Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól márciusra

A mottó: Március eleje nehezebb, utána lassú oldódás, tavaszodás, ellazulás várható. A viharok Húsvétra elülnek, a húsvéti ünnepek várhatóan békésen telnek

Feleződik a hónap: márciusban a szorongásból az oldódás felé haladunk. A hónap első felében még vannak thrilleres motívumok, a második felében azonban lazább, melegebb, pihentetőbb időszak jön. Kicsit több lesz a csapadék, mint februárban, különösen a hónap elején és a közepén. A húsvéti ünnepek várhatóan jó idővel és kellemes, oldott hangulatban zajlanak majd. A márciusi napéjegyenlőséggel kezdődik mindig az asztrológiai Újév: magunk mögött hagyjuk a háborús Mars évét, hogy idén a tudatosságról szóló Nap éve induljon útjára.

MÁRCIUS ELEJE MÉG NEHÉZ, DE UTÁNA KICSIT PIHENHETÜNK IS

Márciusban az időjárás gyorsan, az érzéseink lassabban, de tavaszodnak! Sokkal kellemesebb hónapnak ígérkezik, mint az előző.

A februári hónap igen nehéz volt, a közepe is, a vége is – nehezen ment egymás megértése, gyakori volt az elhatárolódás, a kommunikáció lezárása, különösen a hónap végén a Nap-Merkúr-Szaturnusz együttállásban.

Jó hír, hogy bár március elején még kitart egy kicsit a fenti állás az első néhány napban, azért folyamatosan oldódik. Igaz, hogy az elhatárolódás-lezárást jelző égi állás után még lesz egy kis szakításveszély a hónap első felében, amikor a még mindig élő Mars-Vénusz együttállás egymás után belefut az Uránusz nehéz fényszögébe, de már jó hír, hogy a Vénusz sokkal nagyobb szerephez jut ebben a hónapban – míg az előző hónapot a Merkúr (kommunikáció, közlekedés) uralta, úgy ebben a hónapban inkább a Vénusznak és a Jupiternek jut szerep, ami asztrológiai szempontból jelzi, hogy jöhet valami jó is!

Elsősorban a hónap utolsó harmadában, de közben is sok nehéz állást képes a Vénusz és a Jupiter pozitív hatása lágyítani.

Legyünk túl először a nehezebb helyzeteken:

A hónap első négy napjában még kitart a Nap-Merkúr-Szaturnusz együttállása, ami sok korlátot, nehéz megélést, elakadt kommunikációt jelezhet. DE: a Jupiter a Napra és a Szaturnuszra is jó fényszöggel közelít, és a Merkúrnak is van egy nagyon jó kapcsolata az Uránusszal. Ez azt jelzi, hogy bár belefuthatunk nehéz kommunikációba, mindig lesz valaki, aki segít, támogat (Jupiter támogató fényszögei), illetve igen jó, és újszerű megoldási ötleteink lehetnek (Uránusz támogató fényszöge).

Március 8-9-10, vagyis a nőnaptól az újholdig (márc. 10) tartó néhány nap azonban ennek ellenére nem lesz könnyű. Ekkor áll fel az égen a Mars és az Uránusz kvadrátja, ami váratlan támadást, balesetveszélyt, esetleg viharokat vagy heves természeti jelenségeket jelölhet – megerősítve azzal, hogy ugyanekkor az időjárásjelölő Merkúr együtt áll a Neptunusszal (köd-, és esőjelölő), majd az újhold körül átlép a Kos jegyébe (hirtelen, meggondolatlan cselekvések, „beszólások”).

A Vénusz ekkor is a segítségünkre siet, március 12-én átlép a Halakba, és érzelmeinket az odaadó, szolgálatkész üzemmódba kapcsolja át.

Nemzeti ünnepünk, március 15. környékén megint várható hevesség, mert a Hold ekkor előre összehozza a Jupiter és az Uránusz áprilisban esedékes együttállását, ráadásul a Mars kvadrátjában. Ekkor felfokozódik ismét a váratlan támadások, balesetveszélyek, heves viharok és szelek lehetősége, és a meleg is beindul.

Március 15 és 20 között tehát egyszerre érezzük majd magunkat bizonytalannak (Nap-Neptunusz együttállás) és felfokozottan hevesnek, sértődősnek (fenti nehéz állás). Ne a hónap közepére időzítsük tehát fontos tárgyalásainkat.

A tavaszi napéjegyenlőség 20-án lesz, és egy pozitív fordulatot jelöl: elindul az új asztrológiai év, és érzelmileg is józanabbak, kedvesebbek leszünk! A Vénusz együtt áll a Szaturnusszal (megfontoltság és segítenivágyás jelentkezik), a Mars pedig 23-án átlép a Halak jegyébe, és a vizes jegy kicsit lehűti a kedélyét.

A telihold előtt, 24-én a Vénusz kellemesen kapcsolódik a Jupiterhez, így a telihold környékén tovább melegszik az idő. Jó meleg tavasz elejére számíthatunk a húsvéti ünnepekkor, és várhatóan oldott, kellemes baráti és családi találkozókra készülhetünk az ünnepen. Erre nagy szükségünk is van, használjuk ki!! mert a márciusi átmeneti pihenő után áprilisban ismét erőteljes égi állásokra számíthatunk majd.

A hónap legizgalmasabb, legnehezebb napjai: március 1-4, március 9-10 (újhold), március 14-15. Március 20-a után lazíthatunk: Kellemes Húvéti Ünnepeket mindenkinek!

A TAVASZI NAPÉJEGYENLŐSÉGGEL ÚJ ASZTROLÓGIAI ÉV INDUL: A NAP ÉVE

Március 20 fontos dátum: véget ér a Mars éve, ami bőven szólt háborúkról és erős konfliktusokról – kezdődik a NAP éve! Ez talán kevésbé gyötrelmesen küzdelmes, de mivel hatalomról és dominanciáról is szól, minden attól függ, mennyire kezeljük jól ezeket a témákat kicsiben és emberiség-szinten egyaránt.

Jövő márciusig tehát a NAP által jelképezett dolgok kerülnek előtérbe, ennek egyik legfontosabb megvalósulási lehetősége, hogy erős hatalmi harcok lesznek a világban mindenhol, és a vezetők is változnak. Kérdés, hogy milyen irányba?

Elég arra gondolni, hogy a világ egyik vezető hatalma, az Amerikai Egyesült Államok, éppen a Nap évében fog átélni egy teljes napfogyatkozást – ami már ebben az országban a második, egyetlen éven belül (korábban gyűrűs napfogyatkozás volt látható onnan). A napfogyatkozás mindig nehézségeket jelez ott, ahonnan látható – az aktuális vezetők hatalma „fogyatkozik”, megrendül. Amerikát már az előző napfogyatkozás körül is súlyos természeti csapások sújtották, a Nap évében átélt napfogyatkozás azonban erősen mutatja, hogy a fennálló rendszer, és a vezetők, változni fognak. Mivel az ország egy kicsit a világ vezetőjének is tekinthető, így egy ilyen változás világméretű további változásokhoz vezethet.

A Nap, mint központi csillag jelentősége is megnő – 2024 és 2025 eleje (vagyis a Nap éve) a tudósok szerint a jelenlegi aktív napciklus csúcséve lesz. Sok-sok napkitörés, napanyag várható, ami, ha nem is feltétlenül látható módon, de hatással van az idegrendszerünkre, az érzelmeinkre is.

A Nap évében meleg is várható („ég a napmelegtől a kopár szik sarja” – ahogy Arany János írja a Toldiban) – vagyis az éves átlaghőmérséklet nagy valószínűséggel rekordokat dönt majd – még szerencse, hogy a Neptunusz még a Halak jegyében van, ezért valamennyi csapadék is lesz. A hevesség nemcsak a hőmérsékletekben, hanem az emberek vérmérsékletében, hangulatában is megjelenik majd.

A versengés, a verseny fokozódik, sportban és politikában egyaránt – nem véletlenül éppen ebben az évben lesznek a nyári olimpiai játékok, ráadásul Oroszlán országban és Nap városban, Párizsban! Érdemes az idei olimpia logóját szemügyre venni – a Nap éve ebben is jelen van.

A hatalomért folyó harcok mindenhol jellemzőek lesznek, így nálunk is. Szerte a világban választások lesznek ebben az évben, Európában például, az Európai Parlamenti választások jönnek, Amerikában elnökválasztás lesz, nálunk önkormányzati választás, de a világban más országokban is éppen aktuálisak a szavazások – most van esély arra, hogy a Vízöntő Plútó által jelzett változások a hatalomban is megtörténjenek, vagy legalábbis, elinduljanak.

A Nap egyben az egó és a tudat/tudatosság szimbóluma is, tehát idén nagyon fontos lesz, hogy mennyire vagyunk képesek, egyénileg és kollektíve is, kezelni az egós késztetéseket, és mennyire megyünk bele a dominancia iránti igényekbe. Mivel a tavaszpont képletben a Nap és Neptunusz tágan együtt áll, ez arra utal, hogy sok lesz idén az illúzió, a tévhit, a megvezetés, a becsapás és önbecsapás is…. Vajon mennyire sétálunk bele ebbe a csapdába?

Mennyire vagyunk őszinték önmagunkkal? Mennyire tudjuk igényeinket elnyomás nélkül képviselni és se nem alámenni, se nem fölémenni másoknak? Mennyire vagyunk tudatosak önmagunkkal, mennyire hagyjuk, hogy tudatunkat elhomályosítsák manipulációval, pénzzel, zsarolással? Mennyire tudunk kapcsolódni szellemi önmagunkhoz? Mennyire vagyunk hajlíthatók, képesek a radikális változásra?

Aki nyitott a meditációra, spirituális megfontolásokra, annak különösen ezeket a témákat érdemes minél gyakrabban fókuszba helyezni.

Ne csak kívülről várjuk a változást a vezetőcserékben, cseréljük le önmagunk gondolkodásvezetését is, ha erre szükség van.

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/