Ajánló - Az Ősz meséje: Az igazi menyasszony

Kedves Résztvevőink és programjaink iránt érdeklődők! 

A személyiség és a lélek fejlődését érintő kérdésekre keressük a választ az Ősz meséje programon az ősz csillagjegyeihez (Szűz, Mérleg, Skorpió) tartozó archetípusok segítségével.  

ÉVSZAKOK MESÉI - önismereti utazás a Lélekszíntéren a mesék csodálatos világának segítségével
Időpont: 2018.11.09. péntek 17:00-22:00h
Helyszín: Lélekszíntér, Budapest XIII. Balzac u. 39. félemelet, kapucsengő: 5.

 A program bemutatását és a bejelentkezési lehetőséget itt találod: http://lelekszinter.hu/archetipusok-mesei  

A ősz meséje – Az igazi menyasszony

Volt egyszer egy leány, ifjú volt és szép, csakhogy édesanyja korán meghalt, mostohája pedig mindenféle körmönfont gonoszsággal gyötörte. 
Ha reá bízott valamely munkát, lett legyen az bármily nehéz, a leány zúgolódás nélkül nekiállt, és tette , ami csak futotta erejéből. 
Ám hiába, nem tudta meglágyítani a szívét a gonosz asszonynak, aki soha nem volt vele megelégedve, semmi sem volt neki jó. Minél szorgosabban dolgozott a leány, annál több munkát varrt a nyakába mostohája, szüntelen azon törte fejét, hogyan rakhatna még nagyobb terheket a leány vállaira, s hogyan keseríthetné még inkább az életét.
Egy nap így szólt hozzá: - Itt van ez a toll, éppen tizenkét font, még ma le kell fosztanod; ha estig el nem készülsz vele, ugye ellazsnakollak, hogy megemlegeted. Avagy azt hiszed, egész nap henyélhetsz?
Szegény leány nekiült a munkának, s közben végigperegtek orcáján könnyei, mivel tisztában volt vele, hogy ezt a munkát nem lehet egy nap alatt elvégezni. …
- Hát senki sincs az Isten világán, aki megkönyörülne rajtam?
- És akkor hallott egy szelíd hangot, az így szólt hozzá: - Vigasztalódjál, gyermekem, én eljöttem, hogy segítsek rajtad. …
"

 A mesén keresztül arra hívunk: Nézz bele életed tükrébe, milyennek is teremtetted, teremted azt?

-          Ki az benned, aki személyes értékeidet, határaidat, képességeidet, készségeidet felméri; tested és lelked viszonyát feltérképezi?

-          Készen állsz-e arra, hogy kapcsolatba lépj azzal a részeddel, aki segít felismerni valódi képességeidet, elmeséli neked legmélyebb vágyaid, és megmutatja, hogyan bánsz alkotóerőddel.

-          Mi az benned, ami elindít, hogy megtaláld és felvállald a valódi társadat?

A legtöbb ember számára valódi kihívás a kapcsolat, kapcsolatba lépés. Mindannyian keressük az igazi partnert, a valódi társat, aki a másik felünk és valóban hozzánk tartozik. Eddigi tapasztalataink tudatosítása lehetőséget teremt az irányváltásra, átalakulásra. Az alá-fölérendelt helyzetekből és a függőségekből az egyenrangúság felé mozdulhatunk el. Ehhez meg kell tanulnunk először önmagunkat szolgálni. Ezáltal tudunk másokat is saját fényünk által táplálni. Valóban adni akkor tudunk, ha abból adunk, ami a sajátunk.

Témák: szépség, harmónia, életvágy, lelkesedés, kreativitás, átalakulás, regenerálódás, készségek és értékek felismerése, hasznosítása; befogadás, odaadás

Az erre az alkalomra választott mesével ezeket a témákat járjuk körbe - képet alkotva saját belső állapotainkról, elakadásainkról, értékeinkről, erőforrásainkról.

Szeretettel és a mesével várunk!

Tamásfalvi Erika 
Kisida Borbála
Büki-Bitai Veronika