzel hangsúlyozza azt, hogy a tudatnak (Nap) gyökeresen változnia kell (gyökeres változás – Plútó), sőt, muszáj ahhoz, hogy a meghatározó fényszög jó oldala tudjon megnyilvánulni.

Hosszú távon nincs kétség abban, hogy a világ egésze majd meglépi ezt az ugrást; az egyetlen kérdés azonban, hogy az Uránusz robbanóerejét a szellemi megvilágosodásra használja, vagy előtte még tisztítótüzet szeretne?

A háborús megvalósulások mellett a BIKA jegye a természetet is jelképezi, így az e jegyben létrejövő JUPITER-URÁNUSZ együttállás a váratlan és felforgató természeti események, viharok, szélviharok, napviharok felerősödését is hozhatja – ezek célja a tudatváltozás gyorsabb megvalósítása.

Nyilvánvalóan minden változó helyzet szorongást vált ki belőlünk, emberekből. De most túl kell lépnünk ezen az állati ösztönön, és annak érdekében, hogy a változás kisebb negatív felfordulással járjon, elébe kell menjünk a szellemi változásnak. Ez az egyetlen eszköz a kezünkben, hogy befolyásolni tudjuk az életünket: ha kicsiben, saját életünk szintjén is képesek vagyunk magunk mögött hagyni az ellenségképet, a versengést, a jómódunk féltését másoktól, és az eddigi ítélkező meggyőződéseinket. Minden ilyen belső győzelemmel hatalmas lépést teszünk afelé, hogy a tudatváltozás, és ezzel együtt a világ emelkedése még az életünkben létrejöhessen!

Figyeljük önmagunkat, figyeljük az eseményeket, vigyázó, elfogadó, szívesen változtató szemmel.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/