Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól februárra

A mottó: Február intenzív hónap, heves, háborús energiákkal. Nehéz helyzetek jelentkezhetnek kommunikációban, hírközlésben, közlekedésben – a kulcs a tudatos odafigyelés és a felelősség gyakorlása

A close-up of a foot stepping on eggs</p>
<p>Description automatically generatedMég a Mars évében vagyunk, és ez a februári szökőhónap bizony próbára tesz bennünket, hogy mennyire vagyunk képesek mérsékeltek és megoldáskészek maradni intenzív helyzetekben Februárban kicsit tartsuk vissza a lélegzetünket, és vegyünk néhány mély lélegzetet, mielőtt bármit kimondanánk, mielőtt bármire reagálnánk. Olyan hónap ez, mintha rázkódásra is beinduló, élesített kézigránáttal a kezünkben kellene utaznunk a BKK egy régebbi buszán, a főváros egyik macskaköves útszakaszán…. Legjobb lenne fel sem szállni erre a járatra smiley De ha már rajta vagyunk, minden erőnkkel tompítsuk a rázkódásokat.

 

PARADOX FEBRUÁR, HÁBORÚS HANGULATBAN

Február sok tekintetben nem egy egyszerű hónap, és nemcsak azért, mert éppen szökőévben is vagyunk…

Januárban elindultak ügyek, tervek, megvalósítások. Kicsit nehezen indultunk be, de utána jöhetett az aktív tevékenységek és a tervezés szakasza, amit csak egy kicsit rázkódtatott meg a január 21-i Plútó-jegyváltás. Nem véletlen, hogy a Világ Gazdasági Fórum (WEF) 2024-es ülését is éppen a jegyváltást megelőzően rendezték meg Davosban, amin részt vett több, mint 50 államfő és még több globális cégvezető. Az sem véletlen, hogy a Plútó Vízöntő jegybe lépése előtt közvetlenül a Mesterséges Intelligencia volt az egyik vezértéma…

Az viszont már inkább a februárt előlegezte meg, hogy a davosi fórumon nemigen történt komolyabb megállapodás, azt a tévképzetet mutatta, mintha a világ vezetői (beleértve Kínát, Amerikát, Iránt is) nagy egyetértésben munkálkodnának a világ jobbításán és a mesterséges intelligencia „kordában tartásán”…

Februárban ugyanis a fő téma a kettősség, és az egymással ellentétes, de mindenképpen veszélyes és éles  szcenáriók megvalósulása lesz, ahol mindenkinek igaza van a maga szempontjából, de sajnos senki sem arról beszél, amiről kellene.

Az egész hónapot gyakorlatilag uralja az, hogy a legtöbb égitest a Bak és a Vízöntő jegyében jár, mindkét jegy ura a Szaturnusz. Vagyis, a Szaturnusz (felelősség, nehézségek, korlátozás) uralja végig a hónapot. Ugyanakkor, szintén egész hónapban fennáll a Jupiter pozitív fényszöge a Szaturnusszal, ami azt mutatja, hogy a Jupiter kedvező hatása mindvégig lazítani fogja a Szaturnusz szigorát.

A hónap elején a Neptunusz jelzése szerint mind a kommunikációban, mind a cselekedetekben ott van az elbizonytalanítás, a bizonytalanság és a megtévesztés szándéka (Merkúr és Mars szextilje a Neptunuszhoz), ám ennek ellenére, időről időre kiderülnek dolgok, lehull a lepel és elmérgesednek szituációk. Például mindjárt február 5-én, amikor felhevült, szélsőséges kommunikáció várható kicsiben és nagyban is, amely váratlan helyzetek felbukkanásához is vezet február 8-án.

A hónap kulcsszereplője – az előbb említett megszorító és elkenő Szaturnusz-Jupiter fényszög mellett – a gyorsjárású Merkúr lesz, aki folyamatosan összekapcsolja a különböző égi energiákat. Vagyis a fókusz a kommunikációra, a hírközlésre és a közlekedésre kerül.

Ahogy a davosi csúcs több résztvevője, köztük az Európai Unió vezetője, Ursula von der Leyen fogalmazott, „vissza kell(ene) építeni a bizalmat” és „harcolni kell a téves és félrevezető, hamis információk, hírek ellen”.

Na ez az, ami most februárban egészen biztosan nem fog menni, a Merkúr ugyanis a hónap legnagyobb részében a Vízöntőben jár, ami inkább a provokatív megfogalmazásokról és a polgárpukkasztó akciókról híres. Nagyon érdemes most odafigyelni a pontos, kedves megfogalmazásokra, mert ez most nem megy majd könnyen, de sok galibát okozhat egy-egy rosszul elejtett vagy viccesnek szánt megjegyzés is.

A február 9-én felálló újhold (Nap-Hold együttállás) Uránusz kvadrátban valósul meg, vagyis egy hónapig érvényben lesz, hogy  a „diplomáciai kapcsolatok” könnyebben megszakadnak, illetve váratlan fejleményeket hozhatnak egyszerűnek gondolt dolgok.

A group of deer in the snowDescription automatically generatedA bizalom kiépítésének (vagy visszaépítésének) nem kedvez az sem, hogy a Merkúr 10-én éppen a bizalom jelölőjével (Jupiter), majd egy hétre rá a szakítást, szakadást hozó Uránusszal kerül feszült kapcsolatba.

A nehézségeket tovább fokozza, hogy a kommunikáció, tárgyalások mintegy magukkal hozzák a cselekvést is, hiszen a Mars szorosan követi a Merkúr járását, néhány napos késéssel.

A hónap legnehezebb két hete a február 5 és 19 közötti időszak,  ezen belül pedig épp a „szeretetnek” kinevezett ünnep, a Valentin-nap környéke, amikor a Mars és a Plútó együttállása miatt minden élesedik. A háborús kommunikáció mellett ez az állás robbanásokat, forradalmi cselekményeket, intenzív természeti jelenségeket, kitöréseket is jelezhet.

Amikor a Nap 19-én átlép a Halak jegyébe, egy kicsit enyhül a Vízöntő forradalmi és „tojok rá, mit mondasz, azt csinálok, amit akarok” - hevülete, de a 24-én felálló telihold sem lesz még feszültségektől mentes, mivel a Nap mellett a Merkúr és a Szaturnusz is ott áll a Holddal szemben.  A Hold általában az érzelmek, a nők, a gyermekek és a művészet szimbóluma, most ebben a teliholdban a Szűz jegyében jár, visszafogott, félénk és bizonytalan – úgy érzi, minden ellene van, senki nem érti, hogy mit akar mondani.

Nagyon fontos, hogy egy ilyen, pengeélen táncoló időszakban pontosan tartsuk a januárban betervezett fókuszunkat,  érzelmeinkben ne legyünk elbizonytalaníthatók, és kerüljük a feldühített állapotokat. Attól, hogy mindenki magyaráz valamit, józan racionalitásnak nevezve saját világlátását, még nem biztos, hogy hagyni kell magunkat elsodorni, vagy beállni a magyarázók közé.

FEBRUÁRI HELYZETGYAKORLATOK

Két dologra nagyon kell figyelnünk ebben a nehéz, heves reakciókat ígérő februári hónapban: az egyik az, hogy kinek, mit mondunk, a másik, hogy kit hagyunk magunkra hatni.

Minden szcenárió csak akkor tud megvalósulni, ha elég sok ember hisz benne, ezért fontos, hogy pontosan tudjuk, hová akarunk eljutni és min érdemes, ha érdemes egyáltalán, megsértődni.

Tartsunk ki csendesen amellett, amit a szívünk, a megérzéseink súgnak, ami valóban a Hold (érzelmek, nők, gyermekek és művészet) érdekeit nézi! Minden heves magyarázat csak az egó félelme.

Milyen helyzeteket hozhat ez a Szaturnusz behatása alatt álló intenzív Merkúr, Mars állás kicsiben és nagyban? Nézzünk néhány fiktív helyzetet párkapcsolatban, munkában, geopolitikában, kezdve a hónap elején induló helyzettel, folytatva azzal, amivé fejlődhet a hónap közepére.

(Az asztrológia iránt mélyebben érdeklődőknek: ezek a helyzetek megvalósulási lehetőségei lehetnek a február első hetében aktuális fényszögeknek, ami a Merkúr-Plútó együttállás a Vízöntőben, valamint a Nap-Uránusz kvadrát) – ez a Kiinduló helyzet, mely elmérgesedő Fejleményhez vezethet február közepére (Mars-Plútó együttállás, Merkúr-Uránusz kvadrát))

A person and person pointing at each other</p>
<p>Description automatically generatedPárkapcsolat: Kiinduló helyzet: Feleség meglátja, hogy a férje egy másik nővel erotikus SMS-eket vált. Rákérdez, erre a férj feldühödik, és azt mondja, hogy persze, hiszen egy kövér disznó lett belőle. Feleség elküldi melegebb éghajlatra, közben összeomlik. --- Fejlemény: Férj felfokozott bűntudatos dühében megpofozza feleséget, aki erre kidobálja a holmiját a folyosóra, és közli, hogy költözzön a Macához. – a kommunikáció elmérgesedett, de a valódi kérdésekről, ami a kapcsolat eredendő megromlása, és mindkettőjük felelőssége ebben, nem is esett szó.

Munkahely: Kiinduló helyzet: Kiderült, hogy a munkahelyen az értékesítési számok nem a valóságot mutatták. A főnök közölte, hogy a mi csoportunk hibája, mert javíthatatlan barmok vagyunk. Többen újra élessé tették az álláskereső pozíciójukat a LInkedIn-en --- Fejlemény: a főnök meglátta az álláskereséseket, és igyekezett fenyegetésekkel elejét venni a távozásoknak, mire egyesek kinevették. A végletekig kiborult főnök viszont a rátámadt az őt kinevetőkre… az általános rossz hangulatnak a rendőri megjelenés vetett véget. --- a kommunikáció elmérgesedett, de a valódi kérdésekről, ami az értékesítési eredmények romlása és a főnök vezetési alkalmatlansága, nem esett szó.

Geopolitika: Kiinduló helyzet: Zombieland külügyminisztere egy sajtónyilvános eseményen kissé becsiccsentve egy ismerősének elsütött egy viccet az alacsony növésű politikusok hatalmi ambíciójának és szexuális teljesítőképességének összefüggéseiről. A viccet sajnos Crumbieland nem túl magas növésű miniszterelnöke is hallotta, visszahívta a nagykövetét, megszakították a kereskedelmi kapcsolatokat. --- Fejlemény: A félresikerült kommunikációt mindkét országban intenzív hadgyakorlat követte, míg végül Crumbieland miniszterelnöke, vérig sértve, „elrettentésképpen” útjára indított egy ballisztikus rakétát Zombieland felé. --- a kommunikáció elmérgesedett, de a valódi kérdésekről, hogy egy háború hogyan érinti az országaikat, és hogy alkalmasak-e hivataluk betöltésére, nem is esett szó.

Ezek természetesen kitalált helyzetek, történetek, de annyi látszik belőlük, hogy itt most tényleg tojásokon érdemes lépkedni, nagyon óvatosan fogalmazni, és háromszor is átgondolni, hogy a januárban ügyesen elkészített terveink szerint mit is akarunk elérni.

Tudatosság, odafigyelés, felelősségtudat és kedves, őszinte eszmecserék a kulcs ehhez a hónaphoz.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/