RituálTánc - Könnyed keringés

Esemény dátuma: 
hétfő, 2018, január 22 - 18:30 - 20:30

A mozgás, a tánc és az élet ünneplése.
Mindenki számára nyitott tematikus mozgásműhely hétfőnként 18.30-tól 20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében. 
Minden hétfőn az aktuális csillagjegyhez tartozó archetípus témájával foglalkozunk.
A Napunk a Bak jegyébe lépett, ami a bennünk élő Mester archetípusát állítja figyelmünk fókuszába. Itt olvashatsz többet erről az archetípusról:
Mester archetípus>>>

Bevezető a következő mozgásmeditációhoz

Az évkerék újabb fordulatával lassan megérkezünk a Vízöntő jegyébe, amely a SZABADÍTÓ archetípusára irányítja figyelmünket.
Ez a lélek-szerep abban segít, hogy életünk elkerülhetetlen változásait könnyebben élhessük meg.
Mindannyian szeretnénk felszabadultan élni.
De mit is jelent ez egyénileg, éppen most?
Sokszor a szabadságot a valamitől való megszabadulással kapcsoljuk össze. Ez lehet egy élethelyzet, egy kapcsolat vagy akár a munkahelyünk, amiben úgy érezzük magunkat, mintha börtönben lennénk. Máskor ez a gúzsba kötöttség érzés inkább belül jelentkezik, amikor belső gátlásainkkal és félelmeinkkel küzdve képtelennek érezzük magunkat az ellazulásra és feloldódásra.
Egy fontos kérdés segíthet abban, hogy figyelmünk fókuszát máshova helyezzük:
Mit is kezdenénk a szabadsággal?
Mi lenne, ha lenne időnk, ha lenne új munkahelyük, ha megengednénk magunknak, hogy új kapcsolatot, vagy kapcsolódási formát válasszunk?
Ha ezt a kérdést naponta feltesszük magunknak ebben az időszakban, akkor felébresztjük vele a bennünk élő Szabadító archetípusát.
Meglepődve tapasztalhatjuk, hogy őt nem a múlt érdekli, nem foglalkozik azzal, mit és hogyan rontottunk el, nem törődik az idejét múlt szabályokkal és törvényekkel, a régi ígéreteink és fogadalmaink finom pókhálójával.
Nem véletlenül hívják őt Bolondnak is, hiszen tényleg zavarba ejtően furcsának tűnik az ő szemével ránézni életünkre. Felkavaró lehet ez a szemlélet váltás, de egyben ez adja meg azt a lehetőséget is, amivel megugorhatjuk a már régóta esedékes változtatásokat. Szerencsére ajándékba adja nekünk ehhez a humort, hogy megtanuljunk nevetni magunkon, hogy ne ijedjünk meg túlságosan, és hogy meg tudjunk válni komolyságunktól.

Következő táncunk segítségével ráhangolódunk erre az archetípusra és meghívjuk őt az életünkbe. Testünk színpadán ő irányítja ritmikus rendszereinket – szívünk dobbanásaival vérünk áramlását, lélegzésünk hullámait, valamit idegéterünk finom impulzusait – így mi is könnyed keringésbe kezdve megnyitjuk magunkat ennek az inspiráló és impulzus adó energiának.

Hangolódj ezzel a zenével: André Rieu - Theme From The Godfather (Waltz)

További információk a RituálTáncról, mint módszerről:

A RituálTánc olyan intenzív mozgásmeditáció, amelynek kibontakozását különleges zenei összeállítás kíséri. Az aktuális témát vezetett imaginatív képek segítik, amelyek az adott archetípushoz (Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Mágus, Pap/nő, Mester, Szabadító, Álmodó) kapcsolódnak. A mozgásmeditáció így több szinten is kifejti a hatását. Maga a 1,5 órás szabad tánc erőteljesen átmozgatja a testet. A témára és a belső képekre való hangolódás pedig a szellemi és érzelmi szintjeinket is bevonja a folyamatba.
Az eredmény - összehangoltság és harmónia élmény, ellazulás, lecsendesülés, mély önismereti megélések, táguló tudatosság és szeretet állapot.
 

A RituálTánc mozgásmeditáció módszeréről itt olvashatsz bővebben:
RituálTánc>>>

Hol van és mennyibe kerül?

Helyszín: MagNet Ház, Bp. VI. ker. Andrássy út 98. fszt. (Kodály Köröndnél) Lótusz terem
Időpont: hétfőnként 18.30-20.30-ig 
Részvételi díj: 3000 Ft.  
Bérlet: 10000Ft/4 alkalom (2 hónapig érvényes)

Ha részt szeretnél venni, akkor ezt tedd:

  • Jelentkezz be a programra a lap alján lévő űrlapon vagy telefonon.
  • Hozz magaddal kényelmes váltó ruhát, innivalót.
  • Fontos tudni, hogy a mozgásmeditáció egy komplex belső utazás, ami egy tematikus ívet jár be. Ezért kérünk, hogy maradj velünk végig a folyamat alatt.

Szeretettel várunk!

Élménymegosztások a RituálTáncról>>>

Jelentkezés a RituálTáncra

Ebben a formában: 06-70-1234-567
Videó: