Blogok

A két hét fő fényszögei: Jupiter-Hold-Vénusz trigonban Neptunusszal még tart; Vénusz-Neptunusz trigon; Mars-Merkúr szextil; Nap-Hold együttállás (újhold); Mars-Plútó kvadrát; Vénusz-Plútó szextil; Nap a Nyilas jegyébe lép; Neptunusz előre indul; Merkúr-Szaturnusz együttállás; Merkúr előrehaladása megáll; Mars-Uránusz szembenállás

A mottó: Vegyes két hét - kellemes november közepe, lelki rendezettség - Újholddal fordulat, nehezebb elemek, rendülések és zendülések. A Nyilasból lassan távozó Szaturnusz még leadja utolsó figyelmeztető jeleit: azt építsd, amit érdemes.

...

Kedves Olvasónk!

Te is érzed, hogy egyre többször hív a befelé, önmagad felé fordulás? Van rá időd? Van hozzá kedved, merszed? Tapasztaltad már, milyen felszabadító tud lenni, amikor egy ilyen befelé hívásnak eleget teszel és feltárod önmagadból, hogy mit akar jelezni a számodra? Egyre mélyebbre hatolunk a Mágus időszakába és energiájába. Nem könnyű, de annál felszabadítóbb, ha végig tudod járni az utat, ami mutatja most magát.

Ezen a héten a mesék csodálatos világának a segítségét tudod igénybe venni a Lélekszíntéren az önismereti utazásod megtámogatásához, hogy a személyiség és a lélek fejlődését érintő kérdéseidre választ kapj.

A programról részleteket és a bejelentkezési lehetőséget itt találod: Archetípusok meséi>>>...

A Mágus archetípus megfeszítő, árnyékkal szembesítő oldaláról készült már írás (Tánc az árnyékainkkal), és ez most ismét teljesen aktuális. Már az is egyre köztudottabb, hogy árnyékoldalaink mögött találjuk rejtett erőink és adottságaink gazdag tárházát, ha elmerészkedünk értük. Ehhez kapcsolódóan, és mégis egy teljesen más szemszögből fedezzük most fel ennek az archetípusnak egy másik, szintén hatásos és hatékony minőségét: az intenzitást.

Ahhoz, hogy felfedezzük árnyékaink mögé eldugott rejtett kincseinket, nem csak bátorságot kell gyűjtenünk magunkban, hogy szembenézzünk félelmetes sötét oldalainkkal, de kell az intenzitás is. Kell az az intenzív erő, amely segít, hogy mindazt, ami már nem szolgál bennünket, ami már csak akadály a további utunkon, átalakítsuk,...

A két hét fő fényszögei: Nap-Merkúr trigon; Vénusz-Szaturnusz szextil;  Vénusz-Uránusz szembenállás; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr a Nyilas jegyébe lép; Vénusz a Skorpió jegyébe lép; Nap-Plútó szextil; Szaturnusz-Uránusz trigon; Merkúr-Neptunusz kvadrát; Vénusz-Jupiter együttállás; Jupiter,Hold-Vénusz trigonban Neptunusszal

A mottó:  Javul a helyzet, változás közeledik. Az új születésének viharai átmenetileg csendesednek, élhető, egyszerű, hétköznapi két hét vár ránk, de a komfortérzetünk még mindig nem tökéletes. 

...

Kedves Olvasónk!

Biztos van elképzelésed arról, hogy mi az, amit szeretnél. Hogy merre tartasz, mik a vágyaid és a céljaid. Talán már sokat tettél is azért, hogy elérd ezeket. Remélhetőleg sok sikerélmény van már a hátad mögött, ami gazdagítja a tapasztalásaid tárházát. Gratulálunk, és kívánunk még sok sikert további hasonlókhoz!

A mostani időszak azonban azokat az erőinket akarja bemozgatni, ami „vakfolt” a számunkra. Nem tudunk róla, mert egy félelmetes fal van előtte, ami miatt inkább messzire elkerüljük. De ha téged is hív az új, ismeretlen terep, ami mögött a továbblépésed kulcsa rejtőzik, akkor kénytelen vagy keresztülmenni ezen a falon. Kénytelen vagy szembenézni vele, hogy feloldhasd magadban a félelmet és az elakadást, amit okoz. Csak így vezet út egy tágabb, teljesebb, magasabb szinten élt élethez.

Lehet, hogy púp a hátadon...

Kedves Olvasónk!

Ezen az elmúlt hétvégén beléptünk a Mágus archetípus időszakába. Mottója: Mindent vagy semmit!

Nem a kompromisszumos, diplomatikus megoldásokról szól. Hanem a bennünk munkálkodó széthúzó, megfeszítő minőségeket erősíti fel, hogy dűlőre vigye bennünk a problémás helyzeteket. Ő tudja, mit akar, megvan a magasabb szintű célkitűzése, és azért hajlandó tűzön-vízen keresztül átküzdeni magát, szembenézni száz veszéllyel és életének, céljainak, eszméinek védelme érdekében a leghősiesebb harcot megvívni.

A Mágus archetípus erőteljesen bemozdítja bennünk az árnyékainkkal való szembenézés témáját is. Nem az elkerülés időszaka jön most, hanem a bizalommal és bátorsággal való megismerésé. Engedd, hogy ez az időszak is hozzátegye a magáét a lelki fejlődésed és ezáltal mindennapjaid teljesebbé válásához.

A Mágus...

Talán Te is azt érzed mostanában, hogy nincs könnyű időszak. Mintha minden feszítene, húzna lefelé vagy visszafelé, mintha szélmalom-harcot vívnál, és amikor egy valamivel megküzdöttél, egyből jelentkezik is a következő „helyzet”.

Az archetípusok szimbolikájára lefordítva mindezt, elérkeztünk a Művész és a Mágus találkozásához, vagyis a Művész jellemezte időszakból fordulunk át a Mágus által uralt hetekbe. Mit hozhat ez számunkra, miért ilyen szétfeszítő ez az átmenet?

 A Művészt alapvetően a konfliktusok elkerülése jellemzi, nem szereti a veszekedéseket, a kellemetlen helyzeteket, az elegancia jegyében inkább a diplomatikus, finomabb megoldásokat keresi. Nehezen hoz döntést, és ha meg is teszi, akkor is gyakran kérdőjel marad benne, hogy vajon minden lehetséges szempontot figyelembe vett-e. Hiszen mindig olyan megoldásokra...

A két hét fő fényszögei:  Merkúr-Uránusz szembenállás; Nap-Szaturnusz szextil;  Merkúr a Skorpió jegyébe lép; Mars-Hold együttállás kvadrátban Szaturnusszal; Merkúr-Jupiter együttállás; Nap-Hold együttállás (újhold), szemben az Uránusszal – az Újhold ismét összeköti a Nap-Jupiter-Merkúr égitesteket; Mars a Mérleg jegyébe lép; Nap a Skorpió jegyébe lép;  Merkúr-Neptunusz trigon; Nap-Jupiter-együttállás; Vénusz-Plútó kvadrát; Merkúr-Plútó szextil

A mottó: Befelé a váratlanba, mélyülnek a megélések. A fájdalom mindig a gyógyulásra és változásra való képesség jele. Durvul a helyzet a Skorpióba lépő Nappal, de mindig kapunk sebtapaszt és fájdalomcsillapítást. 

Idén a vénasszonyok vagy az indiánok nyara (kinek melyik a szimpatikusabb) csak a természet gyönyörű kiszínezésével vesz tudomást az évszakok...

Kedves Olvasónk!

Rendhagyó hírlevelünkben örömmel tájékoztatunk arról, hogy idén novemberben is megtartjuk a Lélekszíntér TantraTánc elvonulását Piliscsabán!

A kapcsolódás, kapcsolatok, párkapcsolat, az emberi viszonyaink milyensége és mennyisége nem csak ilyenkor, a Művész archetípus időszakában jelentkezik erőteljesebben, hiszen ez a téma nagyjából mindig terítéken van. Életminőségünk szempontjából fontos, hogy hogyan tudunk megnyílni önmagunk felé, és önmagunkon keresztül mások felé. A közelség, a mélység, kapcsolódásaink minősége kerül ismét középpontba ezen a hétvégén, hogy egyre szeretetteljesebben és harmonikusabban jelenhessen aztán meg a mindennapjainkban is.

A Lélekszíntér központban a TantraTánc:

  • egy „szeretetnyelv” önmagunk és mások felé
  • önmagad megismerése a másik...

Kedves Olvasónk!

Kapcsolódás. Partnerség. Találkozási képesség. Az emberek közötti kölcsönhatás. Vágyódás a kapcsolatokra és a személyes függetlenség.

Ahogyan egyre jobban szabadítjuk fel az emberi és párkapcsolati viszonyainkat jellemző elavult mintáinkat és megrekedt energiáinkat, úgy tudunk helyet adni egyre inkább a könnyedebb, „levegősebb”, harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb kapcsolódásoknak a jelenben. Igen, ez a hét még mindig a kapcsolatainkról, emberi viszonyainkról szól. Lehet nem szeretni, lehet elutasítani, lehet függésben élni vele folyton várva a happy endre, de az biztos, hogy életünk egyik alap mozgatórugója van most fókuszban, és kínálja az átrendez(őd)és lehetőségét számunkra. Te élsz-e most ezzel? Vagy inkább vársz egy megfelelőbb másik időszakra?

A héten ezekkel a programokkal búcsúzunk a MŰVÉSZ...

Oldalak