A tudás mindenkié

Kedves Olvasónk!

Napunk a Nyilas jegyében jár, ami a Pap, Papnő archetípusát állítja figyelmünk fókuszába.
A mellékelt képen a Symbolon kártya (Peter Orban) ide vonatkozó lapját láthatjuk, ahol egy papot a nagy vallási rendszerek jelképei és szimbólumai vesznek körül. A szerző ezzel arra is utal, hogy a vallási és hitrendszerek a különböző korokban és kultúrákban - bár másnak tűnnek - lényegileg alapvető szellemi értékekre, ideákra mutatnak rá.

Ez a lélek-szerep tehát lelki és szellemi fejlődésre hív.
Olyan képességeket szeretne felébreszteni, kifejleszteni bennünk, amivel egy tágabb valóságba is bepillantást nyerhetünk.
Régen nagyon nagy hatalmuk volt a papoknak és a papnőknek, mert ők voltak a tudás birtokosai, amit az egyszeri ember nem mondhatott magáénak. Az ő szerepük volt, hogy hidat képezzenek a szellemi és az anyagi világ között. Kapcsolatban voltak a magasabb dimenziókkal és az általuk „áthozott” üzenetek, jóslatok nagy, gyakran sorsfordító hatással voltak az emberekre. Isten földi helytartóiként felnéztek rájuk és sokszor vezető szerepet játszottak a világi, társadalmi ügyekben is.
Kultúrák és vallási tradíciók követik egymást és a mai napig az igazságkeresők rendelkezésére állnak. Papjai és papnői a korok jelmezeit magukra öltve segítenek az embereknek.
Erről olvashatsz tovább a mostani blogbejegyzésben: A tudás mindenkié>>>

Nov. 27. - RituálTánc mozgásmeditáció 18.30-20.30-ig a MagNet Ház Lótusz termében
A holnapi RituálTánc mozgásmeditáció már ezzel az archetípussal kapcsol össze bennünket: RITUÁLTÁNC - Lélektörténet>>>
A Nyilas jegyéről azt szokták mondani, hogy a nagy utazásokat is jelöli. A távolba hív, ahol egészen más kultúrákat ismerhetünk meg és új tapasztalatokra tehetünk szert. De ezek a távlatok nem csak a térben, hanem az időben, a különböző idősíkokban, vagy akár dimenziókban is jelen vannak. A Pap, Papnő archetípusával való első mozgásmeditációnkban most egy ilyen utazásra indulunk, ahol a tapasztalatok és emlékek élnek bennünk. Saját lélektörténetünkbe merülünk bele. De mi is ez a lélektörténet? Arra a mélyebb belső életfolyamatra gondolok, ami a mindennapok felszíni tevékenységei mögött rejtezik, mint egy mélytengeri áramlat.
Mit jelent mindez? Miért jó emlékezni?
Gyere, táncolj velünk és fedezd fel Te is!
RituálTánc - Lélektörténet>>>

Dec. 1. - SzimbolonSzínház 17.00-22.00-ig a Lélekszíntéren
A havi rendszerességű SzimbolonSzínház programunk csodálatos lehetőséget biztosít arra, hogy ránézhessünk a kérdéseink, problémáink mögött álló mozgató erőkre, dinamikákra. Ez egy integrált jelenet állítás, ahol a témákat a Symbolon kártya mélyértelmű, szimbolikus képeinek felhasználásával indítjuk el. A kibontakozó történet megértésével és átrendezésével bennünk is elindul egy harmonizációs folyamat.
Figyelem! - segítőként is, bármelyik szerepbe hívva hatalmas felismerésekben és tapasztalatokban gazdagodhatunk!
Az év vége sokszor az összegzés, az átgondolás időszaka. Jó visszanézni és értékelni, hogy belső és külső céljainkból vajon mi valósult meg és mi nem. Szinte mindenki kíváncsi a miértekre is - miért van az, hogy..., miért nem lett így...? Ami azonban még érdekesebb lehet, az a - hogyan tovább - kérdése!
Biztosan észrevettétek már, hogy bár 12 archetípusról van szó a Symbolon kártyákban, de egy év alatt általában egy, vagy két jellemző archetípusos téma "játszódik le" életünk színpadán.
Ezen az alkalmon úgy búcsúzunk ettől az évtől, hogy a szokásos jelenetek mellett mindenki húz majd egy kártyát az archetípusok közül, hogy ráhangolódjunk a 2018-as évünkre. 
Vajon melyik belső szereplő kéri majd a figyelmünket?
A kihúzott lélek-szerep útmutatóul is szolgál, másrészt pedig a hozzá kapcsolódó tiszta minőségek segítséget nyújthatnak életutunkon.
Csatlakozz ehhez a különleges találkozóhoz!
Szimbolonszínház>>>

Felsimerésekben, tanításokban gazdag időszakot kíváánunk!
Szeretettel,
a Lélekszíntér csapata