Berkes Szofi Judit

1
Elérhetőség: 
Foglakozás: 

Lélekszíntér alapító

Hatalmas kíváncsisággal és életvággyal születtem. Mióta az eszemet tudom, szeretek az emberekkel beszélgetni, meghallgatni a problémáikat. Ösztönös tehetségem van arra, hogy rátaláljak a felszín mögötti lényegre, a személyiség mögött a lélekre... Szeretem, amikor a titkokról lehull a lepel, a lélek kapui feltárulnak, és eljutunk a megértésig és a megkönnyebbülésig.

Gyógypedagógusként évekig autista gyerekekkel foglalkoztam. Furcsa világuk mélyen megrendített és arra sarkallt, hogy a segítség nyújtás új formáit keressem és ismerjem meg. Fiatalkori válságaim az élet értelmének keresésére ösztönöztek és elvezettek egy szellemi iskolába, ahol 28 éven át spirituális tanításokban és gyakorlatban vettem részt. Gyermekeim nevelése közben ismerkedtem meg a waldorf pedagógiával. Az antropozófia életszemlélete mélyen áthatotta a gondolkodásomat.

Folyamatosan képeztem és jelenleg is képzem magam. Tanultam Bach virágterápiát, homeopátiát, asztrológiát. 2002-ben nyitottam meg barátnőmmel a Kikötő Gyógyműhelyt, ahol természetgyógyász kineziológusként kezdtem el praktizálni. A kor szellemi irányzatait magamba szívtam és beépítettem tanácsadó munkámba. (pl. Hellinger- családállítás, Virginia Satir modellje) Néhány év múltán, 2005-ben munkámban egy mélypontot éltem át. Úgy éreztem, a verbális módszerek nem kielégítőek. Meg kell mozdítani a testet! 
A különböző légzéstechnikákkal, a kontakt tánccal és a Bodyworkkel való megismerkedés új utakat tárt fel előttem. De az igazi áttörésre Gabrillle Roth: Térképek az extázishoz c. könyve inspirált. A vele való kapcsolódás hatására indítottam el első szabad tánc csoportomat 2006-ban, mely mára egy csodálatos és átfogó mozgásmódszerré nőtte ki magát: RituálTánc mozgásmeditációk az archetípusok erejében. A táncmeditációk témái az adott hónap jegyéhez és bolygói minőségéhez tartozó archetípushoz (HarcosSzeretőKözvetítőAnyaKirály/nőSzolgálóMűvészVarázslóPap/nőMester/nő
SzabadítóÁlmodó) kapcsolódnak.
2008-ban, egy meditációban új inspirációt kaptam. Megszületett a SzimbolonSzínház, ami ötvözi a hellingeri gyógyító mezőt, pszichodramatikus elemeket és a Symbolon kártya archetipikus képi világát. 
Továbbképzéseim során több "új" módszert, technikát is elsajátítottam, és beépítettem egyéni konzultációs praxisomba. Ilyen pl. a ThétaFloating oldás és az AnaLog technika is. 

Az egyéni konzultációk mellett heti rendszerességű RituálTánc mozgásmeditációkat, a havi SzimbolonSzínházat, Képzéseket és Elvonulásokat, valamint különleges, misztikus-rituális elemekkel átszőtt csoportfoglalkozásokat és külön női csoportokat is vezetek a Lélekszíntéren és a MagNet Házban.