Láthatatlan útitársak

Kedves Olvasónk!

Akár hisz valaki az angyalokban, akár nem, legalább egyszer biztosan tapasztalt már mindenki az életében elmondhatatlanul szép, megilletődött, csodálatos pillanatot. De érkezhet akár hétköznapi csodaként, akár hatékony segítségként vagy a legmélyebb fájdalomban, legreménytelenebb helyzetben megjelenő fénysugárként. Hogy ki minek tulajdonítja, és hogyan nevezi ezeket a dolgokat, hit kérdése. Szerintem ilyen az, amikor egy angyal van jelen mellettünk.

Nem tudok és nem is akarok senkit sem meggyőzni se pro, se kontra. Hatalmas irodalma van annak, hogy hol és hogyan léteznek az angyalok, kik ők, miben tudnak segíteni, hogyan lehet velük kommunikálni, és gondolom mindezek cáfolatáról is.

Itt most a téma megközelítéseképpen inkább néhány gondolatot és kérdést vetnék fel…

Angyali érintés 1.

Ahhoz, hogy felfedezzük mi a szívünk vágya, hogy elinduljunk álmaink útján, túl kell lépnünk hétköznapi tudatosságunk határait. Meg kell nyitnunk magunkat egy tágabb szemléletmódnak, egy emelkedettebb nézőpontnak, amely új távlatokba hív. Ez az álmodozásnak egy különleges módja. A belső képek alkotásának szívből jövő ihletettsége. Attól más és különleges, hogy ilyenkor nem hagyjuk a racionális elménknek, hogy a kételyek, kétségek, félelmek hadával elsöpörje bennünk a lelkünk hívogató hangját. Hogy megengedjük magunknak, hogy a lehetetlennek gondolt helyzeteket, történéseket megtörténtté képzeljük el, még ha csak egy rövid időre is. Emelkedettebb tudatszintnek is szokták említeni. Amikor kitágul a világ, amikor megnyílik a szív és a lélek vezetése egyértelművé válik.

Tapasztaltad már Te is? Mennyire engeded meg magadnak ezeket a hangulatokat, állapotokat?

Angyali érintés 2.

Egyszer egy filmben hallottam egy mondatot, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy azért jó, ha van hited, mert ezáltal tud Isten (vagy a hited szerinti Magasabbrendű) jelen lenni az életedben és segíteni, támogatni téged. Valahogy ehhez kapcsolódva tudnám az angyalok, az angyali világ jelenlétét és segítségét is megfoghatóvá tenni. Ha csak annyit teszel, hogy egyszerűen nem zárkózol el előlük, már az is sokat jelent. Ha ráadásul tudatosan kéred a segítségüket, akkor nyert ügyed vanJ

Megfigyelted már, hogy a legkilátástalanabb helyzetekben kihez fohászkodsz, kitől vársz segítséget?

Hogy amikor úgy érzed, már csak a csoda segít, azt hogyan hívod be az életedbe?

Angyali érintés 3.

Érezted már azt, hogy valami olyan csodálatosan szép az életedben, akár okkal, akár ok nélkül, hogy egyszerűen nem találsz rá szavakat? Hallottad már társaságban, megilletődött elcsendesedésben azt a megjegyzést, hogy „angyal szállt el felettünk”? Milyen hangulat volt éppen? Hogyan tudtatok ilyenkor egymáshoz kapcsolódni?

Angyali érintés 4.

"Olyanok vagyunk, mint a gyermekek, tanítókra van szükségünk, akik pallérozzák elménket és irányítanak; és Isten erre módot is adott, angyalaira bízva, hogy okítsanak és vezessenek bennünket."
(Aquinói Szent Tamás)

A következő RituálTánc mozgásmeditációban is ezt a témát hívjuk meg: 
♦ RITUÁLTÁNC - ANGYALI ÉRINTÉS - márc. 11-én 18.30-kor a MagNet Házban>>>
"Azt vettem észre, hogy ez a téma jellemzően két részre osztja az embereket. Vannak, akiket nagyon érdekelnek az angyalok, vannak, akiket teljesen hidegen hagynak.
Ez a kettősség magára az archetípusra is jellemző. Gondoljunk csak a Halak csillagjegy szimbólumára, amiben a két hal ellentétes irányba úszik.
Sokféleképpen értelmezhető ez a kettősség. Ebben az esetben a racionálisabban gondolkodók, akik a láthatóban és megfoghatóban „hisznek”, nem valószínű, hogy az angyalokat hívják segítségül, ha bajuk van. Azok, akiket érdekelnek a láthatatlan dimenziók, valószínűleg találkoznak ezzel a témakörrel és sokat megtudnak az angyali hierarchiákról.
Akár egyik, akár a másik „csoportba” tartozol, számodra is érdekes lesz ez a RituálTánc.
A mozgásmeditáció módszere ugyanis nem az elméleti síkot, hanem az észlelés, a megérzés és az emlékezés tartományait is életre kelti bennünk. Ebben a táncban gyönyörű, inspiráló zenékre fogjuk a saját belsőnkben megérezni, vajon mit is jelent számunkra mindez egy mélyebb szinten. Megtapasztalhatjuk azt is, hogyan tudunk érzékenyebbé és nyitottabbá válni a magasabb tudatállapotok felé.
"

♦ A következő SZIMBOLONSZÍNHÁZ márc. 6-án lesz 17.00-21.30-ig a Gyöngyházban>>>
"Rendezd meg a saját jelenetedet a Symbolon kártyák segítségével!
Ezek a kártyák pontosan azt mutatják meg, hogy kérdéseid és problémáid mögött milyen archetípus kéri a figyelmedet. A jelenetekből visszajelzést kapsz élethelyzeteid mögöttes üzenetéből, de nem állunk meg ennyinél. A jelenet második részében saját magad alakíthatod át a történetet, így felszabadíthatod a benned élő transzformáló, gyógyító energiákat."

♦ Ragadd meg a lehetőséget, és biztosítsd a helyedet a nyári elvonulásunkra Horvátországba!
ÉLETSPIRÁL - TÁNCOS UTAZÁS A CSAKRÁKON ÁT - júl. 9-19-ig Hvar szigetén. MÁRC.31-IG KORÁNKELŐ KEDVEZMÉNNYEL>>>

Izgalmas és feltöltő elvonulásra hívjuk azokat az érdeklődőket, akik a nyári kikapcsolódásukat szívesen kötik össze egy valódi önismereti és spirituális élménnyel. A RituálTánc mozgásmeditáció eszköztára támogatja ezt a belső utazást, amin minden résztvevőnk elmélyülhet a csakrák, mint erőmezők energetikai tisztításában, feltöltésében és harmonizálásában.

A gyönyörű, mediterrán környezet mellett segítségünkre lesznek - az adott csakrához tartozó előadások és beszélgetések, valamint az esti RituálTánc mozgásmeditációk. A szabad időben igénybe veheted a közeli strandokat, kiránduló helyeket. Az apartmanban nyugodtan kipihenheted az év fáradalmait, de élvezheted a közösséget is, a közös főzéseket, beszélgetéseket, esti partikat egyaránt. Tarts velünk!

Álmodd újra az életed!
a Lélekszíntér csapata