Hova is irányítom a figyelmem?

A Nyilas havában a bennünk élő PAP/NŐVEL ismerkedünk.
Különböző színtereken, más más megközelítésben próbáljuk megragadni ennek a szerepszemélyiségnek a jellemzőit. Jó segítség ehhez az a szimbolika, az a képi világ, ahogy a különböző kultúrák művészei ábrázolták ezt az archetípust.

A Nyilas eredeti képi szimbóluma egy szárnyas kentaurt ábrázol. Ennek a lénynek emberi felsőteste és ló alsóteste van és nyilával az égre céloz. 

Neked mit jelent ez a kép?  Érzékeled-e, milyen minőségeket, erőket hordoz ez a szimbólum?

Brigitte Hamman így ír erről a témáról a Tizenkét archetípus c. könyvében:
"A fizikai halál ismeretéből megszületik egy olyan erő utáni vágyódás, amely ott van minden történés mögött, és amely az elkerülhetetlen eseményeknek értelmet ad és megmutatja az összefüggéseket. A remény, hogy nem egy értelmetlen, mechanikus univerzumban élünk, amelynek ki vagyunk szolgáltatva, hanem Kozmoszunkban egy értelmes és igazságos erő él - a vallások és filozófiák kialakulásához és a bennünket körülvevő valóság különböző magyarázataihoz vezetett."

Érdemes elgondolkodni ebben az időszakban arról, miben hiszel, miben is bízol igazán! 

Ha megragadott a fenti kép és szeretnéd megtapasztalni, átélni a benne rejlő dinamikát, keltsd életre magadban ezt a szimbólumot a hétfői RITUÁLTÁNC MOZGÁSMEDITÁCIÓN! 

"A lovas azt az embert szimbolizálja, aki uralja állati ösztöneit. Az ember emelkedettebb természetének szimbóluma, amely túléli a fizikai halált és amely arra törekszik, hogy egyesüljön valami magasabbrendűvel. A ló és az ember - két olyan kép, amely az ember alacsonyabb természetét összeköti a szellem képességeivel: a belátással és az ítélőerővel" (Brigitte Hamman)

RITUÁLTÁNC - KILÉPÉS AZ ILLÚZIÓK VILÁGÁBÓL>>>

"Ki mondja meg mi a normális?
Miként mozdulhatsz ki az elvárások hálójának labirintusából?
Hogyan segít Neked meglátni a valóságot a Kentaur? A Te valóságodat!

Látod a földet a talpad alatt, az eget a fejed fölött, de vajon érzed is? Összekötöd a föld megtartó erejét és az ég sugallatait a középpontodban? A szíved igaz szavát meghallva járod az utadat?

Ebben a mozgásmeditációban behívjuk a Kentaurt és a segítségével bontogatjuk le a magunkra és magunk köré épített illúzióinkat. Megengedheted magadnak a szélsőségeid megélését rajta keresztül.
Átlényegülhetsz ma este, érezd magadénak a Kentaur állati alsó testének életerejét, ösztöneit, megtagadott árnyékait és az emberi felső testének céltudatosságát. Megtapasztalhatod a hitedet, vagy hitetlenségedet.

A célra tartott nyilat hiába lövöd ki, amíg nem látod a valóságot. Merre és mire célzol éppen most, mi vezérel az életedben?

Ha tisztán akarod látni, előbb saját magadban keresd meg és lásd meg az igazat, a valós vágyaidat, önmagadat.
Nem könnyű, de ma este nem az a cél hogy ebbe belefeszülj. Segítségül hívjuk a Kentaurt és rajta keresztül nézünk bele illúzió-világunkba, azt bontjuk le belőle ami megérett rá, hogy lássuk mögötte a valódit.

Csak simulj bele ebbe az érzésbe és vidd tovább lépésről lépésre a mindennapjaidba."

Oktató: Pap Ráka Zsófia

Szeretettel várunk!
a Lélekszíntér csapata