Művész archetípus

Indulj el a benned élő Művész keresésére!

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Ez a szerepszemélyiség különösen nehezen érthető témát jelképez, ami a legtöbb ember fő problémája: ez pedig a kapcsolat, kapcsolatba lépés. Mindannyian keressük az igazi partnert, a valódi társat, aki a másik felünk és valóban hozzánk tartozik. Mivel azonban magunkban nehéz megtalálnunk, kívül kell keresnünk.

Egy titokzatos vonzerő vezeti össze nem csak a szerelmeseket, de a szülő - gyermeket, a főnök - beosztottat, a tettes - áldozatot, a vevő - eladót... tehát ez az archetípus nem csak a párkapcsolat szintjén értelmezendő. Életünk minden szintjén kiegészülni, kapni és adni vágyunk. A szépség - mint ősi élet eszmény - meg szeretne valósulni bennünk és általunk. 
A két egymást kereső fél, a symbolon két része összekapcsolódik újra, hiszen lélekben egyek már nagyon - nagyon régóta. Így, ebben az egymásra találásban létre jöhet a kiegyenlítődés, ami óriási megnyugvást hoz a léleknek.

Ez a folyamat gyakran nagyon nehéz és fáradtságos, hiszen a másik saját más - ságunkat fejezi ki.

A Művész archetípus üzenete:  

Lásd meg magad a Másik tükrében!
Bátran lépj kapcsolatba mindenkivel, és hozd ki belőle a legjobbat!
A megértés és a megbékélés szándéka vezessen kapcsolataidban!
Ismerd fel, hogy ami a másikban zavar, az benned is ott van tudattalanul!
Hozz harmóniát életed minden színterébe és kapcsolatába!

Mire taníthat ez az archetípus?

Ezt a szerepszemélyiséget tudatosítva az áldozati szerepből, a győztes-vesztes helyzetekből és a függőségekből az egyenrangúság felé mozdulunk el. A kapcsolatokban a kifinomulás folyamata indul meg, mert egyre jobban tudjuk kezelni az ellentétes erők látszólagos káoszát, felfedezve a közös szálat, ami egyesíti és összeolvasztja őket. Ezzel párhuzamosan önmagunkon belül is az énközpontúságtól a lélektudatosság felé tartunk.

A Művész megtanít minket arra, hogy életünk minden szintjén egyre harmonikusabb kapcsolatokat alakítsunk ki.
A szerelmi drámákból és a hatalmi harcokból sok tapasztalatot leszűrve megszületik bennünk a valódi figyelmesség. Ráébredünk, hogy az ideális partner keresése helyett a jelenlegi kapcsolatainkban is sokat fejlődhetünk, ha az elvárások helyett mi magunk adjuk oda mindazt a szépséget, jó szándékot és szeretetet, amire csak képesek vagyunk.
A belső hiány és romantikus vágyakozás helyett így saját magunkból feltöltekezve minden emberi kapcsolatunkat művészi szintre emelhetjük. Ez a beteljesültség érzését hozza el az életünkbe, ami természetes módon vonzza hozzánk azt a társat, aki valóban nekünk rendeltetett.

„Minden emberi lény igaz szíve szerelmes saját lényébe, létezésébe. Ezért van, hogy valójában egyetlen részünket sem vethetjük el magunktól... Nem számít, milyen zavarodottak és tanácstalanok vagyunk sokszor, minden apró darabunkra szükségünk van a játékhoz! Csak így születhet meg az igazi együttérzés és szeretet.”
(Adyashanti)

A Művész más megszólításai:
Szerelmes, Összehangoló, Diplomata, Partner, Lelkesítő, Szépség, Harmónia

A tiédet hogy hívják?

Fedezd fel, mit üzen számodra most ez az archetípus! Ezt a következő programokon teheted meg:

1. Gyere el a heti rendszerességű RituálTánc mozgásmeditációkra, ahol most a Művész archetípushoz kapcsolódó élettémák kerülnek fókuszba:
09.24. SZÜNET
10.01. Polaritások - egyensúly
10.08. Elmúlt szerelmek árnyai
10.15. Tovább a szerelem útján
10.22. Vonzások és választások
RituálTánc mozgásmeditációs műhely hétfőnként a MagNet Házban>>>

2. A havi rendszerességű SzimbolonSzínház október 12-én lesz. Ez az este egyfajta integrált állítás, azzal a specifikummal, hogy a morfogenetikus térbe a kérdésekre, problémákra kihúzott Symbolon kártya archetipikus jelenetét játsszák el a képviselők. 
SzimbolonSzínház>>>

3. Új női csoport indul október 20-án a Lélekszíntéren - a Szófia misztériumai - címmel. Ha szívesen összegeznéd régi tapasztalataidat, hogy magad mögött hagyd, ami már nem kell; ha újjászületni vágysz nőként - akkor tarts velünk, itt a helyed!
A Szófia misztériumai - 9 alkalmas zárt női csoport>>>

Szeretettel várunk ezekre a találkozókra!

Jelentkezz be az aktuális oldal alján található jelentkezési lapon!

A Lélekszíntér csapata