Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól aug. 1-31-ig

A mottó: Augusztus a júliusnál sokkal örömtelibb, békés hónap – nehézségek csak a legutolsó héten várhatók, de azok is leküzdhetők lesznek

Változó időjárásban is „itt a strandidő végre”: augusztus a legvégét kivéve  békésnek ígérkezik, sokféle dologhoz érzünk majd kedvet. Erőnk teljében érezzük magunkat, töltekezni, cselekedni tudunk, aktív pihenés ideje ez – kirándulni, utazni, sportolni is érdemes. Az öröm visszafogottan érkezik hozzánk, amit a hátráló Vénusz jelez, ezért minden apró hétköznapot, örömteli, vidám napot tudatosan értékeljünk. A hónap legelső napjaiban nehéz közlekedési és kommunikációs helyzetekbe kerülhetünk, a legvégén pedig az ügyintézés és a terveink kivitelezése ütközhet akadályokba, de a kettő között, augusztus 5-től 23-ig (a Nap Szűz jegybe lépéséig) akadálytalanul haladnak a dolgaink! Tervekre, cselekvésre fel! Talán az extrém meleg is elkerül bennünket ebben a hónapban.

JÚLIUSI ROSSZKEDVEK UTÁN AUGUSZTUS KÖNNYEBBSÉGET HOZ

Viszonylag kevés problémával túl vagyunk az év május után a második legnehezebbnek ígérkező hónapján, a júliuson. Szerencsére – az időjárási anomáliák és a közlekedési nehéz helyzetek kivételével – nem hozott nagyobb összetűzéseket globális szinten. A kötélhúzás energiái kimerültek a rendkívül gyorsan változó és hirtelen problémákat hozó időjárási jelenségekben (extrém hőség, erdőtüzek, nyári jeges áradat, hatalmas szél), melyek nagy része Magyarországot elkerülte, így inkább azok élték át mélyebben, akik az adott helyszíneken tartózkodtak éppen, a világ számos pontján.

A hátráló Vénusz visszafogott örömenergiája azonban mindenkinek egy kicsit beszürkítette a hétköznapjait, és a szokásos örömteli vakációidőt visszafogottabbá tette.

Kicsit olyan volt ez az időszak, a hátráló Vénusszal, mint a Notting Hill (Sztárom a párom) c. 1999-es film évszakos jelenete: minden folyik a háttérben, van nyár, van eső, van napsütés, vannak emberek, vannak párkapcsolatok, árusok, zajlik az élet, csak valahogy mégis olyan, mintha az egész egy kicsit szürreális díszlet lenne, amelyben vándorlunk tovább.

https://www.youtube.com/watch?v=Ce_BXD_ONQ8

Augusztus ennél sokkal könnyedebbnek és simábbnak ígérkezik, kivéve az utolsó egy hetet.

Bár a hónap legeleje még vadul indul, rögtön egy szenvedélyes teliholddal elsején, ahol a Hold a Plútóval is együtt áll. Ebben a hónapban két telihold is lesz, elsején, illetve augusztus 31-én (bár az angol nyelvben ez a Blue Moon, amit ritka jelenségnek tartanak, augusztusban gyakran van ilyen).

Az első telihold szenvedélyességét fokozza, hogy a Mars a Jupiterrel trigonban van – ez arra utal, hogy az erő bennünk megnövekszik, lesz erőnk tehát mindenhez, amit megvalósítani szeretnénk.

2-án lesz pontos a Merkúr szembenállása a Szaturnusszal, amelynek a hatása 5-ig fennmarad. Ez közlekedési, kommunikációs, hírközlési akadályokat jelöl, augusztus elején tehát óvatosan haladjunk az utakon, számítsunk dugókra, vagy a GPS vagy az internet akadozására.

Augusztus 5-e után aztán kisimulnak a dolgok, és kedélyünket csak a hátrálásban lévő Vénusz fogja vissza.

Nyaralásra, ünnepségekre jó időszak ez a hét. A Vénusz 10-én kerül ismét kvadrátba az Uránusszal, ami hozhat hirtelen érzelmi impulzusokat, ismerkedést vagy épp mosolyszünetet és szakításokat, esetleg egy várva várt program eltolódását vagy elmaradását, különösen aug. 10- és 13 között.

Az Uránusz fényszöge a hó közepén, 16-án felálló újholdat is érinti: mivel az újhold mindig egy hónapra előre ad utalásokat, augusztus közepe és szeptember közepe között sokszor lesz részünk váratlan meglepetésekben.

Az augusztus 20-i ünnep, sőt még 21 is igazán jól alakul, a helyzet csak augusztus 22-23-án változik meg, amikor a Mars és a Neptunusz szembenállása nagy mennyiségű csapadékot ígér… annál is inkább, mert a Mars az Uránusszal és a Plútóval is fényszögbe kerül. Nagy égi csinnadratta várható ezekben a napokban.

Augusztus 23-án lép a Nap a Szűz jegyébe, és egyben a Merkúr hátrálni kezd. Innentől kezdve egyre erőteljesebb lesz a Nap-Szaturnusz szembenállás hatása is, ami egészen pontos augusztus 27-én lesz.

Ez azt jelenti, hogy augusztus utolsó hete (23-tól 31-ig) kifejezetten nehezített lesz ügyintézés szempontjából, kevés dolog működik simán, a terveink, vágyaink, akaratunk ezen a héten korlátozva lesz. Erről sokat fogunk panaszkodni, főleg 28-a után, mikor a Mars a Mérleg jegyébe lép, és igazunknak szóban igyekszünk majd érvényt szerezni – nem biztos, hogy sikerrel. Az augusztus végi, második telihold inkább az akadályoztatás feszültségét hozza.

Augusztus utolsó hetében türelemre van szükség, mert a változó világunk akadozik: a „felújítás alatt is nyitva tartunk”, de azért néha hullik ránk némi vakolat smiley

Összességében kétségbeesésre nincs okunk, az augusztus elég akadálytalanul zajlik majd, használjuk ki a mindennapokban rejlő örömet, a hónap végén pedig fogadjuk sztoikus nyugalommal, ha esetleg bosszúságok érnek.

HÁTRÁLÓ ÉGITESTEK, LASSÍTÓ JELZÉSEK

Augusztus végére-szeptember elejére  a Mars kivételével az ÖSSZES bolygó előrehaladása megáll, a bolygók hátrálásba kezdenek.  Augusztus 29-én ugyanis az Uránusz, később, szeptember 1-én pedig a Jupiter is megáll majd az előrehaladásban – ez természetesen csak a Földről nézve tűnik így, az asztrológiában azonban a hátrálni látszó égitestek jelentőséget kapnak.

Ez azt jelenti, hogy a Vénusz, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó egyaránt lassítva van, és a háttérben dolgozik.

Leginkább azt érezzük meg ebből, hogy a Vénusz és a Jupiter hátrál, e két bolygó ugyanis az asztrológiában a „jótevő”, vagyis a pozitív, segítő események jelzője.

Természetesen lesznek ekkor is pozitív események, de valahogy minden nagyon nyögvenyelősnek tűnik majd, minden eredmény lassítva és csökkentve érkezik.

Ennek lelki oka az, hogy a hátráló égitestek időt adnak nekünk arra, hogy átgondoljuk, valóban jó-e az irány, amit kijelöltünk magunknak.

Időt kapunk arra, hogy bensőnkben megnézzük, hol tartunk a régi világ elengedésében és az új befogadásában, készen állunk-e már erre, vagy még mindig várjuk, hogy a régi visszatér?

Nem fog.

A korábban felépített rendszereink, amely az EGYÉN céljaira és vágyaira alapozódtak (a Én akaratom teljesül, vagy a Tiéd?),  nem működnek, és el is kell ezeket most már engedni, új, együttműködésre alapuló működési modelleket kell kidolgozni (mi az, amire Mindketten vágyunk?). Olyanokat, amelyek nem az egyéni céljainkat, hanem másokkal közös céljainkat teszik a középpontba. A hátráló égitestek időszakában személyesen is tapasztaljuk, hogy egyénileg szinte semmit nem tudunk tenni, közösségben azonban támogathatunk együtt egy közös célt.

Csak így tudnak majd megjelenni a csírái annak, amit az átmeneti korszakunk elvár tőlünk. Az állandó kiszámíthatatlanságban, ami minden átmeneti kort jellemez, folyamatosan nyitottnak kell lenni új szövetségekre és szövetségesekre.

Ha a nyaralás félresikerül, akkor a nyaralótársakra – ha az oktatásra felkészülés nem megy, akkor a szülőtársakra, gyerekekre – ha az érzelmi életünk kaotikussá válik, akkor a barátok mellett más, hasonló helyzetben lévő sorstársakra, csoporttagokra, terapeutákra.

A nyitottság az elérkező korszak kulcsszava.

Ezt gyakorolhatjuk most, amíg az égitestek hátrálnak: a már akadozva működő régi rendszerben kényszerűségből új szövetségeseket és új megoldási módokat fogunk találni, amelyből majd – idővel – kiépülhet valami új.

Türelem, nyitottság, bizalom abban, hogy a lebontódó világunk helyébe jön valami új, és ez így rendjén van.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

Információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/

A következő időszakban a KIRÁLY archetípus van a fókuszban:
KIRÁLY ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó hanganyagot itt tudod megvásárolni:
IMAGINÁCIÓ A KIRÁLY ARCHETÍPUSSAL >>>