Egész-séges vagyok?

Kedves Lélekszíntér Olvasónk!

A Szolgáló arhetípus időszakában különös hangsúlyt kap az egészség kérdése. Hiszen ez a lélekszerep az bennünk, aki felügyeli a jó közérzetünket, jóllétünket. Ennek érdekében igyekszik kontroll alatt tartani a külvilágot is, hogy időben felismerje, ha valami nincs rendben, ha valami "veszély" közeleg. Fontos feladat ez, hiszen ki ne szeretne egészséges lenni, de sok hibalehetőség is van benne, melyek ennek az archetípusnak az árnyékaként több kárt csinálnak, mint hasznot. Ilyen például az a bizonyos kritizálási hajlam, amelyet szeretnénk felszámolni magunkban, de nagyon nehéz.
Miért is? Ennek nézünk a mélyére a következő blogbejegyzésben:

"Hiába tudjuk, hogy nem szép dolog kritizálni, mégis csináljuk. Utána kicsit megkönnyebbülünk, aztán meg néha lelkiismeret furdalást érzünk, hogy miért is kellett…? Ezt az ördögi kört úgy tudjuk felülírni, ha először is megértjük a kritizálás lélektanát.
Sokszor érzünk késztetést arra, hogy megnézzük, hogy mi nem jó a külvilágban, mi nem jó a másik emberben, vagy önmagunkban. Ez a bennünk élő Szolgáló archetípus működésének egyik aspektusa, aki szeretne rendet teremteni kívül és belül is. Ugyanis amikor rend van, akkor érzi az energiák letisztultságát, érzi, hogy minden szép és jó… és ennek az egység élménynek, az egész-ség élménynek a megteremtése az ő feladata.
Ez egy kihívás, ennek a lélekszerepnek a valódi kihívása. Ennek árnyékában bújik meg az a nehézség, amikor folyamatosan azzal a szemüveggel nézünk körül, hogy mi nincs itt rendben, mi nem illeszkedik az egészhez, ami valahogy kilóg, ami nem szép, ami nem jól működik. Ez a fajta hibakereső üzemmód néha elhatalmasodhat és gyakorlatilag beéghet a rendszerbe, bemerevedhet és egy kritizálási hajlammá nőheti ki magát.
"
Ha érdekel a éma, olvasd tovább a blogon itt:
Tudom, hogy mi a baj veled...>>>

A külső és belső rend és rendezettség érzése nagyon fontos tehát. Minden időkben voltak-vannak olyan rendszerek, melyek egyfajta ideális emberi állapotot írnak le, jelenítenek meg, amelyhez megpróbálhatunk igazodni. Olyanok ezek, mint egyfajta tudati térképek, amelyek segítségével rendet tudunk tenni önmagunkon belül. Mint pl. ha valami fáj, akkor elmegyünk az orvoshoz, aki elküld egy kivizsgálásra, mondjuk vérvételre. A vérünkből alkotott "kép" alapján be lehet azonosítani a probléma okát és ki lehet találni a gyógyító megoldást.
Mivel a lényünk a legalapvetőbben három szinten - szellemi-érzelmi-testi síkon - egyaránt funkcionál, a teljes kép érdekében érdemes olyan rendszert alapul vennünk, ami mindhárom szintünket magába foglalja. Minden mindennel kapcsolatban áll és összefügg, összedolgozik, bennünk is, gondoljunk csak testünk bonyolult szervrendszereire.
Ezzel a témával foglalkozunk a legközelebbi RituálTánc mozgásmeditációnkon is, melyre érdemes lesz eljönnöd, ha egész-séged megőrzése fontos most számodra!

RITUÁLTÁNC - AZ ÉLETFA GYÜMÖLCSEI - szept. 16-án, 18.30-20.30-ig a Magnet Ház JUHAR termében>>>
Íme néhány bevezető gondolat, hogy miről is fog szólni a tánc:
"A Kabbalah (zsidó misztika és spiritualitás) több ezer éves tudásanyaga az emberi életrendszer csodálatos összefoglalását rajzolta meg az Életfa szimbólumában.
Ez a misztikus ábra 10+1 szférát, Szefírát mutat be, melyek mindegyike egy számunkra is elérhető kozmikus intelligenciát, isteni ősprincípiumot, és természetesen a hozzá kapcsolódó erőt is tartalmazza. Ezek az erőkörök olyan ideákat hordoznak tehát, mellyel feltöltekezve valóban azzá az emberré válhatunk, ami a sejtjeinkbe van kódolva és amire igazán vágyunk legbelül.
Ezt az esszenciális bölcsességtant elevenítjük fel ezen a mozgásmeditáción, ahogy sorban ráhangolódunk a különböző Szefirákra (erőközpontok). Így táncunkkal kapcsolódunk a mikrokozmoszunkban lévő Életfához, ami segít életre kelteni a bennünk szunnyadó lehetőségeket.
Táncoljunk együtt, hogy élvezhessük, ahogy a tiszta életerő lényünk minden részében áramlik, és Életfánk gyümölcsei beérnek!
Ezzel a gyönyörű mozgásmeditációval zárjuk a Szolgáló archetípus időszakát, hogy a bennünk élő Művésszel utazhassunk tovább táncösvényünkön.
Tarts velünk!"

Gyógyító felfedezéseket kívánunk!
a Lélekszíntér csapata