Anya archetípus

Ismerkedj meg a benned is élő Anya archetípusával!
Blogok:
A belső otthon, avagy az átalakulás lehetőségének szigete>>>
Érzelmi nagytakarítás>>>
Anya, Belső Anya, Ősanya>>>

Mit érdemes tudnod erről az archetípusról?

Nem véletlenül látjuk a képen a tengerből kiemelkedő női alakot. Már ősidők óta ábrázolják a női elvet, az Ősanyát a tengerrel együtt. Mare - Mária - Anya a gyermekkel.
A tenger, az ősvíz, tudattalanunk jelképe is. Minden élet belőle keletkezett, és mindannyiunk ősalapját képezi, hiszen gondoljunk csak bele, testünk kb. 70%-a víz! 

Mindannyian megszülettünk anyánk méhéből, és átéltük a kisgyermek sebezhetőségét, védettség igényét. Egész életünkre rányomja a bélyegét az a mód, ahogy édesanyánk fogadott minket, gondoskodott rólunk, táplált minket. 

Tőle tanultuk a feltétel nélküli elfogadást és szeretetet - ami meghatározza később is az emberi kapcsolati mintáinkat, és azt, hogy mennyire tudjuk elfogadni és szeretni saját magunkat.

Érzelmi életünk a maga változékonyságával, hullámzásaival - amit a Hold jelképez - kapcsolhatók ehhez az archetípushoz.

Az Anya kérdései és üzenete:
Gondold végig édesanyáddal való kapcsolatod történetét! Hogyan szült meg, nevelt és szeretett?
Vesd papírra, mi mindenért vagy hálás neki! 
Mik voltak a hiányosságok számodra ebben a kapcsolatban?
Egy bensőséges szertartásban idézd magad elé és mondd el neki mindezeket! Ha meg tudod tenni, bocsáss meg a hiányosságokért tiszta szívből és mondj hálásan köszönetet az életért, amit tőle kaptál!
Fogalmazd meg, te hogyan szeretnél gondoskodni először is saját érzelmi életedről, azután családodról, szeretteidről!

Mire taníthat ez az archetípus?

Az Anya archetípussal összekapcsolódva leszállunk tudattalanunk sötét vizeibe, hogy megtaláljuk legmélyebb érzelmi igényeinket, vágyainkat, és felszínre hozzuk azokat. Gyengéden szembenézünk fájdalmas érzéseinkkel - és végre meghallgatjuk a belső Gyermeket! Engedjük játszani, engedjük magunkat szívből élni!
Az Anya segít nekünk visszatalálni az elfogadáshoz, az odaadáshoz és az intimitáshoz. Nőként így visszakapcsolódunk az Ősanyai energiához, ami növeli szeretetképességünket és megszünteti az élettől való félelmünket. Férfiként az Anya archetípusával kapcsolódva feldolgozhatjuk az anyánkról való leválás tudattalan mintáit, ami gyakran azt okozza, hogy párunkkal sem tudunk igazán mély lelki harmóniát megélni. Férfiként is fontos az érzelmeinket kifejezni.

Ha ezt az őselvet teljes mélységében átéljük, lelkünk megnyugszik, mint az éjszakai tenger. Védettséget, otthont találunk önmagunkban. Már nem tudunk ártani a Földnek, hiszen tiszteljük az Életet.

Az Anya más elnevezései:
Ősanya, Istennő, Ízisz, Mária, Matriarka, Uralkodónő

A Tiédet hogy hívják?

Fedezd fel, mit üzen számodra most ez az archetípus!

Kíváncsi vagy, mit üzen neked? Ki ő benned? 

A hozzá kapcsolódó imaginációs utazást – melyben mindezt felfedezheted – itt vásárolhatod meg: 

IMAGINÁCIÓS UTAZÁS AZ ANYA ARCHETÍPUSSAL>>>

A Lélekszíntér csapata