Kiszabadulni, megszabadulni, felszabadulni...

Kedves Olvasónk!

A Nap, ami öntudatunk és belső középpontunk szimbóluma a lényünkben - a Vízöntő jegyében jár. Belső utazásunk az archetípusokkal a Lélekszíntéren most figyelmünket a SZABADÍTÓ lélekszerepére irányítja.

A Szabadító szerepe ott kezdődik, ahol az előző archetípus - a belső Mester - "munkája" befejeződik.
Hiszen a Mester erőinket egy tervszerű, határozott formába irányítva, tartva, képességeinket a legvégső határainkig fejleszti. Mintha kikristályosítaná, megszilárdítaná ezt a formát, ami lehet maga a személyiségünk, vagy bármilyen élethelyzet, szituáció is. Tökéletesekké tesz bennünket, már amennyire lehet ebben a változásnak alávetett rendszerben.
De ennek a folyamatnak van egy törvényszerű vége.
Ezen a végponton találkozunk a Szabadítóval, aki a lehetőségeinken túl valami újat mutat, újat hoz a képbe. Talán csak azért nem láttuk eddig, mert nagyon el voltunk foglalva a régi "projekt" kivitelezésével?

A Szabadítóval való találkozás olyan, mint egy forradalom kezdete. "Érzem a vesztem" - szoktuk mondani ilyenkor. Valami új jön, aminek előszele talán egy rejtett nyugtalanság formájában jelentkezik, aztán egyszer csak itt van! Mint egy villámcsapás, egy nyíló ablak, egy aha-élmény, egy új lehetőség, egy váratlan fordulat, egy merőben új tudatállapot, egy merész ugrani-vágyás, sőt... óriás ugrás az ÚJba.

Talán te is érezted ezt már, vagy éppen most érzékeled magadban?
Ha így van, akkor szövetséget köthetsz ezzel az archetípussal és segítségül hívhatod a változáshoz. De a változásnak is több szintje és forgatókönyve lehetséges, amire a fenti cím hívja fel a figyelmünket:

KISZABADULNI
Ezek olyan helyzetek, ahol csapdában érezzük magunkat. Mintha valami vagy valaki gúzsba kötne... Pedig mást szeretnénk tenni, mondani, de nem megy. Lefagyunk, leblokkolunk, alulteljesítünk. Tipikus csapdahelyzetek, amikor alá-fölérendeltségben érezzük magunkat. Amikor nem vagyunk egyenrangúak. És igen, nem csak akkor, amikor mi vagyunk a kiszolgáltatottak, lenézettek, gyengébbek. Éppen úgy beszorulhatunk egy hatalmi pozíció börtönébe is. Lásd a diktátorokat, a hatalommal visszaélőket... iszonyúan megszenvedik, és rettegnek, még ha mi nem is látjuk...
A kiszabadulás ténylegesen olyan, mintha egy börtönbüntetés érne véget. Magunk mögött hagyhatjuk az egész szerepet, játékot, ha képesek vagyunk mélyen átlátni az alá-fölérendeltség illúzióját. Emberként, lélek-emberként csakis az egyenrangúság lehet a vezérfonalunk.
Ha így gondolsz magadra és a helyzetekre, talán már nem is érzed annyira csapdának... és szinte magától nyílik ki a kalitka ajtaja...

MEGSZABADULNI
A megszabadulás feltételezi, hogy valamitől vagy valakitől el kell búcsúznunk. Olyan szituációk ezek, ahol már "lejárt a szerződésünk". Ténylegesen vannak ilyen "szerződéseink", melyek ígéretek és elköteleződések formájában vannak jelen az életünkben. És itt nem csak a munkaszerződésekre, hanem a házassági, a kapcsolati, a baráti és egyéb összeköttetésekre is gondolok. Már nem is emlékszünk, hogy miért is szövetkeztünk, hogy miről szólt eredetileg ez a kapcsolat. Pedig fontos ezt megvizsgálni és szem előtt tartani, hogy lássuk a végét is. Lehet, hogy a társunk nem tartja már be az eredeti szerződést, lehet, hogy mi. Bárki is töri meg a régit, ez biztosan jelzi, hogy felül kell vizsgálnunk a szövetségünk lényegét. Valószínűleg a végéhez közeledik és már egyikünknek sem jó. Ez természetesen nem mindig jelenti magának a kapcsolatnak a végét. DE az átalakulás és megújítás biztosan szükséges! 
Szabadulj meg hát bátran a régi kapcsolati mintától, sémától - vagy magától az embertől. Hidd el, megéri!

FELSZABADULNI
Már a szóban is benne van az irány - FEL. De mit jelent ez? A Felfelé irány az Éggel köt össze (lásd a 7 Szent Irány mozgásmeditációt), ami egy magasabb tudatosságot hozhat el. Íly módon összeköttetésbe kerülhetünk Magasabb Énünkkel, és egy új gondolkodási képesség válik lehetővé számunkra. Ez nem a görcsös agyalás által nagy nehezen megszült "újabb" gondolati struktúrát jelenti és főleg nem a más okos emberek által leírt szuper gondolatok átvételét és ismételgetését, hátha mi is olyan okosak leszünk. Nem, mert a jó hír az, hogy mindenkinek alanyi jogon jár a mindentudás! A saját rendszerünk képes hozzáférni ehhez. Erre hajaz a mai kor virtuális világa, ahol egy kattintással lehívhatjuk az infót a googleból.
Neked is van egy "privát vonalad" az égihez, ami egy váratlan ötlet, egy hirtelen bevillanás formájában tör be a fejedbe. Ugye ismered? Na, ez a valódi felszabadulás, mert kiemel a régi poros gondolataid hálójából és fényt visz az életedbe. Szóval, engedd be az Újat, inspirálódj!