Muszáj küzdeni vagy csak úgy megtörténik minden?

Kedves Lélekszíntér Olvasó!

Te hogy állsz ehhez a kérdéshez? 
Mi az, amivel éppen most küzdesz? Önmagadon belül, vagy inkább a külvilágban nyilvánul ez meg?
Vagy inkább a másik oldalon állsz, a béke, a megengedés és elengedés útján jársz?

Ha éppen jól halad az életed, akkor talán félredobod ezt a kérdést. De ha egy picit belegondolsz, biztosan voltak olyan időszakaid, amikor erőfeszítéseket kellett tenned.
Ez természetes.
Most - a Harcos archetípus időszakában - fokozottabban előjöhet ez a téma. 

Életküzdelmeink, bármennyire személyesnek gondoljuk azokat, szintén archetipikus színezetet öltenek. 
Már a megszületés is ilyen küzdelem, amin így vagy úgy mindannyiunk keresztülmegyünk. Ez az tapasztalás mély lenyomatot hagy a rendszerünkben arról, hogyan is kezdünk neki valami újnak.
"Minden kezdet nehéz" - mondja a közmondás. Ez a kijelentés jól összefoglalja azt az erőt, ami beindítja a dolgokat, és segít áttörni magunkat a belső ellenállásainkon.

A HARCOS archetípus is magába rejt egy fejlődési utat. Olyan ez, mint egy beavatás. Nem véletlenül volt minden kultúrának harcosi eszménye, harcos iskolái, harcművészeti irányzatai.

Saját magunknak kell bejárni ezt az ösvényt, ahogy belső gátjainkat áttörve, egyre jobban tudunk bánni életerőnkkel, egyre könnyebben birkózunk meg az élet elkerülhetetlen és csakis ránk szabott kihívásaival. És így lassan, de biztosan elérkezhetünk egy olyan szintre, ahol a küzdelem a múlté lesz, és mi békésen haladhatunk életösvényünkön. 
Ehhez fontos szempont a saját félelmeinkkel való szembenézés, hiszen itt érhető tetten leginkább az a gátlás, ami korlátozza cselekvési képességünket. Csak félelmeinket feldolgozva, a mögöttes történeteinket megértve tudunk egyre félelem mentesebbé válni.
A másik ehhez kapcsolódó téma az ellenség képünk. Akivel szemben ellenségességet érzünk, az mutat rá leginkább árnyékban lévő témáinkra, tulajdonságaikra. Lehet fújni, utálkozni és elhatárolódni akár egy életen át, de ez sajnos nem segít rajtunk. Békések pedig biztosan nem leszünk így, inkább erősödik a félelmünk és védekező álláspontra kényszerülünk.

Ha megérintenek ezek a kérdések, akkor téged is szeretettel várunk jövő heti két erőteljes programunkra, ahol mélyebben tudsz kapcsolódni a benned élő Harcoshoz!

1. RituálTánc mozgásmeditációk hétfőnként a MagNet Házban, 18.30-20.30-ig.
A mostani táncunk címe: Belső győzelem.

"Amikor a Harcos archetípusról beszélünk, talán először mindenkinek a nyers erő, az agresszív küzdelem és a hatalom birtoklásáért folytatott harc jut az eszébe. Egy másik oldalról nézve viszont megláthatjuk azt is, hogy mindannyiunkban ott van egy másmilyen Harcos, a hétköznapi cselekvő, aki rendületlen erővel és kitartással teszi a dolgát nap, mint nap, önmagáért, a családjáért, környezetéért.
A következő mozgásmeditáción azt a kérdéskört táncoljuk körül, hogy vajon mi határoza meg vereségeinket és győzelmeinket? Miért bukunk el néha és miért sikerül? 
Gyere, fejtsük meg ezt a rejtvényt együtt, hogy tetterőnket kiszabadítsuk régi kudarcaink pókhálójából, és így győzelemre segítsük céljainkat!"
http://lelekszinter.hu/ritualtanc-hetente

2. Archetípusok meséi - Önismereti utazás a Lélekszíntéren a mesék csodálatos világának segítségével, ápr. 15-én 10.00-17.00-ig a Lélekszíntéren.
A Harcos meséje – Grimm mesék: A királyfi, aki nem ismerte a félelmet.

"A személyiség és a lélek fejlődését érintő kérdésekre keressük a választ az Archetípusok meséi program következő alkalmán a Kos csillagjegyhez tartozó Harcos archetípus időszakában. A Kos az állatövi jegyek közül az első. A természet ciklikusan megújuló rendszerében a kezdet jegye. A tapasztalatok állandóan visszatérő körforgásában új kezdet, a dolgok eredete. Mindannyiunkat a bennünk élő Harcos tart életben.
Energiája, belső késztetése állandóan előre hajt minket, hogy „világra hozzuk Énünket”. Amikor a személyiségünk kapcsolata lelkünkkel erősebbé válik, tudatunk kinyílik magasabb energiák felé, bepillantást nyerve egy tágabb valóságba. Megérezhetjük, hogy vezetve vagyunk utunk során. Megláthatjuk a történések mögött rejtőző okokat, amelyek a valódi átalakulás ösvényére vezetnek. Ekkor már nem csak saját magunkért tudunk küzdeni, hanem képessé válunk másokért is cselekedni.
Az erre az alkalomra választott mesével ezeket a témákat járjuk körbe - képet alkotva saját belső állapotainkról, elakadásainkról, értékeinkről, erőforrásainkról.
"

Gyere el te is, legyél a részese ezeknek a katartikus folyamatoknak!
Szeretettel és erővel,
a Lélekszíntér csapata