Blogok

A négy hét fő fényszögei: Nap-Hold-Uránusz együttállás (újhold az Uránusszal); Vénusz-Jupiter-Neptunusz együttállás még tart; Vénusz-Plútó szextil; Vénusz a Kos jegyébe lép; Mars-Uránusz szextil; Jupiter-Plútó szextil; Nap-Uránusz együttállás; Merkúr-Vénusz szextil; Nap-Mars szextil; Merkúr visszafelé indul; Jupiter a Kos jegyébe lép; Nap-Szaturnusz kvadrát; Nap-Neptunusz szextil; Nap-Hold szembenállás (telihold), Szaturnusz kvadrátban; Mars-Neptunusz együttállás; Nap-Plútó trigon; Jupiter-Merkúr szextil; Nap az Ikrek jegyébe lép;  Nap-Merkúr együttállás; Merkúr visszalép a Bikába; Nap-Jupiter szextil; Vénusz-Szaturnusz szextil; Mars-Merkúr szextil; Mars a Kos jegyébe lép; Merkúr-Plútó trigon; Vénusz-Plútó kvadrát; Vénusz a Bika jegyébe lép; Jupiter-Mars együttállás; Nap-Hold együttállás; Merkúr-Szaturnusz kvadrát (tág)  

A mottó:  Májusban gyors és szélsőséges hullámvasút várható: váratlan eseménnyel indít az újhold, utána zavaros, de akár...

Kedves Olvasó!

A múltkori RituálTáncon – Harcosok klubja – eszméletlenül erős erőtér alakult ki. Én sem tudtam kivonni magam a mozgásból, a lábaim maguktól vittek a térben. Egyik résztvevőnk másnap a következő visszajelzést írta:

A hétfői tánc után megérkezett az a felismerésem (még meséltem is) hogy az elmúlt hetekben érzett nyugtalanságom, nyughatatlanságom azért volt, mert már nem fektetek elég energiát abba, amit most csinálok - mivel váltani szeretnék, és így feleslegesnek érzek nagy erőket ide húzni - így viszont felhalmozódnak ezek a " nem hasznosított" energiák bennem... a felismert megoldás viszont az, hogy amíg itt vagyok, csináljam rendesen a dolgom... akkor is ha már nem érzem hosszútávúnak.

Ma hajnalban megjött az is (méghozzá nagyon konkrétan), hogy hogyan tudom " összehúzni" azt, amit most csinálok a jövőbeli...

A négy hét fő fényszögei: Merkúr-Nap-Hold együttállás (újhold a Merkúrral); Nap-Merkúr együttállás; Mars-Szaturnusz együttállás; Vénusz a Halak jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz szextil; Merkúr-Mars szextil; Merkúr-Plútó kvadrát; Merkúr a Bika jegyébe lép; Jupiter-Neptunusz együttállás; Nap-Szaturnusz szextil; Mars a Halak jegyébe lép; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Uránusz együttállás; Vénusz-Uránusz szextil; Nap-Plútó kvadrát; Nap a Bika jegyébe lép; Merkúr-Szaturnusz, Hold kvadrát; Merkúr-Jupiter, Neptunusz szextil; Nap-Mars szextil; Merkúr-Plútó trigon; Plútó-Jupiter szextil; Vénusz-Jupiter- Neptunusz együttállás; Plútó hátrafelé indul; Merkúr az Ikrek jegyébe lép; Nap-Hold-Uránusz együttállás (újhold az Uránusszal)  

A mottó:  A hónap íve a kíváncsiságtól a meglepetésig visz minket – főszereplő az információ és a tájékoztatás. A háborús hangulat alábbhagy április közepétől    
 
...

Kedves Olvasónk!

Ezen a héten még él a hiper early bird kedvezmény a nyári RituálTánc elvonulásunkra.
Izgalmas és feltöltő együttlétre hívjuk azokat az érdeklődőket, akik a nyári kikapcsolódásukat szeretik aktívan és közösségben tölteni, valamint szívesen fűszerezik önismereti és spirituális tartalommal.
A RituálTánc mozgásmeditáció eszköztára támogatja ezt a külső-belső utazást, amin minden résztvevőnk elmélyülhet egy kreatív teremtő folyamatban, mely az életvitel és életszínvonal megújítására hív.

Itt találod az elvonulás leírását:
Őserők a teremtésünk szolgálatában - elvonulás a horvát tengerparton, júl. 8-18-ig>>>

Ha még nem ismered a RituálTáncot, itt az alkalom,...

Kedves Olvasóm!

Tudod-e, hogy a természeti népeknél, különösen az indiánoknál, fontos beavatási rítusként tisztelték és alkalmazták a látomás keresést?
Amikor eljött az ideje, a fiatal fiúkat elkísérték egy addig ismeretlen, de számukra Szent Helyre.
Ezt a folyamatot a törzs sámánja vitte véghez. Ő szólította a fiút, ő választotta ki a számára megfelelő helyet, mely általában egy hegy oldalában volt és amelyet természetesen a Nagy Szellem mutatott neki. A törzs elbúcsúztatta, majd elindultak, teljes csendben a vadonban.

A Szent Helyre megérkezve a sámán néhány fontos instrukcióval látta el a fiút, majd magára hagyta.
Keresnie kellett olyan köveket, melyekkel körbe rakta a látomás keresésre kiválasztott helyet. Ez a kör a fókuszálás helyévé vált és egyfajta védettséget is adott. Ezt a kört csak a...

A négy hét fő fényszögei: Hold-Szaturnusz együttállás; Merkúr-Nap-Hold-Szaturnusz együttállás (újhold a Szaturnusszal); Nap-Uránusz szextil; Mars-Plútó együttállás; Vénusz-Plútó együttállás; Nap-Jupiter együttállás; Mars a Vízöntő jegyébe lép; Vénusz a Vízöntő jegyébe lép; Mars-Vénusz együttállás; Merkúr a Halak jegyébe lép; Nap-Neptunusz együttállás; Hold-Plútó szembenállás; Merkúr-Uránusz szextil; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap-Plútó szextil; Vénusz-Uránusz kvadrát; Nap a Kos jegyébe lép; Merkúr-Jupiter együttállás; Mars-Uránusz kvadrát; Merkúr-Neptunusz együttállás; Merkúr-Plútó szextil; Hold-Plútó együttállás; Merkúr a Kos jegyébe lép; Hold összeköti a Mars, Vénusz, és Szaturnusz együttállását, Uránusz kvadrátban 

A mottó:  Nehéz, harcos és ijesztő hókezdet után lassú javulás, enyhülés, március 20-tól új, friss energia      

...

Bár az Élet körforgása folytonos, mégis jól érzékelhetők azok a változások a mindennapjainkban, amit a különböző archetípusok hoznak. A Vízöntő lassan átadja helyét a Halaknak...
Az Álmodó időszakába lépünk - vagy inkább csúszunk, sodródunk, merülünk, olvadunk, lazulunk?
Álmodó archetípus>>>

Bizony, ez az archetípus nehezen megfogható. Sokkal inkább az jellemző rá, hogy feloldja a határokat és a külvilágból a belső világ felé szeretne vezetni minket.
Ha nem megyünk vele önként, ha nem engedjük meg magunknak a befelé fordulást, pihenést, akkor árnyékait fogjuk megtapasztalni - krónikus fáradtság, betegség, gyengeség, káosz és szétesés formájában.

Érdekes dolog a fáradtság.
Biztosan te is megélted már, hogy az álmosságod egy pillanat alatt elillan, amikor...

Kedves Olvasóm!

A Szabadító mai üzenete így szól:
Vedd észre, amikor a valódi érzéseid, állapotod helyett maszkot viselsz, szerepekbe bújsz!
Lehet, hogy meg fogsz lepődni... lehet, hogy ráébredsz, hogy időd nagyobb részében ezekbe az ál-arcokba kapaszkodsz. 
Mindannyian szívesen viselünk különféle álruhákat.

Honnan jön ez? Miért csináljuk?

Már kisbabaként arra kondicionáltak bennünket (tisztelet a kivételnek!), hogy ne legyünk őszinték, ne legyünk olyan intenzívek, ne fejezzük ki a valódi érzéseinket, mert az olyan zavaró, nem illik, felkavarja a rendet, a nyugalmat. Így hamar megtanultuk, hogy a mosoly kifizetődőbb...
Ebben csak az a nehéz, hogy közben a többi erőteljes érzelem valahová mélyre süllyed sokunkban, elnehezül a lélek. 
Kialakulnak a különféle karaktereink, jól begyakoroljuk a viselkedési szokásainkat...

A négy hét fő fényszögei:  Merkúr-Plútó együttállás; Nap-Hold-Szaturnusz együttállás (újhold a Szaturnusszal, Uránusz kvadrátban); Vénusz-Uránusz trigon; Mars-Jupiter szextil; Nap-Szaturnusz együttállás; Merkúr előre indul; Mars (Vénusszal együtt) -Uránusz (Holddal együtt) trigon; Merkúr-Plútó együttállás ismét egzakt; Merkúr ismét belép a Vízöntő jegyébe; Nap-Hold szembenállás (telihold);  Vénusz-Mars együttállás egzakt; Jupiter-Uránusz szextil; Nap a Halak jegyébe lép; Mars, Vénusz – Neptunusz szextil; Merkúr-Uránusz kvadrát; Nap-Uránusz szextil; Mars-Plútó együttállás; Merkúr-Szaturnusz együttállás; Nap-Hold-Jupiter együttállás (újhold Jupiterrel)

A mottó:  Újholdtól-újholdig háborús késztetések, erős hangulati ingadozások, hideg-meleg ingadozás, sok csapadékkal.    

...

Kedves Olvasóm!

A benned is élő Szabadító archetípus - ahogy a nevében is benne van - szabadságot akar. Olyan könnyű ezt kimondani. De ha valóban változást szeretnénk az életünkben, akkor gyakorlati tapasztalatra kell szert tennünk. Az elmélet nem elég. Fokozottan igaz ez a szabadság témakörében. 

Talán te is sokszor érzed úgy magad, mint ez a színes ruhás bohóc, bezárva saját magad által teremtett életkörülményeid börtönébe. Ez egy nagyon nehéz tapasztalás, főleg érzelmi szinten. Hiszen felelős felnőttként igyekszünk mindent megtenni, hogy a szívből bevállalt kötelezettségeinknek eleget tegyünk a családi, munkahelyi és baráti közösségben egyaránt. Pont azok az emberek, akik terhelhetők, megbízhatók - lásd Mester archetípus - hajlamosak a belső Szabadítót száműzni az életükből. "Sajnos nincs időm kikapcsolódni, valóban ellazulni..." - halljuk tőlük, magunktól...

Oldalak