Átoldódás az Álmodó archetípus időszakába

Kedves Lélekszíntér Olvasónk!

Bár az Élet körforgása folytonos, mégis jól érzékelhetők azok a változások a mindennapjainkban, amit a különböző archetípusok hoznak.
Az Álmodó időszakába léptünk - vagy inkább csúsztunk, sodródtunk, merültünk, olvadtunk, lazultunk?
Bizony, ez az archetípus nehezen megfogható. Sokkal inkább az jellemző rá, hogy feloldja a határokat és a külvilágból a belső világ felé szeretne vezetni minket.
Ha nem megyünk vele önként, ha nem engedjük meg magunknak a befelé fordulást, pihenést, akkor árnyékait fogjuk megtapasztalni - krónikus fáradtság, betegség, gyengeség, káosz és szétesés formájában.

Érdekes dolog a fáradtság.
Biztosan te is megélted már, hogy az álmosságod egy pillanat alatt elillan, amikor hirtelen hallasz valami jó hírt, vagy valami inspiráló dolgot. Egészen addig alig bírtad nyitva tartani a szemed, de most mintha új élet költözne beléd. Képzelj magad elé egy kis gyermeket, aki reggel örömmel és kíváncsian bújik ki az ágyából, és alig várja, hogy felfedezze a világot!

Benned is ott él ez a Felfedező, akinek az élet új élményeket nyújt, egyszerűen azért, mert hajlandó újra rácsodálkozni. Így kapcsolódik össze bennünk a Szabadító és az Álmodó archetípus. Ha az élet-álmunk tetszik nekünk, élvezzük és jól érezzük benne magunkat, akkor "ébren álmodunk". Ha azonban olyan a napunk, mintha egy rossz álomban lennénk, akkor elálmosodunk, elfáradunk. Egyszerűen kivonódunk belőle. 

Ha az Álmodó archetípussal mélyebben megismerkedünk, akkor sokkal több lehetőségünk lesz kiemelkedni a negatív spiráljainkból, így életünkben több örömöt és boldogságot tudunk teremteni.
Olvass többet róla:
Álmodó archetípus>>>

Utazz velünk Te is a következő Lélekszíntér programjainkon:
1. Gyere el a heti rendszerességű RITUÁLTÁNCOKRA, melyet a Magnet Ház Lótusz termében tartunk 18.30-20.30-ig! Az Álmodóhoz kapcsolódó témáink:
- 02.25. Visszavonulás
- 03.04. A test beszéde és csendje
- 03.11. Angyali érintés
- 03.18. Álom hívó - Látomáskeresés
RituálTánc mozgásmeditációs műhely hétfőnként a MagNet Házban>>>

Az első mozgásmeditációnk tehát a VISSZAVONULÁS. Íme egy kis ízelítő, ráhangolódó:
"„Az Álmodó archetípus egyik fő üzenete, hogy megtaláljuk a magunkra figyelés, magunkba merülés idejét és módját ebben az időszakban.
Talán te is érzed, hogy fáradtabb vagy, sokszor látszólag ok nélkül, hiszen kialudtad magad. Ez igazából nem is az a szokásos „napi elfáradás”. Inkább az a tudattalan belső késztetés jelenik meg ebben, hogy visszavonulj magadba, mélyebb lényedbe.
Ha megfigyeled a természet ciklikusságát, akkor láthatod, ahogy az archetipikus életfolyamatok követik egymást. A magok most pihennek és várják a tavasz hívását, hogy újra kicsírázzanak. Már készülődnek az új ébredésre.
A mi belső természetünk is így működik. A megújulás, az újrakezdés előtt szükségünk van megpihenésre, lecsendesedésre és erőösszevonásra lelki, energetikai szinten is.
Sajnos civilizációnk ezt a ciklikusságot nem ismeri el eléggé, így sokaknak nehéz megteremteni az elegendő időt a valódi feltöltődésre.
Ez a táncmeditáció most ebben segít minket.
A folyamat során megjelenítjük azokat az élethelyzeteket, amikbe olyan sok energiát fektettünk az elmúlt időszakban. Megtapasztalhatjuk, hogyan tudjuk kivonni magunkat ezekből a helyzetekből, hogy egyre inkább belső lényünk felé fordulhassunk. Mozgásmeditációnk végén saját esszenciális lényünkhöz érkezünk vissza, ahol megpihenhetünk és ahol igazán Önmagunk lehetünk.”

Ebben a blogbejegyzésben további gondolatokat olvashatsz a témában:
A visszavonulás nem gyávaság. Ha jól tudsz vele bánni...>>>

Az időszak végét pedig a következő TANTRATÁNC ELVONULÁSSAL koronázzuk meg márc. 22-24-ig. 
A TantraTáncokon lehetőségünk van gyakorolni női és férfi energiánk felébresztését, megtiszítását, kibontakoztatását és kiegyensúlyozását. A mai társadalomban ezek a nemi szerepek hatalmas változáson mennek keresztül, melyek megviselik az egyént. Anyáink és apáink nem tudnak segíteni ebben a változásban, mert ők a "régi korszak, a régi ideák és szerepek" energiáiban éltek. A Vízöntő kor küszöbén nekünk kell felfedeznünk az új lehetőségeket. Mi vagyunk az Új Korszak társ-teremtői.
Vajon milyen üzenetet szeretnénk gyermekeinknek átadni? Hogy nem tudtunk megbirkózni a kihívással, ami a férfiasságunkat, a nőiességünket, a párkapcsolatainkat, az intimitásunk világát érinti? 
Vagy inkább belenézünk korszakunk tükrébe és vállaljuk a kihívást?

A jó hír az, hogy mindezek a változások értünk vannak. Az idea - az Unio Mystica, vagy Szakrális Egyesülés - a párkapcsolati és belső energetikai szinten mindig is volt, van, lesz. Ami változik, az a régi konstrukciók, hitrendszererek és társadalmi beidegződések talaján történik, ugyanis itt egy megújulási folyamat zajlik nagy erőkkel.
Ha téged is érdekel, hogyan használhatod jól ezt a megújulást a saját életedben, akkor szeretettel várunk ezen a különleges elvonuláson, ahol sok mindent felfedezhetsz a témában!
...és mindezt ötvözheted egy kikapcsolódással is, távol a város zajától, hasonló gondolkodású társakkal, és olyan programmal, mely nem csak a fejednek szól, hanem egész lényedet bevonja a felfedezésbe...
Ugye te is velünk tartasz?
TANTRATÁNC ELVONULÁS márc. 22-24-ig Máriahalmom>>>

Szeretettel,
a Lélekszíntér csapata