Blogok

Kedves Olvasónk!

Az Osho Zen Tarot kártya egyik lapját láthatod, melynek címe: Bátorság.
Nézd ezt a kis növénykét, ahogy kibújik a kemény földből, hogy elkezdje az élet kalandját! Nincs szeme, nem látja az esetleges veszélyt. Nem törődik semmivel, hiszen teljesen lefoglalja a növekedés, a fejlődés. Minden pillanatban rengeteg dolog történik. Az előbb éppen csak kidugta a fejét, délutánra már leveleket növeszt, este pedig hosszú szárral nyúlik felfelé. 

Te mit gondolsz, vajon mi növeszti? Ismered azt az erőt, ami arra ösztökél minden magot, hogy fejlődésnek induljon, minden rügyet, hogy kipattanjon? 
Ez a kezdet energiája, az indító impulzus, az élet lüktető, sürgető, életre robbantó ereje.
Ez az energia nem csak a természetben indítja el a különböző életfolyamatokat, hanem a pszichénkben is. A ...

A két hét fő fényszögei:   Merkúr-Jupiter kvadrát; Merkúr-Plútó együttállás; Merkúr-Mars szextil; Plútó-Mars trigon; Nap a Kos jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz szextil; Nap-Hold szembenállás (Telihold); Vénusz-Mars kvadrát; Vénusz-Jupiter szextil; Merkúr hátrálása megáll; Merkúr-Neptunusz együttállás; Vénusz a Halak jegyébe lép; Vénusz-Uránusz szextil; Szaturnusz-Plútó-Hold együttállás; Merkúr előre indul; Mars az Ikrek jegyébe lép  

A mottó: A mindeddig álmoskás, pihenni vágyó, lelassult és nehezített haladásról szóló március radikális változást ígér március 20. után. Új év, új lendület, új esélyek jönnek.  

Március hónap második fele erősen kettéválik: ami még a régi asztrológiai év, az továbbra is a nehéz ügyintézésről, a közlekedési és ügyintézési káoszról, valamint a félreértésekről szól – a március 20-án induló új...

Kedves Olvasónk!

A természeti népeknél, különösen az indiánoknál, fontos beavatási ritusként tisztelték és akalmazták a látomás keresést. 
Amikor eljött az ideje, a fiatal fiúkat elkísérték egy addig ismeretlen, de számukra Szent Helyre. Ezt a folyamatot a törzs sámánja vitte véghez. Ő szólította a fiút, ő választotta ki a számára megfelelő helyet, mely általában egy hegy oldalában volt és amelyet természetesen a Nagy Szellem mutatott neki. A törzs elbúcsúztatta, majd elindultak, teljes csendben a vadonban.
A Szent Helyre megérkezve a sámán néhány fontos instrukcióval látta el a fiút, majd magára hagyta.
Keresnie kellett olyan köveket, melyekkel körberakta a látomás keresésre kiválasztott helyet. Ez a kör a fókuszálás helyévé vált és egyfajta védettséget is adott. Ezt a kört csak a látomáskeresés végén hagyhatta...

Kedves Olvasónk!

Örömmel értesítünk, hogy 13 alkalmas Symbolon kártya alaptanfolyam indul 2019 márciusában a Lélekszíntéren!

Szeretnél harmóniában élni önmagaddal és visszakapcsolódni a természet rendjéhez, ciklusaihoz?
Felfedeznéd saját természetedet, működésed, viselkedési mintázataidat?
Ha igen, neked szól a Symbolon kártya alaptanfolyam, ahol a 12 archetípusra építve archetipológiai és alapfokú asztrológiai ismereteket adunk át neked.

Az emberiség története archetípusos történetek és emberi játszmák sorozata. Az „emlékezés játékának” is nevezett Symbolon kártyacsomag lelkünk mélyére hatolva fedi fel emlékeinket, tárja fel külső-belső történeteinket. Az elénk táruló képeken keresztül megpillanthatjuk, hogy milyen történet részesei vagyunk éppen. A kártyákon lévő...

Angyal szállt el felettünk...mondjuk, ha hirtelen csend támad a társaságban. Ilyenkor szinte érzünk egy láthatatlan, de mégis kézzelfogható jelenlétet…
Sokszor élünk meg csodás pillanatokat, de ha megfigyeled ezeket, észreveheted, hogy mindig körbeveszi a csend. Elég, ha egy pillanatra leállsz, akár egy forgalmas út közepén. Még ott is jelen van a hangok mögött ez a csendesség.

Észre sem vesszük, hogy mennyire vágyjuk a csendet. Mára már társadalmi jelenség, sőt – betegség – a csend hiánya. Ezt az egyszerű okot, ami annyi baj kiváltója, elkerüljük és minden másra hivatkozunk. Mutogatunk a szomszédokra, a hülye rokonokra, a párunkra, az egészségügyi és oktatási rendszerekre, a politikusokra… Beleakadunk abba, amit mondanak és csinálnak az emberek. Mintha mindent a hangok jelentenének, mintha mindent a kommunikáció és a cselekvés hatna át és venne...

Kedves Olvasónk!

Akár hisz valaki az angyalokban, akár nem, legalább egyszer biztosan tapasztalt már mindenki az életében elmondhatatlanul szép, megilletődött, csodálatos pillanatot. De érkezhet akár hétköznapi csodaként, akár hatékony segítségként vagy a legmélyebb fájdalomban, legreménytelenebb helyzetben megjelenő fénysugárként. Hogy ki minek tulajdonítja, és hogyan nevezi ezeket a dolgokat, hit kérdése. Szerintem ilyen az, amikor egy angyal van jelen mellettünk.

Nem tudok és nem is akarok senkit sem meggyőzni se pro, se kontra. Hatalmas irodalma van annak, hogy hol és hogyan léteznek az angyalok, kik ők, miben tudnak segíteni, hogyan lehet velük kommunikálni, és gondolom mindezek cáfolatáról is.

Itt most a téma megközelítéseképpen inkább néhány gondolatot és kérdést vetnék fel…

Angyali érintés 1...

Testbeszéd - biztosan sokat hallottál róla. Már külön tudománya van annak, hogy mennyire beszédesek a mozdulataink, a tartásunk, a járásunk. Ha csak egy pillanatra belegondolsz, mennyi minden "lejön" egy emberről, akivel először találkozol... vagy amikor az ismerősöd jön feléd, benned rögtön kialakul egy hangulat és szinte érzed, mi lehet vele, benne.
Persze, sokszor tévedünk és belelátunk olyasmiket is másokba, amit ők vadul cáfolnak - "Neeem, tök jól vagyok amúgy..." És néha nehéz megkülönböztetni, hogy minek higgyünk inkább, az első megérzésünknek vele kapcsolatban, vagy a szavainak.

Vajon mi lenne, ha a találkozásainkat nem beszéddel kezdenénk? Mi lenne, ha hagynánk, hogy először a tekintetünk kapcsolódjon össze mélyebben? Képzeld csak el… milyen érzés erre gondolni most?

Ha jól esik erre gondolni, mert megmelengeti a szívedet,...

Kedves Lélekszíntér Olvasónk!

Bár az Élet körforgása folytonos, mégis jól érzékelhetők azok a változások a mindennapjainkban, amit a különböző archetípusok hoznak.
Az Álmodó időszakába léptünk - vagy inkább csúsztunk, sodródtunk, merültünk, olvadtunk, lazultunk?
Bizony, ez az archetípus nehezen megfogható. Sokkal inkább az jellemző rá, hogy feloldja a határokat és a külvilágból a belső világ felé szeretne vezetni minket.
Ha nem megyünk vele önként, ha nem engedjük meg magunknak a befelé fordulást, pihenést, akkor árnyékait fogjuk megtapasztalni - krónikus fáradtság, betegség, gyengeség, káosz és szétesés formájában.

Érdekes dolog a fáradtság.
Biztosan te is megélted már, hogy az álmosságod egy pillanat alatt elillan, amikor hirtelen hallasz valami jó hírt, vagy valami...

Kedves Olvasónk!

Szeretnénk felhívni a figyelmedet a legközelebbi Lélekszíntér elvonulásunkra, melyet márc. 22-24-ig tartunk Máriahalmon.
TANTRATÁNC ELVONULÁS - FEBR. 22-IG MÉG KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNNYEL>>>

Azért érdemes eljönni egy ilyen hosszú hétvégére, mert különleges élménnyel ajándékozhatod meg magad. Az elvonulások a legtöbb esetben mély, minőségi és hosszú távú változásokat indítanak meg a résztvevők életében. A külső, vidéki helyszínek, a hosszabb együtt töltött idő, valamint az egymásra épülő, komplex gyakorlatok és megosztó beszélgetések sokat segítenek abban, hogy mélyebb és teljesebb legyen az élmény. Színes a paletta és most a TantraTánc kerül a fókuszba...
Készen állsz erre?

...

AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZER 3. rész

Anyagiasság, hatalommánia, presztízs, gondolkodás

Igaz, hogy az ellátó rendszert a hűvös, józan, anyagias gondolkodás segítségével kiépítettük, ám ez igen hierarchikusra sikerült, minden országban: a „csúcselit” csúcsszolgáltatásokhoz juthat hozzá, a nagy tömegek pedig valamihez, talán. Magyarországon, az elvileg mindenkinek ingyenesen járó egészségügyi alapellátás asztrológiai, szaturnuszi szempontból még egy fokkal jobb állapotot tükröz, mint a gazdaságilag fejlettebb országok pusztán anyagelvű, „fizetős”, biztosítási alapú szolgáltatása.

Az anyagba süllyedt társadalmak gondolkodásmódja, a materializmus eluralkodása azt eredményezte, hogy az orvoslás az embernek csak a burkolatával, a testével foglalkozik. Szaturnuszi...

Oldalak