Archetípusok meséi

Esemény dátuma: 
szerda, 2020, április 22 - 17:0022:00

Önismereti utazás

  A mesék, mítoszok az emberiség emlékezetének hordozói. Ősidők óta mesél az ember.

  Meséli a történetét, így adja át a tapasztalatait egyik generáció a másiknak. Meséinkkel szőjük bele gyermekeinket    az élet szövetébe. 

  A mesék és mítoszok táplálják a lelket. Éltetik benne a közösséghez való kapcsolatot. Összekötik a múlttal, az      emberiség kollektív tudatával, tapasztalati kincsével. A gyermeki lélek a mesék nélkül elsorvad. Szükségünk van      erre az éltető közegre, hogy tudjuk, hova tartozunk, tudjuk, mik a lehetőségeink.

  A mesékben rejlő képek, szimbólumok olyan komplex modellek, amit racionálisan nehéz megértenünk,         elmagyaráznunk, mégis mindenki rögtön érti őket. Ezt a lehetőséget használjuk fel programsorozatunkon is.

  "Döbbenetes élmény, ahogy átíródik általunk a mese, miközben lejátsszuk, de mégis megmarad a fő motívum, a találkozás, az összeolvadás, a beteljesülés. Közben mindannyian pontosan azt a belső utat járjuk be, ahol a lelkünk szerint valóban tartunk az életünkben, de meglátjuk és megtapasztaljuk a következő mitikus lépést."

A találkozók felépítése:

Minden alkalommal megkeressük azt a módszert, test-orientált gyakorlatot, ami a kiválasztott mesével való önismereti utazást a leginkább támogatja.

  • Bevezető beszélgetés - ráhangolódás 
  • Mesemondás
  • Személyes kapcsolatfelvétel a mesével, irányított kérdések és gyakorlatok segítségével
  • A mese alapján: mesetánc / a mese dramatizálása / test-orientált gyakorlatok
  • Megosztó, lezáró beszélgetés

Minden évszakban egy alkalommal találkozunk, ahol az adott évszakhoz tartozó egyik archetípus meséjét dolgozzuk fel.

Hozzájárulás: 7500 HUF/alkalom. Bejelentkezés minden alkalommal szükséges.

A csoportot Kisida Borbála (bori.kisida@gmail.com, 06 20 433 0504) és Tamásfalvi Erika (tamasfalvi.erika@gmail.com, 06 30 510 3367) vezeti, segítő Büki-Bitai Veronika. 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Jelentkezés a programra:

Ebben a formában: 06-70-1234-567