Adventre hangolva

Kedves Hírlevél Olvasóm!

Az adventről, a sötétségről, a fény születéséről, a karácsonyról és a szeretet erejéről írok most neked.

A téli napforduló ősidők óta a befelé fordulás, a belső fény keresése, az egyedül-lét, és a belső közösség - család - felé fordulás időszaka. 
A régi idők emberei sokkal nagyobb harmóniában éltek a természettel, nekik nem volt kérdés, hogy ez a lecsendesedés, a belső folyamatok ideje. 
Nekünk kissé nehezebb belehelyezkedni ebbe az érzésbe (talán ismerős a "karácsonyi lázban égek" kifejezés), és talán ezért érezzük úgy  karácsony napján, hogy "de jó, minden oké, csak legyen már vége". Gyakorlatilag belül érzékeljük a sötétséget, hiszen kívül minden ünnepi fénybe öltözött.

Ha tudatosan keressük magunkban, és átéljük az advent 4 hetének mottóit - mértékletesség - igazságosság - bátorság - megfontoltság, bölcsesség - eljuthatunk a tágultság, befogadás, kiáramlás - a szeretet érzéséig. A szeretet kiáramlását ebben az időszakban az ajándékozás rítusával fejezzük ki. 
És itt most nem a "toronyórát lánccal" anyagba ragadt, minél drágább ajándékra gondolok, hanem a szeretet manifesztációjára.
Ez nagyon fontos élmény minden ember számára, a szeretek és szeretve vagyok élménye. Gondoljunk csak a gyerekekre: az izgatott várakozás, az öröm, a csillogó szemek, a mosolygó arcok - ne hagyjuk veszni ezt az érzést a felnőttek világában sem. 
A szeretet nyelvünk mindannyiunknak picit másféle. Fedezzük fel, mi az, amitől mi magunk szeretve érezzük magunkat, hiszen csak akkor leszünk valóban képesek mások felé nyílni, adni magunkból.
Az adás tehát megnyílás, odafordulás, a belső fényem megosztása a másikkal.

Erről fog szólni az ez évi utolsó RituálTánc mozgásmeditációnk is dec. 17-én 18.30-kor, melynek címe: FÉNYSZÜLETÉS>>>
A fenti kép a tavalyi táncon készült. Íme néhány gondolat róla:
"Dec. 21-én lesz a Téli napforduló, amikor a Napunk a Bak jegyébe lép át. A Lélekszíntér rendszerében a Mester archetípus időszaka kezdődik el. Ez évi utolsó RituálTáncunkon erre készülünk. Ezzel a mozgásmeditációval zárjuk le a 2018-as évet.
A Fény születését ünnepeljük ilyenkor, hiszen az egyre rövidülő nappalok és hosszabb sötét órák megteszik a hatásukat a pszichénkben. Már várjuk a fordulatot, amikor nem a sötétedésre, hanem a világosodásra hangolódhatunk. Maga a Karácsony ünnepe is ezt jelképezi. A magasabb világokból áradó fény útmutató jellegét a betlehemi csillag szimbolizálja, melynek fénye elvezet Jézushoz, a később Krisztussá váló Felemelkedett Mesterhez.
De mit jelent mindez önmagunkon belül?
Bennünk is felébreszthető a mesteri tudatosság. De ehhez csak akkor férhetünk hozzá, ha mi magunk is átmegyünk egy olyan beavatási úton, melyet ő is mutatott az emberiségnek. Mielőtt elhamarkodottan túl nagynak és távolinak ítélnéd ezt a célt, gondold végig azt, hogy minden út az Első Lépéssel kezdődik, bármilyen messzire is vezet. És archetípusos lélek utunkhoz mindenképpen hozzátartozik a Mesterré válás folyamata is.
Ezen a mozgásmeditáción úgy kapcsolódunk ehhez a témához, hogy először is megkeressük azokat az ügyeinket, céljainkat, elindított dolgainkat, amelyek már csak terhet jelentenek nekünk. Ez azért van, mert lidércfényeket követünk ilyenkor. Lelkünk állít béklyót, így próbálva jelezni, hogy rossz az útirány. De mi gyakran nem hallgatunk a belső hangra. Sokszor cipelünk a hátunkon olyan súlyokat, amiket egyszerűen csak le kéne tennünk, de meg se kérdőjelezzük őket. Talán megszoktuk, talán furcsa lenne a könnyűség, talán nem tudjuk elképzelni, hogy kik lennénk ezek nélkül… És közben megterhelve botladozunk életösvényünkön.
Oltsuk el ezeket a hamis fényeket! Merjünk belenézni a belső sötétségbe, mert csak akkor válunk képessé érzékelni a láthatatlan világból származó Tiszta Fényt!

A tavalyi mozgásmeditációról egy résztvevő így mesél: 
"Kedves Szofi!
Csodálatos volt a mai alkalom, minden szempontból csúcspont, méltó befejezése az évnek. Olyan pont, ami után kell a szünet. Fantasztikus élmény volt mindkét páros gyakorlat. Az elsőnél a súlyt, nehézséget ennyire pozitívnak, jól megélni, a másodiknál a mécsesekkel meghitten táncolni rendkívül felemelő érzés volt. Nagyon köszönöm mindazt, amit tőled kaptam a programjaidon, az inspirációkat, biztonságot, információkat, szeretetet, hálás vagyok érte. Az idei év a tanulásé, gyógyulásé volt számomra, amiben a RituálTáncnak komoly szerepe volt. Rengeteget töltődtem, oldódtam általa."

Táncoljunk megint együtt, hogy közös terünk segítse ezt az új Fényszületést!”
https://lelekszinter.hu/ritualtanc-hetente

FIGYELEM - FEHÉRBEN GYERTEK, HA LEHET!

Szeretetteli készülődést kívánok!
Berkes Szofi Judit