Baranyai Bea blogja

Van az életedben intenzitás?

A Mágus archetípus megfeszítő, árnyékkal szembesítő oldaláról készült már írás (Tánc az árnyékainkkal), és ez most ismét teljesen aktuális. Már az is egyre köztudottabb, hogy árnyékoldalaink mögött találjuk rejtett erőink és adottságaink gazdag tárházát, ha elmerészkedünk értük. Ehhez kapcsolódóan, és mégis egy teljesen más szemszögből fedezzük most fel ennek az archetípusnak egy másik, szintén hatásos és hatékony minőségét: az intenzitást.

Választásaink három szintje

Van, akinek könnyű, és van, akinek egy kínszenvedés döntéseket hozni, és választani az előtte feltáruló lehetőségek közül. És van, aki a hétköznapok természetes feladatának tekinti azt, belenyugodva, hogy hol könnyebb, hol nehezebb ez a művelet, hangulattól függően. Akár egyik, akár másik csoportba tartozol, a döntéseidet általában három szinten hozhatod meg.

Felajánlás – az önzetlen Szolgáló isteni arca

Szoktál-e időközönként csak úgy, önzetlenül  és elvárások nélkül, adni másoknak? Szoktál-e felajánlani valamit másoknak azért, mert neked abból több van, mint elég, vagy már nincs szükséged rá? Szoktad-e néha-néha az idődet és energiát adni, mikor egy jó ügy szolgálatában önkéntesen feladatot vállalsz?

Belső Kert

Időközönként azt érezhetjük életünk különböző szakaszaiban, mintha újra a startvonalnál állnánk, és ismét elölről indul a játék. Persze ez (tisztelet a nagyon ritka kivételnek) általában nem a totális újrakezdést jelenti, hanem életünk egy-egy szakaszának lezárását és egy új, jobb esetben magasabb szinten való továbbélését.

A belső otthon, avagy az átalakulás lehetőségének szigete

Tapasztaltad már ugye Te is azt, amikor látszólag minden a helyén van az életedben, mégis mintha le lennél lassulva, és háromszor annyi idő és energia kell az egyébként rutinnak számító feldatokhoz? Mintha minden visszafelé húzna, mert szinte semmi sem működik „simán”? Mintha peches szériád lenne, mert szinte semmi sem sikerül, sőt, egyenesen bosszantó dolgok történnek veled?

Anya, Belső Anya, Ősanya

Amikor elindulunk önmagunk megismerésének útján, kikerülhetetlen, hogy a szüleinkkel való kapcsolatunkat, így az Anya és az Apa archetípushoz való hozzáállásunkat is, tisztázzuk. Alaptémák, hatalmas irodalommal. A lelki terápiákban is újra ás újra az anyához és apához, a Belső Anyához és Belső Apához fűződő sebeket oldjuk és gyógyítjuk, közeledve ezáltal az Isten anyai és apai minőségeinkhez.

Ebben az írásban most az Anya archetípus témáját járjuk körül, a test – lélek – szellem szintjein.

Oldalak