Én testem - megérkezés a Szerető archetípushoz

Kedves Olvasó!

Milyen érzések töltenek el téged, ha kimondod ezt az egyszerű mondatot: "Szeretem magam"?

Ha adsz magadnak egy kis időt, hogy megfigyeld a felmerülő gondolataidat, érzéseidet, akkor elég pontos képet kaphatsz a benned is élő Szerető archetípusáról, a szeretet képességed jelen állapotáról.

Nagyon fontos ez a befelé figyelés, fülelés, hiszen az életünk hullámvasútján ülve gyakran elfeledkezünk a nagyon egyszerű valóságról - a változás, változtatás lehetősége belülről indul ki, bennünk zajlik le. 

Pontosan a Szerető archetípus az bennünk, aki olyan gyakran kifelé tekinget és vádolja a világot, hogy nincs benne elég szeretet, hogy az emberek egymást bántják, nehéz az élet, nem tudok odafigyelni magamra, na és a politika... és miért nem vagyok elégedett...

Ha kedvet és hívást érzel, hogy foglalkozz ezzel az ősi szereppel, érdemes elolvasnod írásunkat róla:
https://lelekszinter.hu/szereto-archetipus

A hetente tartott és bármikor látogatható RituálTánc mozgásmeditációs műhely is rendelkezésedre áll, hogy megismerkedj vele mélyebben és meghallgasd, mit üzen neked most.
RituálTáncok hétfőnként a MagNet házban 18.30-20.30-ig>>>

Első mozgásmeditációnk, amellyel megnyitjuk ezt az időszakot - ápr. 23-án lesz. Táncunk címe - ÉN TESTEM.
"Az általános jólléthez nagyon fontos, hogy testünkkel jó viszonyban legyünk.
Olyan alapvetőnek tűnik ez, pedig sokszor és sokféleképpen ártunk a testünknek. Gyakran észre sem vesszük, vagy nem vagyunk tudatában, hogyan is bánunk lelkünk templomával, akár csak azzal, hogy nem ismerjük fel saját testi szükségleteinket.
A test a lélek színtere. Sokféle érzettel, érzéssel, gyakran fájdalommal jelez, ha eltávolodtunk önmagunktól, eredeti természetünktől.
"Ha nem vagyunk kapcsolatban a testünkkel, nem vagyunk kapcsolatban a világgal. Gyökértelenek vagyunk. A féltékenység, birtoklási vágy, mohóság- mind a gyökértelenség részei. Mivel nincsenek gyökereink, mindig félünk; és e félelem miatt támad a birtoklási vágy, e félelem miatt nem tudunk bízni senkiben, és emiatt ébred bennünk a féltékenység. Tulajdonképpen magunkban nem tudunk bízni. De hogyan is bízhatnánk önmagunkban, ha nincsenek gyökereink a világban? A bizalom akkor jön el, ha mélyen a földbe nyúlnak a gyökereink. Akkor bármi jöjjön, tudod, hogy képes leszel kiállni és szembenézni vele."
(Osho)
Ez a mozgásmeditáció hozzásegít bennünket, hogy otthonra leljünk saját testünkben, és közelebb kerüljünk létezésünk alapjához."

Szeretettel várunk téged is!
a Lélekszíntér csapata