Asztrológiai szösszenet Szilágyi Katitól novemberre

A mottó: Novemberi fordulat – az év egyik legnehezebb hónapja következik. Viharos feszültség, hirtelen szikrák, villongások, akadályoztatás és zűrzavar – átkerülhetünk a régiből az újba

Novemberben olyan váratlan fordulatok, meglepetésszerű és radikális, hirtelen történések várhatók, amelyek alapjaiban változtathatják meg az életünk kereteit. Ebben a hónapban ismét elindul előre a sorsjelölő Szaturnusz, az ilyen fordulat fontos eseményekkel jár. Ezenkívül a váratlan és meghökkentő jelenségek is nagy számban fordulnak majd elő. „Erre aztán tényleg nem gondoltam volna” – mondjuk majd, összenézve. Mivel most lassabb járású égitestek kapcsolódnak ez a feszült, meglepetésteli sorshelyzet egész hónapban fennáll majd. Ne lepődjünk meg tehát semmin – de ne utáljuk, hanem inkább várjuk az újat!

A NOVEMBERI FORDULAT

Októberről elmondhatjuk, hogy „nem volt piskóta”, a közel-keleti háborús események és a világ diplomáciájának megrázkódása egyaránt megjelent. Nincs egyetértés az ENSZ-ben, nincs egyetértés az Európai Unióban, nincs egyetértés sehol – a Plútó elindulásával szélsőséges hangulatok ragadták magukkal a világot, és benne minket is.

Szorongó, vad, szinte kultikusan vérengző hónap volt ez – még akkor is, ha Magyarországon ebből keveset érzékeltünk közvetlenül. De a médiából ránk ömlő hírekben ott volt.

Nyilván mindenki felüdülésre vágyik, de arra még várnunk kell. Október nagyon nehéz volt, de november jócskán túltesz majd rajta.

A januárban írt éves kitekintésemben ezt a hónapot a Váratlan Hoppácska címszóval jellemeztem:  vagyis, ez a hónap egy olyan váratlan fordulatot tartogat számunkra, amelytől mindannyiunknak le fog esni az álla – és itt érdemes nagyban gondolkodni, mondjuk COVID kihatású nagy fordulatra.

Már az utolsó októberi hétvégén, a holdfogyatkozásos teliholdnál elindultak azok az energiák, amelyek szinte az egész novemberi hónapot uralni fogják.

Az első néhány napban még csak a feszültséget fogjuk érezni, ahogy már a teliholdkor is átélhettük. Még csak felsorakoznak az „ellentáborok”, akik mind a maguk igazát képviselik erőteljesen – és természetesen van-e olyan ember, akinek itt nincs igaza? A saját fejünkbe, a saját gondolkodásunkba vagyunk zárva, ott nyilvánvalóan igazunk van…mind a nyolcmilliárdunknak.

A nehezebb helyzetek november 4-én indulnak el, amikor a Szaturnusz hátrálása megáll, majd a felelősség és sors jelölője ismét előre indul. Ugyanezen a napon a Merkúr szemben áll az Uránusszal, a Plútó a Holddal – jöhet olyan vihar, általános kiberesemény, ami igencsak megnehezíti a hírközlést, a kommunikációt és a közlekedést is. Erre a napra – és még néhány napra igaz lesz ez a hónapban. Ezeket az elemzésben külön megemlítem – hacsak lehet, ne ezekre a napokra vegyünk repülőjegyet.

Ez a nehéz állás még 6-án, hétfőn is kitart.

November 7-8-án próbáljuk normalizálni a dolgokat, a Vénusz 8-án saját jelébe, a Mérleg jegyébe lép, mindenképp enyhíteni igyekszik a feszültséget. Ebben a pár napban kétségbeesett béketárgyalások indulhatnak, kicsiben és nagyban, megoldani próbáljuk a szétszaladni látszó dolgokat.

Ám november 10-től, amikor a Merkúr belép a Nyilas jegyébe, és mindjárt nehéz kapcsolódásba (kvadrátba) kerül a frissen elindult Szaturnusszal, a kommunikáció megint a „kinek van itt igaza” irányba megy, és szinte befagy, minden oldal belemerevedik álláspontjába. A szerződések aláírása meghiúsul, a közlekedés ismét csak igen nehézzé válik.

A november 10 és 15 közötti időszakban, de elsősorban a november 13-án felálló Skorpió újholddal indul (ne feledjük: az újhold állásai mindig egy egész hónapra érvényesek!)  az a váratlan esemény, ami meghatározóvá fog válni a következő időszakban.

Az újhold ugyanis a Marssal való együttállásban, az Uránusszal szemben és tág Plútó kvadrátban jön létre, miközben a Merkúr és a Szaturnusz kvadrátja is él.

Ez nagyon komoly sorseseményt jelöl, és itt globális szintű, tömegeket érintő váratlan eseményre érdemes gondolni, ami legalább olyan nagy hatással lesz az életünkre, mint 3 és fél évvel ezelőtt a COVID vírus megjelenése.

15-től 22-ig próbáljuk majd emésztgetni, orvosolgatni a helyzetet, ám a hónap utolsó hetében kiderül, hogy ez nem működik: a Nap és a Mars egymás után lépnek át a Skorpióból a Nyilas jegyébe, és ahogy korábban a Merkúr, most ez a két égitest is belefut a Szaturnusz kvadrátjába. Feszítő, komoly sorspróbát, a háborús késztetések felerősödését vagy eldurvulását jelzi ez az állás.

A telihold környékén (27-én) mindez káoszt is okoz majd (Merkúr-Neptunusz kvadrát jelzi), így még a hónap végén sem lélegezhetünk fel.

Nem lehet kertelni: világváltoztató hónap lesz ez a november, és csak december 1-ével, amikor majd a Merkúr átmegy a Bak jegyébe, jön egy kis higgadás az eseménycunamiból.

A két legnehezebb szakasz november 10 és 15, majd 23 és 28 közötti kétszer öt nap lesz.

Kerüljük a hosszabb utazásokat, a repülőt ezekben az időszakokban, valamint ezeken kívül november 4-én, 6-án, 18-án és 20-án is.

A szerződéskötéseket, választható műtéteket ebben az időben inkább felejtsük el, halasszunk mindent decemberre.

Ami az időjárást illeti: a Szaturnusz előre indulásával, vagyis november 4-e után hűvösödik az idő; az Uránusz-Mars szembenállása miatt nagyon erős szelek és hirtelen viharok várhatók szinte az egész hónapban. Csapadék inkább csak a legelején és 17-e körül lesz.

Pánik nélkül, józansági, higgadtsági és értékválasztási próbának fogjuk fel az egész hónapot!

MÁRTON NAPI LIBAEVÉS HELYETT VILÁGFORDÍTÓ ESEMÉNYEK – AVAGY A „VÁRATLAN HOPPÁCSKA” KÖZELRŐL

Sokszor szoktam említeni az írásaimban, hogy a „régi világ”, a korábban megszokott fogyasztásközpontú élet, ami a COVID előtt vagy pláne még korábban volt, soha nem jön vissza. Az emberek nagy része ezt belül érzi, de mégsem akarja tudatosan látni, mert fáj a régi világ gyászolása.

Ezért van szükség ébresztő vekkerre – ez a november ilyennek tekinthető.

Mivel váratlan fordulatról van szó (amit az Uránusz jelez), nem lehet pontosan tudni, hogy milyen formában érkezik el az ébresztés.

Lehet természeti esemény, hatalmas vihar, óriási szél, nagy földrengés vagy geomágneses vihar, ami hatással lesz a közlekedésre, a távközlésre és az energiára.

Természetesen az is lehetséges, hogy mindezt mesterségesen, az elfajuló ellenségeskedések hatására, az emberek maguk indítják útjára. Igen, a háború elfajulása is lehet – kívánjuk, hogy ne így legyen.

Ijesztő ez az állás? Első ránézésre, igen, mert várhatóan ki fogja rántani alólunk a megszokott civilizációs kereteket, mint a szőnyeget a talpunk alól.

Ha azonban már régóta elégedetlenül és tehetetlenül szemléljük a világban a dolgok abnormálisra fordulását, akkor ettől nem fogunk megijedni: lehet, hogy nem hagyományosan kell azt a szőnyeget használnunk, hanem úgy, mint Aladdin: röpülni vele, mint varázsszőnyegen. Villámból megvilágosító fényoszlopot csinálni.

Hogy milyen területeket érint ez a helyzet az életünkben, azt az mutatja, hogy az Uránusz a Bika jegyében, a Mars, valamint a Nap a Skorpió jegyében van: a Bika az anyagi biztonságunk, a Skorpió a transzformáció: vagyis, ez az állás azt fogja átváltoztatni, hogy mibe helyezzük földi életünk biztonságát; ami eddig a „szilárd talajt” jelentette számunkra, az most megrendül, és erőteljes változásba kezd. Mindenkinél ott, ahová ez a szembenállás kerül a születési horoszkópjában.

A Szaturnusz kvadrátjai jelzik, hogy ez a helyzet sorsszerű, ezért minden ember a saját választásai, sorsa szerint éli majd meg.

Ha a váratlanra nem is, a transzformációra fel lehet készülni:

  • Mit akarunk átváltoztatni önmagunkban?
  • Milyen módon szeretnénk a jelenlegi civilizáció felállását megváltoztatni, ha a változás muszáj?

Ezeken a kérdéseken érdemes gondolkodni, miközben a világunk az evolúció egy újabb szakaszába lép.

Szilágyi Katalin asztrológus írása (a képeken mind valós természeti jelenségek láthatók)

Információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/

Ebben az időszakban a MÁGUS archetípus van fókuszban:
MÁGUS ARCHETÍPUS>>>

IMAGINÁCIÓS UTAZÁS A MÁGUSSAL>>>