Gyakorlat teszi a mestert!

Kedves Olvasónk!

Ahhoz, hogy valóban sikert érj el és az ne egy rövid fellángolásban fulladjon ki, jó ha tudod, hogy merre tartasz, és mit is akarsz igazából elérni. Fontos annak a felmérése, hogy ehhez milyen lépéseket kell tenned, miben kell fejlődnöd, mire kell figyelned, mert az a gyengébb részed, és milyen képességed/készséged van segítségedre ebben a folyamatban.
A célkitűzés, tervezés, kitartás, a felelősség és a döntés felvállalása, amit aztán a megvalósítás és a cselekvés követ, mind a saját mesterré válásunk fontos mérföldkövei. Te hogyan állsz ezekkel?

Az egyéni terápiákon nagyon sokszor kerülünk szembe a klienseimben megjelenő türelmetlenség érzésével. Sokan úgy gondolják, hogy néhány alkalom elég kell, hogy legyen a csodálatos átváltozáshoz. Gyakran kérdezik tőlem, hogy vajon mennyi idő szükséges a változáshoz, a gyógyuláshoz? Ez vajon módszer függő, vagy teljesen egyéni?
Tényleg vannak csodák - ezt sokszor megtapasztaltam már. Néha egy találkozó is évtizedek nyűglődését, problematikáját oldhatja fel egy szempillantás alatt. Máskor pedig azzal szembesülünk, hogy az ígéretes kezdet, a fantasztikus felismerések és aha-élmények dacára csak nem akar a helyzet megnyugtató módon megoldódni... 
Mit tegyünk ilyenkor?

Vannak olyan nagyságrendű problémák, amelyek nehezen adják meg magukat a gyógyító energiáknak. Ilyenkor érdemes a Mester archetípus ideájára hangolódnunk, ami a teljes felelősségvállalásra hív. Arra buzdít bennünket, hogy adjunk elég időt magunknak a rehabilitációra. Egy törött kar sem forr be 1 nap alatt. Minden problémának van egy sajátos súlya, mélysége, szinte mérhető nehézség faktora. Az idő mellet a megfelelő terápiás forma megválasztása is fontos szempont, pl. ne várjuk, hogy egy krónikus betegség gyorsan oldódik egy verbális terápia hatására. 
A megfelelő idő és terápiás forma megválasztása mellett még fontos az is, hogy tudatosítsuk a saját gyógyító erőnket. Ezt úgy tudjuk megtenni, ha bevezetünk az életünkbe olyan tevékenységeket, melyek jót tesznek nekünk. Ez lehet nagyon egyszerű is, ne becsüljük le az egyszerűséget! Egy kicsivel több séta, más étkezés, az életmód egyéb változásai nagyon sokat lendítenek az ügyön. De talán a legalkalmasabb valamilyen rendszeres meditációs gyakorlat végzése, legyen az egy bonyolultabb technika, amit már régóta "kiszemeltünk", vagy csak egy néhány perces befelé fordulás. 

A lényeg - a napi rendszeresség!!!
Így lépésről lépésre érzékelhetjük energiáink változását, ami paradox módon a törelem erényével is megajándékoz bennünket.
Tehát - (napi) gyakorlat teszi a Mestert!

A következő Lélekszíntér programokat szeretnénk a figyelmedbe ajánlani ehhez:
1. SzimbolonSzínház jan. 12-én, pénteken, 17.00-22.00.ig. Integrált jelenet állítás a visszatérő drámai helyzetek üzenetének megértésére és megváltoztatására:
http://lelekszinter.hu/szimbolonszinhaz

2. Mágikus nő sorozat jan. 20-án. 5 alkalmas női csoport a női erő rehabilitációjára és kibontakoztatására:
http://lelekszinter.hu/magikus-no-sorozat

Szeretetteli gyakorlást!
A Lélekszíntér csapata