Az Erő legyen velünk!

Kedves olvasónk!

A Király archetípus időszakában járunk, melyről itt olvashatsz többet:
http://lelekszinter.hu/kiraly-archetipus

Egyik legfontosabb téma, ami hozzá kapcsolódik - a belső erő, és annak használata.

Mi a valódi erő? Ki az, akit erős embernek tartasz? Vajon hogyan bontakoztathatnád ki jobban a benned lévő erőt?
Talán téged is foglalkoztatnak ezek a kérdések.

Ha magadba figyelsz, most is kapsz egy választ arra, hogy éppen mennyire érzékeled az erődet.
De az erő kérdése azért nem ennyire egyértelmű. Hiszen biztosan tapasztaltad már, hogy képes vagy hirtelen erőre kapni, ha valami felkelti a kíváncsiságodat, vagy éppen teljesen letaglózottá válni, ha valami rosszul sikerül. Ebből is látszik, hogy az erő nem csak úgy önmagában van bennünk, hanem összekapcsolódik az érzelmi és a szellemi állapotainkkal is.
Többféle síkon érzékelhetjük az erőinket, tehát többféle erő-megnyilvánulással kell foglalkoznunk, amikor ezt a kérdést vizsgáljuk magunkban.
A legegyszerűbb és a legalapvetőbb erőformák lényünk 3 szintjéhez kapcsolhatók: az energetikai/testi, az érzelmi és a szellemi állapotunkhoz.
Minden szintnek másfajta "gyakorlásra" van szüksége, egyikről sem szabad megfeledkeznünk, ha jól szeretnénk bánni belső erőinkkel. Ha valamelyik részünket elhanyagoljuk, akkor az az egész rovására megy.

Érdemes tehát feltenni magunknak a kérdést: hol érzem gyengének magam, hol nem veszem használatba erőmet, melyik szintre nem figyelek eléggé?
Ha mindhárom síkon dinamizáljuk magunkat, akkor erőnk növekedni kezd. Ez a kibontakozó erő aztán felhasználható bármire - kreatív önkifejezésre, alkotásra, teremtésre.

Saját erőd megtapasztalásához és használatba vételéhez nyújthat segítséget a Király archetípus időszakában rendszeresen megtartott Totemállat tánc, melyre most aug. 14-én kerül sor.
Ezen a transztánc jellegű mozgásmeditáción azokkal az ösztönös erőforrásokkal kapcsolódunk össze, amik segítik saját erőnk növekedését. Találkozunk a vízben élő állatokkal, a vadon állataival és a levegő lényeivel is, hogy mozdulataink által integrálhassuk erőiket, tulajdonságaikat. Aztán megismerkedünk azzal a totemállattal, aki személyesen kapcsolódik hozzánk, hogy utat mutasson teljességünkhöz.

Totemállat tánc augusztus 14-én, 18.00-21.00-ig a MagNet Ház HAMVAS termében.
Részvételi díj: 6000 Ft (2 bérlet alkalom)
További információk és bejelentkezés a honlapon:
https://ritualtanc.com/event/totemallat-tanc-2/

A SzimbolonSzínház következő találkozóján - aug. 28-án - ránézhetsz arra, vajon mi akadályozza és mi segíti erőd kibontakoztatását.
Egy találkozón 3 jelenet kerül állításra. Lehet, hogy az egyik a tiéd? Jelentkezz be most!
http://lelekszinter.hu/szimbolonszinhaz

Az Erő legyen velünk!
Berkes Szofi Judit