Otthonossá teszem a világot...

Kedves Lélekszíntér olvasó!

Hogy érzed magad mostanában a világban?
Mit jelent számodra a biztonság, a védettség? Melyik az az életterület, ahol otthonosan mozogsz és bátran ki tudod fejezni magad, a vágyaidat, az érzéseidet? Kik azok az emberek, akikben valóban megbízol?

Ezek a kérdések a benned is élő Anya archetípushoz visznek közelebb. Mindenkinek van egy története a lelkében az anyával való kapcsolatról, a bizalomról és a közelségről. Ezek a korai tapasztalatok olyan rejtett alap mintázatot alkotnak a lényünkben, ami később is meghatározza a kapcsolatainkat, a világban elfoglalt helyünket. 

"Az Anya segít nekünk visszatalálni az elfogadáshoz, az odaadáshoz és az intimitáshoz. Nőként így visszakapcsolódunk az Ősanyai energiához, ami növeli szeretetképességünket és megszünteti az élettől való félelmünket.
Férfiként az Anya archetípusával kapcsolódva feldolgozhatjuk az anyánkról való leválás tudattalan mintáit, ami gyakran azt okozza, hogy párunkkal sem tudunk igazán mély lelki harmóniát megélni. Férfiként is fontos az érzelmeinket kifejezni.
Ha ezt az őselvet teljes mélységében átéljük, lelkünk megnyugszik, mint az éjszakai tenger. Védettséget, otthont találunk önmagunkban. Már nem tudunk ártani a Földnek, hiszen tiszteljük az Életet.
"
részlet a honlapról - Anya archetípus>>> 

Ebben az időszakban a Lélekszíntér programjainak különféle színterein az ide vonatkozó témákkal foglalkozunk. Most 2 programot szeretnénk ajánlani neked.
1. RITUÁLTÁNC - UTAZÁS A VÍZ ELEMMEL - június 24-én, 18.30-tól a Magnet Ház Lótusz termében>>>
 A következő táncunkban a víz elemét idézzük meg.
Figyeld csak meg, hogy a víz hányféleképpen jelenik meg a természetben?
Láthatod és tapasztalhatod frissítő záporként, feltörő forrásként, sodró patakként, duzzadó folyóként, csendesen fodrozódó tóként, és végül, de nem utolsósorban hatalmas tengerként is.
Ebben a mozgásmeditációban mindezeket a minőségeket te is megtapasztalhatod, mivel mozgásunkkal ráhangolódunk a víz "arcainak" sokféleségére és ezzel együtt az Anya archetípusára is.

A Víz eleme a nyugalmat, az ellazulást, de a mélységet is szimbolizálja. Útja általában a legkisebb ellenállás felé tart, kikerülve az akadályokat, ami az emberek és szituációk vonatkozásában is igaz.
A létezés vérének is nevezik, hiszen víz nélkül nincs élet. A víz éltet mindent, táplálja a Földet, és életet ad számunkra.
Ha ez az őselem egyensúlyban van bennünk, akkor képesek vagyunk együtt áramolni életünk változó szituációival, ellazultnak érezzük magunkat, és elégedettség van bennünk. Folyékonyak és fogékonyak vagyunk, el tudjuk fogadni a helyzeteket olyannak, amilyenek. 
A Víz elem általában lágy, hűs és csendes, de lehet vadul tomboló, viharosan vad hullámzást kavarva. Mindezek a képek és minőségek bennünk is jelen vannak, saját Víz elemünkben - az asztráltestünkben, amit érzelem-testnek is neveznek.

Táncunkkal egyszerre idézzük a víz képeit és érzelmi szféránk folyamarait, ami megindítja asztrális testünk energiáinak tisztulását.
Oldódjunk fel együtt a vizek hullámaiban!

Kedves Táncosok! Ezzel a mozgásmeditációval zárjuk az évadot. Júliusban és augusztusban nyári szünet lesz.
Augusztus 16-án lesz a TOTEMÁLLAT TÁNC, melyre érdemes hamar bejelentkezni, mert sokan szoktak lenni: Totemállat tánc>>>

2. SZIMBOLONSZÍNHÁZ  - Marek Tamás vezetésével - június 28-án, 17.00-tól a Lélekszíntéren>>>
Ez a találkozó lehetőséget ad a bennünk mozgó élettémák és kérdések családállítás jellegű feldolgozására azzal a különbséggel, hogy a témákat a Symbolon kártya archetipikus képeinek megjelenítésével indítjuk el.
Saját színdarabunknak lehetünk a főszereplői itt, és a jelenetünk átrendezésével képet kapunk arról is, mit és hogyan csinálhatunk másképp az életünkben.
Egy találkozón általában 3 jelenet kerül sorra. De segítőként is fontos felismeréseket szerezhetünk, hiszen nem véletlenül választanak ki pont arra a szerepre.
Ha érdekel mindez, akkor jelentkezz be a honlapon és tarts velünk!

A BIZALOM ELVONULÁSRA már csak 4 helyünk maradt. Lehet, hogy egyik a tiéd?
Bizalom elvonulás Horvátországban, július 16-26-ig>>>

Ellazulásban, feltöltődésben gazdag időszakot kívánunk!
a Lélekszíntér csapata