A test beszéde és csendje

Kedves Olvasónk!

Testbeszéd - biztosan sokat hallottál róla.
Már külön tudománya van annak, hogy mennyire beszédesek a mozdulataink, a tartásunk, a járásunk. Ha csak egy pillanatra belegondolsz, mennyi minden "lejön" egy emberről, akivel először találkozol... vagy amikor az ismerősöd jön feléd, benned rögtön kialakul egy hangulat és szinte érzed, mi lehet vele, benne.
Persze, sokszor tévedünk és belelátunk olyasmiket is másokba, amit ők vadul cáfolnak - "Neeem, tök jól vagyok amúgy..." És néha nehéz megkülönböztetni, hogy minek higgyünk inkább, az első megérzésünknek vele kapcsolatban, vagy a szavainak.
Ez a téma nagyon izgalmas és szorosan kapcsolódik az Álmodó archetípushoz (Halak jegye), aki a bennünk élő legnagyobb illúzionista. Vele kapcsolódunk az Ideák könnyű és gyönyörű világához - egy Ideális Világhoz, aminek persze nem sok köze van a hétköznapokhoz.
Vagy mégis? Vajon hogyan?

A következő RituálTánc órán - holnap/hétfőn 18.30-20.30-ig - erről fogunk beszélgetni egy kicsit, majd a mozdulatainkkal folytatjuk tovább a "beszélgetést".
Megengedjük a testünknek, a különböző testrészeinknek, hogy most ők fejezzék ki magukat minden lehetséges módon. Hagyjuk szóhoz jutni sokszor némaságra ítélt testünket, aki alig várja, hogy végre mindent elmesélhessen, mi is zajlik bennünk. Olyannyira az elménkben, a gondolatainkban és a jövőbe tekinte élünk, hogy nem vesszük észre azokat az érzéseket, tudattartalmakat, amiket a testünk hűen őriz számunkra. Kicsit olyan, mint egy tartály, ahová el tudjuk rejteni, amit az adott pillanatban nem tudunk, vagy nem merünk megnyilvánítani. De időről időre ki kell ürítenünk ezt a tartályt ahhoz, hogy új és friss ideák, képek és érzések vegyék át a régiek helyét. 
Ezen a mozgásmeditáción a kezdeti önkifejezés után megkeressük a Csend Világát, azt az Ürességet, amiben megpihenve ez a tisztulás és feloldódás valóban megtörténhet, mielőtt elindulunk az új lehetőségek felé.
Gyere Te is velünk, hagyd testedet mesélni, majd megfürödni és megtisztulni a csendben!

Találkozzunk tehát hétfőn a MagNet Ház Lótusz termében a 18.30-kor kezdődő RituálTánc mozgásmeditáción!
http://lelekszinter.hu/ritualtanc-hetente

Szeretettel várunk!
Szofi