Kígyónő

A  Mágikus nő sorozat jelenleg egy zárt csoport keretében zajlik.
Részvétel csak a teljes sorozatra való elköteleződéssel lehetséges.
További információk a teljes sorozatról>>>

A kígyó még a macskánál is ellentmondásosabb megítélés alá esik. Mind a gonosz, mind a gyógyító minőségek egyszerre kapcsolódnak hozzá.
A legősibb kultúrkörök a legalapvetőbb jelentéstartalmakat társították hozzá. Az indiánok az átalakulás és a gyógyítás tudásával ruházták fel, a közép-amerikai közösségek meghaló és visszatérő istenként tisztelték. Az ókori görögök a gyógyítás és alkímia máig is használatos jelképét hozták létre általa, az indiai kultúrkörök leginkább a vizek és alsó világok, valamint az örökkévalóság isteneit és istennőit kapcsolták hozzá. A keresztény tradíció gonosz és bűnre csábító lényként emlékezik meg a kígyóról. A korabeli képi ábrázolásokon az alantas, csábító, démonikus nő meztelen teste köré tekeredik.

A kígyó talán legismertebb szimbolikus ábrázolása a kundalini kígyó, amely spirál formában a gerincoszlop alján összetekeredve helyezkedik el. A kundalini kígyó a szexuális és teremtő erőt, az életerőt hordozza tiszta lehetőségként magában.
Ennek az ősrégi kundalini energiának is át kell alakulnia, hogy teljesen megtisztulva és felemelkedve „szárnyas kígyóvá” válhasson. Így felszabadulva aktiválja a testben és az elmében lévő energiaközpontokat, ezzel a tudat, az érzékelés, az egészség, a kreativitás új dimenzióit nyitja meg. Bár ezek a távlatok sokunk számára a legvonzóbbak lehetnek, amit egyáltalán érdemes földi pályafutásunk során megvalósítani, mégis a legtöbb félelem ehhez a „felszabadításhoz” kötődik.

Miért olyan félelmetes tehát élni teremtő és szexuális potenciánkkal?
Vajon milyen félelmek, blokkok, ítéletek kapcsolódnak hozzá egyéni és kollektív szinten?

A KÍGYÓNŐ találkozón szembesülhetünk azokkal a korlátozó hiedelmeinkkel, blokkjainkkal, amelyek megakadályoznak abban, hogy megéljük teremtő erőnket, szexualitásunkat. Egy újjászületési folyamaton megyünk keresztül, amelyben pangó életerőnket felébresztjük és aktiváljuk valódi céljainknak, látomásainknak megfelelően.

"Ha a kígyót választottad, akkor bizony itt az ideje szexuális erőd megismerésének és elfogadásának. Valószínűleg, eddig nem tudtad a helyén kezelni ezt a hatalmadat, lehet, hogy megrémisztett ez az erő, mert ez idáig nem tudtad megfelelően használni és irányítani. A kígyó elvezet saját belsőd legmélyebb erőforrásához, és összekapcsol a leghatalmasabb erőddel, a szexuális energiákkal. A kígyó totemállattal való találkozás során életre keltheted az érzéki és erotikus nőt, aki mindig is benned élt. Igenis, tudsz csábítani, igenis tudsz vonzó és erotikus lenni Te is, csak eddig valami miatt elzártad ezt az erőt, elnyomtad magadban ezt a képességedet. A szexuális erő használatához kellő tudatosságot is kapsz a kígyótól, hogy ne élj vissza a hatalmaddal. A kígyó másik titka az öngyógyítás, amivel szintén megajándékoz ez a találkozás. Mindenki képes arra, hogy meggyógyítsa önmagát, a válaszok bennünk vannak. A kígyó ereje által olyan mágikus nő leszel, aki a leghatalmasabb belső erő birtokába jut. A mágikus varázserőt pedig öngyógyításra és gyógyításra tudod használni."
(Részlet Herceg Petra: Légy mágikus nő c. cikkéből - Női portál.hu)

Ha mindez megszólított, akkor regisztrálj a csoportra vagy gyere el egy konzultációra, ahol megtudhatod, hogy hogyan ébreszd fel és erősítsd magadban ezt a minőséget!

... és további érdekes információkat olvashatsz a kígyó energiáról ebben a bogbejegyzésben:
A kígyó - totem energia jelentése és jelentősége a régmúltban és ma>>>