Az érzékiség újraértelmezése

Kedves Olvasónk!

A nyugati civilázió általános "túlkapása", hogy sokkal többet használjuk a fejünket, mint az optimális lenne számunkra. Már kora gyerekkorban, ahogy az iskolapadba ültetnek, fokozatosan leszoktatnak bennünket arról, hogy a világot az érzékeinket keresztül, ösztönösen érzékeljük. Sokat kell figyelnünk, meg kell tanulnunk, hogy más "okosok" mit mondtak, gondoltak jónak. Egyre kevesebben mozgunk, egyre többet gondolkodunk, egyre több külső hitrendszert kell elfogadnunk. Priorizálunk, stratégiákat gyártunk, célokat tűzünk ki, amiért keményen küzdünk... Ugye ismerős a helyzet?

Így szocializálódva könnyen elhisszük, hogy akkor is erőltetnünk kell magunkat, ha már teljesen kimerültünk, energetikailag, érzelmileg és szellemileg egyaránt. Szinte népbetegséggé vált a túlzott stressz, a kiégés, és a depresszió.

A bennünk élő SZERETŐ archetípusa ellazulásra hív. Szeretne visszavezetni bennünket a természetességhez és az ösztönös intelligenciához. Ez az a belső bölcsesség, amelyet főleg a testünk tud jelezni, megmutatni számunkra. Ha figyelünk testünk jelzéseire, akkor azonnal megérezzük, ha túlfeszítjük magunkat. Megtehetjük abban a pillanatban, hogy belelélegzünk a testünkbe, ellazulunk és elengedjük azt a belső kényszert, ami siettet bennünket a cél felé. Álljunk meg a pillanatban, és éljük át a jelent, a JELENLÉTET!

Sajnos nem olyan egyszerű észlelni mindezt és megállítani magunkat. Sokat segít ebben az, ha a figyelmünket az érzékelési folyamatra irányítjuk. A célra tartó, szemellenzős tekintetünket megnyithatjuk a természet szépségére, észrevehetjük a tavasz üde zöldjét és a virágok színpompáját. Belélegezhetjük azt a sokféle mámorító illatot, amivel a természet megajándékoz bennünket. Tapintásunk, érintésünk intim közelségbe vonhatja mindezt a szépséget és így szinte fürdőzhetünk az ébredő érzékeink általi gyönyörben.

Következő RITUÁLTÁNC MOZGÁSMEDITÁCIÓNKAT ennek az élménynek szenteljük.
Táncunkkal most a különféle érzékelési tartományokba mozdulva ébresztjük érzéki lényünket, hogy egyre jobban belelazulva teljességünkbe visszahódítsuk természetes LÉTállapotunkat.

RituálTánc - Az érzékiség ébredése - május 7-én 18.30-20.30-ig a MagNet Közösségi Ház Lótusz termében>>>

A témához kapcsolódó blogbejegyzésünk: Az érzékiség újraértelmezése>>>

Szeretettel,
Berkes Szofi Judit