Szörfözz az Élet hullámain

Kedves Olvasónk!

Ha láttad a Holtpont c. filmet, akkor talán megvan az a vad érzés... És emlékszel Bodhira, a "rosszfiúra", aki mintegy beavatóként vitte bele a "zsaru-jófiút", Johnnyt a balhéba. A filmet végig belengi a Mágus archetípus energiája - a jó és a rossz harca, amiben a szerepek lassan, de biztosan összekeverednek, felcserélődnek. Így mi is átélhetjük a bennünk működő ellentétek belső harcát, azonosulva mindkét fél hitrendszerével és ennek korlátaival.
Mennyire irigyeltem azt a szörfös csajt, hogy uralja a hullámokat, és persze, hogy Keanu Reevessel csókolózik, ahhh. A végén pedig az Óriás Hullám, ami magába öleli Bodhit, mint a nagy-vad Ősanya visszatérő Gyermekét a kalandos életút végén. 

Élet és halál - de nem mindegy, hogyan. A Mágus az INTENZITÁST adja hozzá és azt üzeni: élj szenvedéllyel, különben szenvedni fogsz! Vesd bele magad abba, amit igazán akarsz, keresd a mélységeit, hogy aztán magasra szárnyalhass! Így tud a fent és a lent természetes hullámzása megtanítani arra, hogy ne félj tőle, sőt, élvezd ezt a vad és különleges utazást!

Lassan mi is végére érünk a Mágus archetípus időszakának, ahogy Napunk vándorútja a Skorpió jegyének végéhez ér. A fentiek szellemében még egy utolsó RituálTáncunk lesz, mely méltó lezárása ennek az időszaknak:
RituálTánc - Mélység és magasság - nov. 19. hétfő 18.30, MagNet Ház>>>

Íme, egy rövid bevezető ehhez a mozgásmeditációhoz:
"A következő táncmeditációnk lesz az utolsó találkozás a Mágus archetípusával.
Ezért talán a legfontosabb és legalapvetőbb szimbólumokkal fogunk mozogni – a sárkány/kígyóval és a sassal. A bennünk élő sárkány a mélység ura, míg a sast minden időkben a felsőbb énünkkel, a magasabb tudatossággal, a szellemmel hozták összefüggésbe.
Talán szeretnénk felfelé szállva megszabadulni az élet nehézségeitől, hiszen fentről minden sokkal letisztultabb, ott nem zavarnak felkavaró érzelmeink és nagyobb a rálátásunk az életünkre. Szinte minden vallás erre a kiemelkedésre hív bennünket.
De sokszor elfeledkezünk a kígyóról, mert ehhez a szimbólumhoz rengeteg negatív hiedelem társul. Tudatunkban hozzákapcsoljuk a tisztátalanságot, a bűnt, az undort… és még sorolhatnám. A sárkány az európai mitológiában ellenséges és gonosz erő, akit le kell győzni a hős lovagnak. A kínai sárkányok viszont jóságos és bölcs lények, az őserő hordozói. A honfoglalás idején a magyaroknál a sárkány egy törzsi tisztséget jelölt és jelentése „fehér kán” volt.
A különböző nézőpontok és hitek mögött azonban ott van az az archetipikus összefüggés, amiben ezek a mitológiai lények igazából ugyanannak az őserőnek kétféle megjelenési formái, amelyek a főnix alakjában egyesülnek. Az asztrológiában a Plútó bolygói erejéhez társítják ezeket a szimbólumokat, ami óriási transzformáló erőt képvisel a lényünkben. Ezért inkább érdemes egy átalakulási folyamat „állomásaiként” rájuk tekinteni, hogy a legmélyebb erőforrásunk erejét felhasználva valóban magasra emelkedhessünk.
Adjunk most teret ennek az átalakulásnak ezzel a tánccal, sok felszabadító, erőteljes zenével, hogy a mélység és magasság hatalmas távolságát áthidalva megtapasztalhassuk a bennünk munkáló átalakító, regeneráló erőt."

Még egy programra invitálunk a jövő héten, a havi SzimbolonSzínházra. Ez a program a családállításhoz hasonlóan a morfogenetikus térből hívja le azokat az információkat, melyek szükségesek az állító problémájának megoldásához. A jelenetet a Symbolon kártyák képeinek felállításával indítjuk el és a megmutatkozó történetben az állító és a segítő egyaránt magára ismerhet.
SzimbolonSzínház nov. 23-án 17.00-kor a Lélekszíntéren>>>

Íme egy visszajelzés:
"Az anyagi helyzetemre húztam a Symbolon kártyát. A kártya szereplői ahogy megelevenedtek, a jelenlevők segítségével szép lassan világossá vált, mi az út az oldódáshoz. Én választottam magamnak a szenvedést, a problémát, mert ismerős, kényelmes volt. A kaloda, amelyrő eddig elhittem, hogy erősen szorítja a két kezem, bármikor szabadjára enged, ha úgy akarom. A bennem élő Nő szeret engem és mellettem van, úgy, ahogy a Férfi is. Az ösztöneimtől féltem, mert a gondolataimban éltem, ahonnan nézve az érzések és maga a cselekvés is ijesztő, hisz kiszámíthatatlanok a következmények.
De az ösztöneim végig csak arra vártak, mikor fogadom már el őket. Én vagyok a megfigyelő is, aki teljesen átlátja ezt a helyzetet. A bennem élő Gyermek újra nevet, hisz egyre közelebb kerülök hozzá, a teljességhez. Megéreztem, milyen az, ha én alakítom az életem. Élek! Én vagyok a főszereplő a darabomban! Hamarosan megtaláltam azt a munkát, amit kerestem. Éreztem végig, hogy ott vagyok, ahol a legjobb, hogy oldódik a megosztottság bennem. Hogy gyógyítom magam.
A Színházadban megtapasztalhatjuk, hogy végső soron egyek vagyunk. A szerepek mások, de Egy virág szirmai vagyunk. És ezek a szirmok a maguk örömére akár segithetnek is egymásnak kinyílni.
Megérezni a virág illatát."

Szeretettel várunk erre a két remek programra! tartsd velünk!
Berkes Szofi Judit