Blogok

Kedves Olvasónk!

Napunk az Ikrek jegyében jár, a bennünk élő Közvetítő archetípus birodalmában. Most programjaink is ennek jegyében zajlanak.
Mivel ez a jegy a levegő elem uralma alatt áll, a hétfői RituálTáncainkat ez fogja áthatni és az első mozgásmeditációt ennek szenteljük.
Gyere el Te is és lélegezd át a tested-lelked!

RituálTáncok hétfőnként 18.30-20.30-ig a MagNet Házban - május 28 - Kapcsolódás a levegő elemmel>>>
"Olyan alapvető a levegő jelenléte, hogy nem is tulajdonítunk neki jelentőséget. Pedig az igazság az, hogy nem élhetünk levegő nélkül. Felébredésünk ebben a dimenzióban - ahová a születéskor megérkezünk, egy levegővétellel kezdődik, és távozáskor egy utolsó sóhajjal engedjük el ezt a világot...

Kedves Olvasó!

Ha már voltál RituálTáncon, akkor tudod, milyen felszabadultan és ragyogó arccal jövünk ki az óra után. Az öltözőben még javában zajlanak a beszélgetések, a nevetés és az ismerkedés. Hiszen sokszor "névtelenül" becsöppen egy egy résztvevő, aki furán, idegenül áll a teremben az óra elején. Majd a végén úgy érzi - ezt már többször hallottam - mintha ezer éve ismerte volna a táncpartnereit. 

Sok módszert kipróbáltam már az önismeret "szerelmeseként", de számomra a legkellemesebb a tánc, és persze különösen a RituálTánc. 
Azért, mert nem csak az elménket használjuk, sőt azt a legkevésbé. Nem beszélgetünk (annyit), hanem hagyjuk a testünk bölcsességét a mozgás által "kommunikálni", ami egy sokkal őszintébb és mélyebb üzenetet közvetít felénk és mások felé. Összekapcsolódnak benne tehát...

A két hét fő fényszögei: Mars-Uránusz kvadrát; Szaturnusz-Merkúr trigon; Vénusz a Rák jegyébe lép; Vénusz-Uránusz szextil; Nap az Ikrek jegyébe lép; Nap-Mars trigon; Merkúr-Neptunusz szextil; Jupiter-Neptunusz trigon; Merkúr-Plútó trigon; Vénusz-Szaturnusz szembenállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr az Ikrek jegyébe lép; Vénusz-Jupiter-Neptunusz átfutó trigon  

A mottó:  Az év egyik legnehezebb időszaka lecsengőben van; kifújhatjuk magunkat, és körülnézhetünk, mi a teendő. Nem fogunk unatkozni, de most az öröm és a lendület ideje jön. Végre. 

A változások szimbólumai megtörténtek az égen, a váratlan helyzetek lassan leszűrődnek a mindennapjainkba. Engedjük el a pesszimizmust most már: a váratlan jót is hozhat. Rengeteg jegyváltás lesz ebben a két hétben, ami azt jelenti, hogy sokféle energia színesíti az...

Kedves Olvasónk!

A nyugati civilázió általános "túlkapása", hogy sokkal többet használjuk a fejünket, mint az optimális lenne számunkra. Már kora gyerekkorban, ahogy az iskolapadba ültetnek, fokozatosan leszoktatnak bennünket arról, hogy a világot az érzékeinket keresztül, ösztönösen érzékeljük. Sokat kell figyelnünk, meg kell tanulnunk, hogy más "okosok" mit mondtak, gondoltak jónak. Egyre kevesebben mozgunk, egyre többet gondolkodunk, egyre több külső hitrendszert kell elfogadnunk. Priorizálunk, stratégiákat gyártunk, célokat tűzünk ki, amiért keményen küzdünk... Ugye ismerős a helyzet?

Így szocializálódva könnyen elhisszük, hogy akkor is erőltetnünk kell magunkat, ha már teljesen kimerültünk, energetikailag, érzelmileg és szellemileg egyaránt. Szinte népbetegséggé vált a túlzott stressz, a kiégés, és a depresszió...

Kedves Olvasónk!

Emlékeztetni szeretnénk, hogy május 4-én, most pénteken újra SzimbolonSzínházat tartunk a Lélekszíntéren.
Ez az este egyfajta integrált állítás, azzal a különlegességgel, hogy az adott kérdést vagy problémát a Symbolon kártya kihúzott lapjával indítjuk el. A morfogenetikus tér hűen megmutatja a helyzet háttérben rejlő dinamikáját. A második részben pedig be is lehet állni a jelenetbe és megtapasztalni, mi a legharmonikusabb megoldás.
https://lelekszinter.hu/szimbolonszinhaz

Segítőket várunk erre a Színházra. Természetesen a segítő szerep is nagyon értékes, hiszen nem véletlenül választanak ki egy egy szerepre.

Kedvcsinálónak álljon itt egy régebbi résztvevőnk élménybeszámolója:
"Dec 5 én a Kikötőben ott voltam a színházadban és húztam egy kártyát. Az anyagi helyzetemmel volt probléma. A kártya szereplői ahogy megelevenedtek, a jelenlevők segítségével...

A két hét fő fényszögei:  Nap-Neptunusz szextil; Merkúr-Plútó kvadrát; Vénusz-Neptunusz kvadrát; Nap-Jupiter szembenállás;  Merkúr-Uránusz együttállás; Nap-Plútó trigon; Merkúr a Bika jegyébe lép; Uránusz-Hold-Merkúr együttállás kvadrátban Marssal; Nap- Hold együttállás (újhold); Uránusz a Bika jegyébe lép; Mars a Vízöntő jegyébe lép,; Uránusz-Mars kvadrát  

A mottó:  Kis szusszanás az előző Plútó-Mars együttállás jelezte megrendülés óta, de továbbra is nyomasztó légkör. A szusszanás után indul a megállíthatatlan változások sora, az első látványos, megrendítő akcióval, az Uránusz Bikába lépésével. A Hold érzelmi társtettesként összeköti a régebbi fényszögeket az újabbakkal.

Május eleje egy lélegzetvétellel kevésbé harciasan indul, mint április vége volt, de ez inkább egyfajta lassú kijózanodás kivattázott nyugalma. ...

Kedves Lélekszíntér Olvasó!

Talán te is sokszor úgy érzed, hogy nem tudod olyan jól kifejezni magad. A helyzet már tovább gördült, de nem jutott eszedbe a frappáns válasz. Sokszor ilyenkor még napokig, sőt hónapokig gondolkodunk, mit is kellett volna tennünk, mondanunk. 
Aztán ott vannak az érzelmek... az érzelmek kifejezése. Te hogy állsz érzelmi téren? Mennyire vagy kapcsolatban a benned mozgó érzésekkel?
Gondolj vissza egy pillanatra. Mikor érezted azt, hogy nem jön át, amit érzel, hogy nem tudod kimutatni a szeretetedet, a vágyaidat, az izgatottságodat, a haragodat?
Ebben az a legrosszabb, hogy valahol a testedben, lelkedben elraktározod ezeket a félig tudattalan, vagy félretolt érzéseket. Belőlük lesznek aztán gyakran a testi fájdalmak, betegségek... Na de ne szaladjunk annyira előre, éppen elég...

Kedves Olvasó!

Milyen érzések töltenek el téged, ha kimondod ezt az egyszerű mondatot: "Szeretem magam"?

Ha adsz magadnak egy kis időt, hogy megfigyeld a felmerülő gondolataidat, érzéseidet, akkor elég pontos képet kaphatsz a benned is élő Szerető archetípusáról, a szeretet képességed jelen állapotáról.

Nagyon fontos ez a befelé figyelés, fülelés, hiszen az életünk hullámvasútján ülve gyakran elfeledkezünk a nagyon egyszerű valóságról - a változás, változtatás lehetősége belülről indul ki, bennünk zajlik le. 

Pontosan a Szerető archetípus az bennünk, aki olyan gyakran kifelé tekinget és vádolja a világot, hogy nincs benne elég szeretet, hogy az emberek egymást bántják, nehéz az élet, nem tudok odafigyelni magamra, na és a politika... és miért nem vagyok elégedett...

Ha kedvet és hívást érzel,...

A két hét fő fényszögei: Nap-Hold együttállás (újhold); Szaturnusz előrehaladása megáll; Vénusz-Jupiter szembenállás; Vénusz-Plútó szextil; Nap-Uránusz együttállás; Szaturnusz hátrafelé indul; Nap a Bika jegyébe lép; Merkúr előre indul; Plútó hátrafelé indul; Mars-Jupiter szextil; Vénusz az Ikrek jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz kvadrát; Mars-Plútó együttállás; Nap-Szaturnusz trigon; Nap-Hold szembenállás (telihold)  

A mottó:  Az év talán legnehezebb, sorsfordító időszaka következik: saját lelkünkben kell rendet tennünk. Három lassú haladású égitest (Jupiter, Szaturnusz, Plútó) is hátrálni látszik, hogy jól megmerítkezhessünk ezekben az energiákban.

Április vége az év talán legnehezebb időszaka, ekkor lesz pontos a Mars és a Plútó háborgást hozó együttállása. Kapaszkodjunk a Bika jegy életigenlésébe, örömteli szépségébe...

Kedves Lélekszíntér Olvasó!

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is lesz elvonulás a gyönyörű Hvar szigetén, Vrboskán. És az is már hagyomány, hogy május 1-jéig való jelentkezés és befizetés esetén kedvezménnyel lehet részt venni rajta.

Az idei elvonuláson az érzelmeink felszabadítása lesz a középpontban. Lesznek előadások az érzelmek nyelvezetének megismerésére, integrált állítások és sok egyéb gyakorlat, valamint esténként RituálTánc meditációval zárjuk a napot.

Mindezt csodásan szép mediterrán környezetben, egymás kellemes társaságában és a nyaralás élményét sem kihagyva tervezzük. Jól hangzik?

Reméljük, hogy veled is találkozunk ezen a mindig feledhetetlen és izgalmas élményeket nyújtó önismereti elvonuláson!

Az elvonulás témája: Érzelmek hullámain
Időpont: 2018...

Oldalak