Elveszett Paradicsom az árnyékban

A polaritások világában azzal, hogy a fényt keressük, erősítjük az árnyékot is.

Bizonyos tulajdonságainkra fókuszálunk, kiemeljük őket, hiszen szükségünk van rájuk, hogy elérjük a céljainkat. Dolgozom rajta - szoktuk mondani.
És mi van mindazzal, amire nem tudunk figyelni? Mi lesz gyengeségünkkel, sértődöttségünkkel, elégedetlenségeinkkel? 

Szőnyeg alá söpört helyzetek, félmegoldások, lezáratlan konfliktusok várnak ránk a "pincében" - ahogy tudatalattinkat szoktuk emlegetni. Néha szinte halljuk kis szörnyeink dörömbölését: Gyere már, foglalkozz velem is!!!

Nagyon sokszor az az oka idegeségünknek, hogy nem tudunk, nem  akarunk szembenézni a mélyben rejtőző dolgokkal. Így valami hangtompítót kell beszereznünk, hogy ne halljuk a kiabálást, a nyöszörgést...
Eszünk, iszunk, tévézünk, bulizunk, dolgozunk, meditálunk, társaságba megyünk, egyszóval - élünk - valahogy.

Lehet máshogy is!
Kihasználhatjuk a Skorpió havának üzenetét, igénybe vehetjük a bennünk élő Mágus segítségét! A Plútó erejével összekapcsolódva bátran bemerészkedhetünk lényünk alvilágába, hogy kiszabadítsuk onnan démonná vált lélekrészeinket!

A következő mozgásmeditációnkon ezt fogjuk tenni:
RITUÁLTÁNC - SZÖRNYEK KERINGŐJE - nov. 11-én, 18.30-kor a Magnet Ház Juhar termében>>>

"Ebben a táncmeditációban  lényünk árnyékos oldala felé mozdulunk el. De mit is jelent mindez bennünk? Mi rejlik lényünk árnyékos oldalán?
Árnyékunk sok mindent magában rejthet - fel nem dolgozott érzéseinket, fájdalmainkat, a tudattalanba száműzött problémáinkat... de ott találhatók titkos vágyaink is és megpihenni, töltődni is itt tudunk.

Ezen a mozgásmeditáción először is találkozunk árnyékrészünkkel, hogy a vele való táncban megérezzük, vajon mit üzen nekünk. Majd még mélyebbre mozdulunk, pszichénk sötét tartományai felé. Ez a részünk már túl van a szubjektíven, az egyéni problémáink hatókörén. Ebben a kollektív térben kapcsolódhatunk azokkal a témákkal, amiket őseink, elődeink száműztek a tudatukból az aktuális társadalmi és vallási szabályok miatt.

Bizony, a különböző rendszerek mindig is valamiféle korlátok közé szorították a viselkedést a jobb és hatékonyabb együttműködés miatt. Ezeken a korlátokon belül normálisnak volt mondható az egyén, és aki ebből kiszorult, azt sokszor megbélyegezték - elfogadhatatlannak, rossznak, elítélendőnek titulálták. Ez néha olyan "jól sikerült", hogy bizonyos tulajdonságokat szinte démonizáltak.
De ettől még ezek a démonok nem tűntek el, hanem vígan élnek lelkünk bugyraiban. Velük is fogunk találkozni, mert nekik is szükségük van önkifejezésre, figyelemre ahhoz, hogy a bennük rejlő negativitás energiává transzformálódhasson.

Ezzel a táncunkkal segítjük ezt az átalakulást, hogy belső szörnyeinket átszeretgetve megérkezhessünk lényünk teljes elfogadásához."
*****

Számomra a tánc hozta talán a legtöbb ajándékot, felismerést. Ezek az AHA élmények még mindig velem vannak, mint fénypontok az életemben. Olyan, mint egy lélek - történet, ami a testem nyelvén szólalna meg, amit a testem mesélne...  A tánc egyszerre önfelfedezés, kaland és gyógyulás is. Gyere el Te is, hogy együtt tapasztaljuk meg ezt az élményt! 

Szeretettel,
a Lélekszíntér csapata