Asztrológiai előrejelzés augusztus 1-31-ig Szilágyi Katitól

A négy hét fő fényszögei:  Vénusz-Uránusz kvadrát, Nap-Hold együttállás (újhold); Merkúr előre indul; Nap-Jupiter trigon; Vénusz-Jupiter trigon; Merkúr az Oroszlán jegyébe lép; Nap-Vénusz együttállás; Jupiter előre indul; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr-Uránusz kvadrát;  Mars a Szűz jegyébe lép; Merkúr-Jupiter trigon; Vénusz a Szűz jegyébe lép; Nap a Szűz jegyébe lép; Vénusz-Mars együttállás, trigonban Uránusszal, Szaturnusszal; Merkúr a Szűz jegyébe lép; Nap-Hold együttállás (újhold)   

A mottó: Kétarcú augusztus – az első fele az örömé, a pihenésé, a kellemes tevékenységeké, a második fele pedig az intenzív megvalósító munkáé. A kettő között, augusztus közepén van egy Csodanap, amikor a gyengéd, finom, női energiák felemelkednek és láthatóvá válnak. 

Jól indul az augusztus, a Merkúr megindulásával az ügyeink simábbá válnak, és boldog, lazítósabb napokban lehet részünk. Augusztus 15-e idén különleges teremtő nap, hiszen a hónapban két újhold között ekkor lesz a Telihold, ami a női, intuitív, érző, gyengéd, körbeölelő energiák felmagasztalódását is hozza. Figyeljünk oda erre a napra, ünnepeljük meg, hiszen ez a nap idén egy új fordulatot is hoz a világban. A hónap végén remekül fogjuk tudni intézni dolgainkat, összedolgozni másokkal, sok mindent a helyére rakni fizikailag és lélekben is.

VÉNUSZI FORDULAT

Augusztusban végig meleg lesz és jó idő, de néha váratlanul lecsap egy-egy nagyobb vihar, nagyobb csapadékkal – a Jupiter-Neptunusz fényszög még sokáig fennáll, úgyhogy erre mindig számítanunk kell.  

Az ügyintézés, a kommunikáció végre megindul, begyorsul, most sikerül majd az ügyeket gyorsan lezárni, utolsó percben utazásokra befizetni, hiszen a Merkúr végre nem hátrál, ez kedves mindennek, ami mozgás, gyorsaság, elintézés, költözködés, vagy utazás. Augusztusban tehát érdemes utaznunk, csak az augusztus közepén lévő Merkúr-Uránusz kvadrát nehezíti ezt egy-két napig, a többi időszak zökkenőmentes az utazások szempontjából.

Augusztusban kétszer is megélhetjük a Sötét Holdat és az Újholdat, amikor a feketeségben megszületik az új – így ez az újjászületés hónapja. Ilyenkor a női ciklusok átmenetileg változhatnak (nőgyógyászok is megfigyelték, hogy ilyenkor több a rendellenesnek vélt furcsa átmeneti változás). Az idei augusztus a női minőség, az istennő felemelkedését hozza, amikor láthatóvá válik az Új, minden értelemben.  Minden évben ekkor van a katolikusok Mária mennybemenetele ünnepe, augusztus 15-én, ám idén épp ezen a napon Telihold is lesz. Az istennő felemelkedésének mögöttes értelméről és tartalmáról gyönyörű cikkben ír Bátorfi Andrea itt:  
http://artandflow.com/hu/blog/noi-korok-avagy-az-istenno-felemelkedese 

Az augusztus idén egyébként is a nőkről, a gyengédségről, a finomságról, az örömről és a kedvességről szól, hiszen egész hónapra jellemző a Nap és a Vénusz együttállása. Kedvező ez minden olyan tevékenységhez, amiben ott az életöröm, a szeretet, az élvezetek és a szerelem. Különösen a hónap első felére igaz ez, a pontos Nap-Vénusz együttállás augusztus 14-én és 15-én lesz, tehát éppen a Teliholdkor és Mária mennybemenetelének ünnepén. Augusztus 15-e idén egy különleges fordulónap, amikor láthatóvá válik a világunkban oly hányattatott sorsú Vénusz-minőség, a szeretet és a gyengédség: a Finom Égi Csoda ideje. Mindenképp figyeljünk oda ezeken a napokon, hogy milyen érzések születnek bennünk!

MUNKATERÁPIA AUGUSZTUS VÉGÉN – 5 BOLYGÓ A SZŰZ JEGYÉBEN

Augusztus közepe egy fordulat is egyben, hiszen augusztus 16-án már a Merkúr az Uránusszal birkózik, ami hirtelen változást, fordulatokat jelölhet. Ezt enyhíti, hogy a támogatást hozó Jupiter augusztus második felében már végre előre indul, érezni fogjuk azt, hogy segítve vagyunk. Vagyis, olyan váratlan, hirtelen hírek és események történhetnek, amelyek a végén jó irányba lökik az Új születését.

Augusztus 18-val, a Mars Szűz jegybe lépésével aztán mintha egy teljesen másik hónap indulna: a pihenés, a lustálkodásra való vágy, a laza bulik és a forróság időszakát felváltja a szorgos munkálkodás, a gyakori szeles idő. Augusztus utolsó egyharmadában minden arról szól, hogy tevékenykedjünk, váltsuk át gyakorlati teendőkbe a korábbi időszakban megfogant álmokat és vágyakat. A Mars mellé a Vénusz, a Nap, a Merkúr és a Hold is csatlakozik a Szűz jegy elején, ráadásul mind az öt bolygó az Uránusz és a Szaturnusz bolygó kedvező fényszögében halad. Nagyon fontos, hogy JÓL HASZNÁLJUK EZT AZ IDŐSZAKOT!

Nemcsak nagytakarításra, iskolai készülődésre jó ez az időszak, hanem minden ügyünket felelősséggel, gyorsan, hirtelen impulzusok hatására, jól és átgondoltan intézhetjük. A régóta halogatott ügyeknek most érdemes nekilátni, esetleges peres ügyeinket, elmaradt ügyintézéseinket lezárni, és minden pohárba tiszta vizet önteni.

Az istennő augusztusi felemelkedésével jelzett új korszak megkezdődik, ezt most sok és szorgos munkával indíthatjuk útjára. Azért a nagy munkában azt se feledjük, hogy az egész hónapban a Mars után loholó Vénusz augusztus 24-én végre utoléri a vágyott férfierőt: ezt a napot szenteljük az egybefonódásnak és a szerelemnek, ami megvilágosító gondolatokat is hozhat (Uránusz trigonban).

Szilágyi Katalin asztrológus írása
Bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, 20 385 9483

Ebben az időszakban a Király archetípus van a fókuszban. Itt olvashatsz többet róla:
Király archetípus>>>