A szolgálatkészség erénye

Kedves Olvasónk!

Mi jut eszedbe, ha azt a szót hallod: szolgáló? Milyen érzések társulnak hozzá? Mit mozgat meg benned ez a kifejezés?

Nagy valószínűséggel nem a legnépszerűbb dolgok jutnak eszünkbe róla. Még az önismereti programjainkon való részvételben is meglátszik ez a tendencia, hiszen van olyan, hogy a Szolgáló archetípus negatív felhangja miatt inkább nem akarunk foglalkozni ezzel a belső szerepmodellel. Olyan minták és képek kapcsolódnak a szolgálóhoz, mint minőséghez, amelyeket napjainkban nagy ívben kerül el mindenki. Hiszen manapság, az önmegvalósítás és az érdekérvényesítés időszakában, nem tűnik éppen kifizetődőnek, ha valaki szolgáló hozzáállást vesz fel az élet különböző helyzeteiben.

Mindez persze csak akkor érvényes, ha a Szolgáló archetípus csodálatos szakralitásáról nem veszünk tudomást. Arról a minőségéről, ahol a saját érdek és az Egy-ség közös nevezőre kerül, ahol senki sem sérül, hanem mindenki fejlődik és növekszik. Szeretetben, önértékelésben, alázatban és önzetlen együttműködésben. Mert a Szolgáló egy magasabb szinten ezt jelenti…

Következő programjaink, ahol ezzel az archetípussal ismerkedhetsz, mozoghatsz, tapasztalhatsz:

1. Gyere el a heti rendszerességű RituálTánc mozgásmeditációkra, ahol most a Szolgáló archetípushoz kapcsolódó élettémák kerülnek fókuszba:
09.07. Gaia üneplése
09.12. Mit üzen a tested? - ingyenes - Magnet Ház nyílt nap!
09.14. Káosz és Rend
09.21. Az Életfa gyümölcsei
RituálTánc mozgásmeditációs műhely hétfőnként a MagNet Házban>>>

2. A havi rendszerességű SzimbolonSzínház szeptember 25-én lesz. Ez az este egyfajta integrált állítás, azzal a specifikummal, hogy a morfogenetikus térbe a kérdésekre, problémákra kihúzott Symbolon kártya archetipikus jelenetét játsszák el a képviselők. 
SzimbolonSzínház>>>

Szeretettel várunk ezekre a találkozókra!

Berkes Szofi Judit