Életre kelt asztrológia - valóság a színfalak mögött

Ha az önismeret útján jársz, akkor valószínű, hogy voltál már asztrológusnál és sok értékes információhoz jutottál önmagaddal kapcsolatban.
Ismered a csillagjegyedet és a horoszkópod jelentését. Talán - nevetve, de kíváncsian - elolvasod  az újságok ide vonatkozó jóslatait. Lehet, hogy te is olvastál asztrológiai könyveket, sőt esetleg szakértő vagy a témában.

De megtapasztaltad-e valójában, mit takarnak ezek a fogalmak?
Szeretnéd mélyebben megismerni, életre kelteni önmagadban ezeket a minőségeket?
Tudod-e, hogy pontosan mire hívja fel a figyelmedet, mire tanít a horoszkópod, a csillagok, a saját élettörténeted?

A Lélekszíntéren olyan önismereti munka zajlik, ahol az asztrológia fogalomrendszere leegyszerűsödik. A jegyek, bolygók és házak jelentéstartalmai 12 archetípusba vonódnak össze.
Ez az összefoglalás a bonyolultból a lényegi információ felé segít. Lehetőséget biztosít számodra, hogy jobban megértsd az élet alapvető jellegét. 

Minden emberben tizenkét szerep modell működik - vagy éppen nem működik. Ezt a tizenkét ősi szerepet mindig is archetípusokként írták le (hónapok, állatövi jegyek, bolygók, Jézus tanítványai, a Kerekasztal lovagjai, Izrael törzsei, az Olimposz istenei, Heraklész tettei stb.).
Ebben az értelemben minden emberben több lény lakik. Ezt a sokféleségünket felismerhetjük akkor is, amikor a különböző helyzetekben, életünk különféle színterein egészen máshogyan viselkedünk. Más és más, néha teljesen eltérő hangulat uralkodik el rajtunk, így néha értetlenül állunk önmagunk előtt :).

A 12 archetípust leginkább a következő nevekkel illették:
Harcos, Szerető, Közvetítő, Anya, Király, Szolgáló, Művész, Varázsló, Pap, Mester, Szabadító, Álmodó.

Ismered őket?
Sokszor dúl bennünk túlzott uralmuk, vagy éppen el vannak nyomva, és szeretnének nagyobb szerepet kapni az életünkben, hogy a valódi kibontakozás felé segítsenek minket. Ezek a szerepszemélyiségek egy-egy őselvet rejtenek magukban. Ezekhez az őselvekhez erő, őserő is kapcsolódik.
A kérdés az, hogy hogyan is bánunk ezekkel az erőkkel!
Ha elnyomjuk, megtagadjuk őket, fontos erőforrástól fosztjuk meg magunkat. Ha túl nagy fontosságot tulajdonítunk némelyiknek, akkor könnyen beleragadhatunk, megmerevedhetünk valamelyik szerepben. Így nehézkessé, rugalmatlanokká válunk, amiért aztán másokat, vagy rossz sorsunkat okoljuk.

Az archetípusokkal való megismerkedés tehát tágítja tudatosságunkat, világképünket és önismeretünket.
Erre a folyamatra hívunk téged is!

Szeretettel,
Berkes Szofi Judit