Asztrológiai előrejelzés okt. 1-15-ig Szilágyi Katitól

A két hét fő fényszögei:   Nap-Hold együttállás (Újhold), Vénusz-Neptunusz trigon; Nap-Szaturnusz szextil; Jupiter-Mars kvadrát; Vénusz-Plútó szextil; Nap-Plútó kvadrát; Merkúr a Mérleg jegyébe lép; Nagy Fényszög-összevonás: Nap-Merkúr-Jupiter együttállás kvadrátban Hold-Mars-Plútó együttállással;  Merkúr-Szaturnusz szextil; Nap-Uránusz szembenállás

A mottó:  Törékeny egyensúly, sok rázkódással.  
Ez a két hét vegyes érzéseket vált ki belőlünk. Sem a hurrá-optimizmus, sem a teljes letargia nem jellemző erre az időre – vannak nagyon megpróbáló helyzetek, de vannak oldást és egyensúlyt hozó helyzetek is. A saját beállítódásunk dönti el, hogy az életünkben melyik kap hangsúlyt.

KŐKEMÉNY AKARATI CSATÁROZÁSOK

Október egy Újholddal (Nap-Hold együttállással) és egy népszavazással indul.   

Az Újhold, ami rögtön október 1-én van, elvileg az építkezést szolgálná: azt segítené, hogy mit akarunk felépíteni a következő két hétben. Azért írom, hogy elvileg, mert most senkinek halvány lila fogalma sem lesz arról, hogy mit akar építeni. Lógunk a kötélen a gödörből való kimászás közben, és már nem tűnik olyan vidámnak, hogy kimászhatunk, már csak a mászás nehézségeit látjuk, és magyarázzuk a bizonyítványunkat.

  1. Magyarázzuk, hogy a kimászás miért lehetetlen, és hamis illúzió, hátha sikerül a többiek kedvét elvenni attól, hogy belevágjanak. Végtére is mi magunk is csak lógunk.
  2. Magyarázzuk, hogy a többi kötélen himbálózó kimászó miért nagyon zavaró, és csak nehezíti a kijutást. Nem kellene itt himbálózzanak.
  3. Magyarázzuk, hogy nem azért vagyunk erőtlenek, mert nem fejlesztettük a karizmainkat (karizmánkat J), ami a mászáshoz kell, hanem azért, mert ilyen sötétségben csak gyenge maradhat az ember.

Lesznek azonban néhányan, akik nem figyelnek oda erre, és bár erőfeszítést igényel, rendületlenül lépdelnek felfelé a kötélhágcsón. Hmm… lehet, hogy érdemes közéjük tartozni J

A hónap eleje érdekes kettős energiákkal indul – egyszerre van jelen a jó és a rossz, egymással egyfajta kötélhúzásban. A népszavazás témája jól mutatta ezeket az energiákat: az emberekben egyszerre mozdult meg az emberiesség és a segítenivágyás (Mérleg Nap együttállásban Mérleg Jupiterrel, Holddal), és a félelem, a gyakorlatiasság, az ítélkezés, a határok védelme (Bak Mars, kvadrátban Mérleg bolygókkal). Sok hűhó, felfokozott indulatok innen-onnan, az eredmény praktikus vonatkozásait tekintve végül is a semmiért. Az egyensúlyteremtésért megy a küzdelem, de az egy Mars kvadrátban nehezen elérhető – az önös érdekek, a markáns vélemények mindenképp gátolják a Mérleg pozitív, kiegyenlítésre törő energiáit.

Ezt a kiegyenlítésre törekvést hangsúlyozná erősebben a Vénusz trigonja a Neptunuszhoz, igazi égi érzések, energiák áramlanak be;  az október 4-én pontossá váló Nap-Szaturnusz szextil pedig a felelősségvállalást erősíti. Működhetne tehát valami, ha az a fránya Mars nem indulatoskodna oly nagyon, s nem akarná minden égi érzésekkel szemben inkább azt érezni, igaza van.

Ez a kettősség az október eleji energiákban elsősorban a nőket érinti nehezen, közülük is különösen azokat, akik nehezebben vállalják fel a konfliktusokat. Bika, Rák, Mérleg, Halak jegyűek, most muszáj lesz beleállni a konfliktusokba.

GYENGE KEZDÉS UTÁN ERŐS VISSZAESÉS

És mindez a hónap első felében továbbra is így marad, sőt. A Nap lassan távolodik a Mérleg Jupiterrel való együttállásból, és átadja helyét a még ítélkezőbb, még végletesebb, nehezebb megélésű magatartásformáknak.

Október 5-én lesz pontos a Jupiter kvadrátja a Marshoz, két nap múlva a Nap a Plútó kvadrátjába ér: mindez arra utal, hogy a billegő Mérleg most inkább az önérdek, az érdekérvényesítés, de legfőképpen a végletes ítélkezés irányába billen ki. Senkinek nincs igaza, de mindenki úgy érzi, hogy neki aztán tutira igaza van, és ezt harcosan, hangosan ki is fejezi. A konfliktuskerülő Mérleg jegyében időző Napnak ez nagyon megviselő lesz – október 6-án a Hold beéri a Szaturnuszt, ez egy eléggé depressziós nap lesz, stílszerűen, hiszen amúgy is gyásznap, az aradi vértanúk napja.

Ez a nyomottság megmarad annak dacára, hogy a Merkúr is jegyet vált, és a Mérlegbe lép – a kommunikációnk ugyan kevésbé kritikus és sarkos, a megfogalmazások elkentebbek és diplomatikusabbak lesznek, de mivel a második októberi hétvégén (8-9-én) a Merkúr ismét összehozza a Nap-Jupiter együttállását, miközben a Hold a Bak jegyében összerántja a Mars-Plútó együttállását, és ezek egymással rossz fényszögben vannak, a rosszkedv napokra velünk maradhat, ha átadjuk magunkat ezeknek az energiáknak, és nem a kimászás erőfeszítéseivel foglalatoskodunk inkább.

Az októberi hónap második hete a rosszkedvünket fogja aláhúzni, mert ez a nehézkes állás az 5-6 bolygó között ezen a héten végig fennáll. Kicsit enyhíthet rajta, hogy A Merkúr egyben szextilt vet a Szaturnuszra – ez kedvező állás minden munkatevékenységre, a komoly aprómunkára, takarításra, rendezkedésre, régi dolgok kiszortírozására és rendbetételére egyaránt. Ha már a Mérleg nap ellenére úgysem tudjuk könnyednek érezni magunkat, legalább legyen meg a látszatja a “szenvedéseinknek” J

Ezt a nem annyira könnyed időszakot az október 15-én bekövetkező Nap-Uránusz szembenállás és a 16-án létrejövő Telihold zárja le: nagy, váratlan fordulatok, váratlan események, nagy feszültséggel – és egyben megkönnyebbüléssel – együtt járó folyamatok következnek be ebben az időben. Kiegyensúlyozottságra vágyó lelkünk világát villámcsapások zavarják meg, de legalább eltávolítják rólunk a nyavalygást és a spleent.

Javaslom, hogy senki ne hagyja abba a kimászást! A kiegyensúlyozottság megőrzése éppen ezekben az időkben a legfontosabb, amikor nagyon kapar az egó, nagyon szeretné, ha számára kellemesen alakulnának a dolgok, de egyben érzi, hogy a kötélhágcsót nála nagyobb erők tartják, és ez ellen egyszerre lázad és próbál bízni.

Bizalmat szavazok, bizalmat javasolok mindannyiunknak. A külső sötétség ellenére, bár nem feltétlen látszik, de kezünkben van az égi kötélhágcsó!

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483