Keresd az Ősök Erejét

Kedves Olvasónk!

Napunk a Skorpió jegyében jár, ami a Mágus archetípusát álltíja fókuszba:
Mágus archetípus>>>

Ez az időszak a befelé fordulás ideje, az elmúlás érzékelésének ideje, melyhez szintén kapcsolódik egy megemlékezés. 
Nov. 2-án ünnepeljük a halottak napját. Ilyenkor sokan kimennek a temetőbe, hogy mécsest gyújtva megemlékezzenek elhunyt hozzátartozóiktól.
Ez az ünnep egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza. A rómaiak őseiket és a csatározásokban elhunyt hőseiket istenekként tisztelték és ilyenkor emlékezetükben kapcsolódtak velük. A keresztény egyház már 998 óta hivatalosan is ünnepként tartja nyilván a halottak napját, de a liturgiákban már az időszámításunk szerinti 3. századtól megtalálhatók az ünnepre vonatkozó feljegyzések. 

A következő RituálTáncon mi is felelevenítjük ezt az ünnepet és megemlékezünk szeretteinkről:
RituálTánc - Az ősök ereje>>>

Ebben a mozgásmeditációban belépünk az ősök birodalmába, hogy találkozzunk az anyákkal és apákkal, akiknek ereje és tapasztalásai örökségünk része. Generációk hangja szól hozzánk és meséit hallgatva közelebb jutunk saját lélektörténetünkhöz. 
Itt, a lélek terében feloldódik az élet és halál közötti fátyol. Képesek leszünk kommunikálni őseinkkel, kifejezni szeretetünket és hálánkat az életért. Valamint érzékelhetővé válnak azok a generációs minták, amiket transzformálva gyógyíthatjuk a tudattalanul felvállalt fájdalommintákat is. Ez abban segít nekünk, hogy az ősök ereje ne akadályozó, hanem támogató energiává nemesülhessen bennünk, és érezhessünk felmenőink áldást hozó jelenlétét az életünkben.

Egy régebbi blogbejegyzésben pedig arról olvashatsz, hogy miért is aktuális ez a megemlékezés, miért fontos és szükséges kapcsolódni az őseink szelleméhez:
Mondd, hova születtél? Megmondom, ki vagy>>>

Szeretetteli megemlékezést kívánunk!
a Lélekszíntér csapata