A mértékletesség erénye

Advent első hetének kihívása a mértékletesség.

Ahhoz, hogy ezt a tiszteletre méltó erényt megidézzük magunkban, érdemes az árnyékát is tudatosítani.
Mikor és miben vagy mértéktelen? Mi az, amiből, vagy ki az, akiből több kell, többet akarsz?
Vajon melyik életterületen jelenik ez meg? Több ételre, italra, szexre, szeretetre, kapcsolódásra, pénzre, érintésre, szabadságra vágysz? Neked mi a válaszod?

Már ebből is érződik, hogy emögött a betöltetlen sóvárgás áll. Vágy, égető vágyakozás valamire, ami nem lehetett a tiéd, amikor nagyon szükséged lett volna rá. Nézd meg, keresd meg ennek a gyökerét!
Tárd fel a múltadat, az emlékeid tárházát!
És ha megtaláltad a kulcsát, a lényegi szükségletet, akkor kérdezd meg magadtól:
Kell ez még nekem? Tényleg? Most is?
Hiszen lehetséges, hogy egy régi program fut benned, és ha valóban belenézel, akkor rájössz, hogy már nem is aktuális mindez. A másik lehetőség az, amikor megérted, hogy már nem a mennyiség, hanem a minőség számít.
Nem több étel, ital, szex, szeretet, kapcsolódás, elismerés, figyelem… az, amit igazából szeretnél – hanem sokkal inkább bármelyikből éppen a MINŐSÉGI tényező az, ami fontos.

És ezzel el is érkezhetsz a mértékletesség igényének mélyebb megértéséhez. A kevesebb több – elvhez.
Így kidurran a sóvárgás lufija és megnyugvást érezhetsz. Mintha lelassulna benned valami, és ahogy körülnézel az életedben, észreveheted, hogy már itt is van mindez körülötted. Csak eddig nem vetted észre, mert máshol – a sokban, a jövőben – kerested.
A mértékben ott az érték! Ezt az értékelést teszed most hozzá saját magad.
*****

Ezen a héten lesz az év utolsó SzimbolonSzínháza. 
Az év vége sokszor az összegzés, az átgondolás időszaka. Jó visszanézni és értékelni, hogy belső és külső céljainkból vajon mi valósult meg és mi nem. Szinte mindenki kíváncsi a miértekre is - miért van az, hogy..., miért nem lett így...? Ami azonban még érdekesebb lehet, az a - hogyan tovább - kérdése!
Biztosan észrevettétek már, hogy bár 12 archetípusról van szó a Symbolon kártyákban, de egy év alatt általában egy, vagy két jellemző archetípusos téma "játszódik le" életünk színpadán.
Ezen az alkalmon úgy búcsúzunk ettől az évtől, hogy a szokásos jelenetek mellett mindenki húz majd egy kártyát az archetípusok közül, hogy ráhangolódjunk a 2021. évünkre. 
Vajon melyik belső szereplő kéri majd a figyelmünket?

A kihúzott lélek-szerep útmutatóul is szolgál, másrészt pedig a hozzá kapcsolódó tiszta minőségek segítséget nyújthatnak életutunkon.

Csatlakozz Te is ehhez a különleges találkozóhoz!
SZIMBOLONSZÍNHÁZ pénteken 11.00-18.00-ig a Lélekszíntéren>>>

Szeretettel,
Berkes Szofi Judit