A létezés Művésze(te)

Kedves Lélekszíntér olvasó!

A Napunk nemsokára a Mérleg jegyébe lép, ami a Lélekszíntér tematikus évkörében a MŰVÉSZ archetípusra irányítja a figyelmünket. Erről a belső szerepről itt olvashatsz többet:
Művész archetípus>>>

Mi is ennek a szerepszemélyiségnek a fő mozgatórugója?
Az egyensúly keresése. A kettősségek feszültségéből létrejövő alkotás, harmónia keresés. 
Ha megteremtjük a harmóniát, akár csak egy pillanatra is, azonnal érezzük azt - egyfajta szépség-élményként, megnyílásként, fellélegzésként.

Az egyensúly az Univerzum egyik megkerülhetetlen alaptörvénye.
Dan Millman így ír erről az Erre születtél című könyvében:
"Az egyensúly kozmikus, biológiai és személyes szinten egyaránt érvényes ránk - testünkre, elménkre és érzelmeinkre - , emlékeztetve minket arra, hogy minden cselekedetünket képesek vagyunk túlzásba vinni és elhanyagolni is, és arra, hogyha személyes ingánk kilendül az egyik irányba, végül elkerülhetetlenül vissza fog térni a másik oldalra.

Ha eggyé változtatod a kettőt, 
és a külsőt olyanná, mint a belső,
a fentet pedig, mint a lentet,
ha eggyé változtatod a férfit és a nőt,
belépsz Isten országába.

(Tamás evangéliuma)"

Íme a programok, amelyeken ezt a minőséget behívhatod, gyakorolhatod:

1. RituálTánc mozgásmeditációk hétfőnként 18.30-20.30-ig a MagNet Ház Juhar termében. A Művész archetípus témái:
09.23. Napéjegyenlőség
09.30. Polaritások - egyensúly
10.07. Elmúlt szerelmek árnyai
10.14. Vonzások és választások
10.21. Tovább a szerelem útján

A következő mozgásmeditációnk tehát a - NAPÉJEGYENLŐSÉG>>>
"A napéjegyenlőség egy csillagászati esemény, amelyben a földi egyenlítő síkja áthalad a Nap középpontján, ez évente kétszer fordul elő (március 21. és szeptember 23. körül).” (Wikipédia)
A tavaszi Napforduló után egyre hosszabbak lesznek a nappalok, az őszi után pedig rövidülnek. Mindkettőnek fontos jelentése van – az egyik a természet újjászületését szimbolizálja, a másik a befelé fordulásét, lebontásét, és az elengedését.
Ezeken a napokon a természettel együtt mozgó emberek ünnepeket, rituálékat tartottak azzal a céllal, hogy emlékeztessék egymást a külső és a belső természetük egységére.
Mozgásmeditációnkkal mi is csatlakozunk ehhez az ünnepi rítushoz. Abban a szerencsés helyzetben leszünk, hogy pontosan aznap reggel 7:50-kor lesz a napéjegyenlőség, tehát energiái nagyon támogatnak majd minket.
Megidézzük a Nappal és a Holddal való belső kapcsolatunkat, mozdulatainkkal eltáncoljuk és életre keltjük magunkban a hozzájuk kapcsolódó minőségeket. Táncunk végén megpihenünk a Nap és a Hold erőinek tökéletes harmóniájában.”

2. SzimbolonSzínház okt. 11-én 17.00-21.30-ig a Lélekszíntéren:
Ez a találkozó lehetőséget ad a bennünk mozgó élettémák és kérdések családállítás jellegű feldolgozására azzal a különbséggel, hogy a témákat a Symbolon kártya archetipikus képeinek megjelenítésével indítjuk el.
Saját színdarabunknak lehetünk a főszereplői itt, és a jelenetünk átrendezésével képet kapunk arról is, mit és hogyan csinálhatunk másképp az életünkben. Egy találkozón általában 3 jelenet kerül sorra. De segítőként is fontos felismeréseket szerezhetünk, hiszen nem véletlenül választanak ki pont arra a szerepre.
Ha érdekel mindez, akkor jelentkezz be a honlapon és tarts velünk!
SzimbolonSzínház - gyógyító drámajáték>>>

Keressük meg együtt életünk harmóniáját!
Szeretettel,
a Lélekszíntér csapata