Tantra – kicsit másképp

Egyre több helyen bukkannak fel tantra alapú foglalkozások, és szerencsére már nem csak a pusztán szexualitással párosított értelmezésben. Mindez nem véletlen, hiszen ezek a programok a tantrának arra a tágabb értelmezésére épülnek, amelyben a lelkiség, a spiritualitás is helyet kap. Mert a tantra – ha az eredeti, ősi jelentésében értelmezed – egy életszemlélet, egy életmód a tudatosság, a felszabadultság és az egység minél teljesebb megtapasztalására és megélésére.  

Hogyan értelmezzük mi a Tantrát?

A Tantra egy spirituális út, amelyen önmagad felfedezésére indulsz el. Annak az önmagadnak, aki az Univerzummal a legteljesebb összhangban van. Amikor hétköznapi tudatosságod határa kitágul, és egy tágabb nézőpontból tudsz rálátni mindenre. Határaid kitágulnak és eljuthatsz a felszabadultság, a másokhoz való őszintébb, örömtelibb kapcsolódás új szintjeire.

A Tantra egy „szeretet-nyelv”, amely a testen keresztül nyilvánul meg. Érintések, érzékelés és mozdulatok formájában. Amikor mindezek egy célt szolgálnak: hogy Te a saját szeretettel és örömmel teli világodat a legnagyobb teljességben megélhesd.

A szavak világába sokszor nagyon belebonyolódunk. Elveszünk a magyarázatok, körülírások és információk sokaságában és hamar eltűnhet az egyszerű lényeg. Amit egy érintéssel, egy mozdulattal, egy pillantással, egy mosollyal olyan egyszerűen és tisztán ki lehet amúgy fejezni. Kevesebb a félreértés, amikor a test ösztönösen beszél, spontán és zsigerből.

A Tantra önmagad megismerése a másik tükrében. Amikor teljes figyelmeddel jelen vagy a kapcsolatban, és szerető törődéssel fordulsz a másik felé. Mert tudod, hogy amit neki adsz, mindenkinek adod, és így önmagadnak is. 

Amikor félelem, elvárás, és megfelelés nélkül tudsz kapcsolódni, mert kilépsz a védőbástyáid mögül. Megnyílsz félelem nélkül, mert a másikban meglátod a jót, a kedveset, a szépet, a vicceset, a szerethetően esetlent, kétballábasat és a néha szintén zavarban botladozót.

És igen, a Tantra a férfi-női energiák polarizációját is segíti bennünk. Megmutatja az utat, hogyan legyél az a nő vagy az a férfi, aki szép, erős, odaadó, befogadó, védelmező, óvó, törődő, együtt érző, szenvedélyes, érzéki, gyengéd… Egyszóval az, aki lehetsz, amikor elengeded a korlátaidat és lebontod a falaidat.

Felfedezheted általa a saját nőiességed/férfiasságod eddig elnyomott, lezárt oldalait is, hogy a végén felszabadultan és természetes intimitásban tudj kapcsolódni, szeretettel és szenvedéllyel adni és elfogadni, az Egy-ség érzetét megtapasztalni.

Megértheted, hogy mindegy, hogy vezető vagy követő szerepet veszel fel egy-egy kapcsolódás során, hogy aktív vagy-e vagy passzív; hogy hányféle szerepet játszol el az életed során és ezekben hogyan működteted a női és férfi minőségeidet. Az a jó, ha ezeket váltogatva, minél több tapasztalással gazdagítod magad azért, hogy a végén önként lemondhass - ha akarsz - bármelyikről vagy mindegyikről, és elérd az életöröm tiszta érzését.

És ezeken túl még ezerféleképpen lehet értelmezni a tantrát és a Tantra útján járni. Az ősi, indiai tantrikus iskolák tradicionális tanításait ma már itt Magyarországon is megtalálhatod, több iskola és csoport szervezésében és tolmácsolásában. Ha kinyitod a netet és rákeresel, akkor ki tudod választani azt, ami téged éppen a leginkább megfog.

A Lélekszíntér foglalkozásain a Tantra inkább egy intimitás-terápia a tánc, a zene, a mozdulatok segítségével, hogy a szeretetteljes kapcsolódás ismét természetes legyen.

A Rituáltánc és a Tantra különleges kombinációjában a szabad és önkifejező tánc ötvöződik a tantrikus jellegű együttmozgással azért, hogy a testen keresztül a finomanyagi részeinkhez eljutva megtaláljuk mindannyian azt, ami számunkra a leginkább felszabadító, feloldó és harmonikus kapcsolódást biztosító. És így, mindannak a megvalósulását is önmagunkban, amikről eddig ebben a cikkben olvashattál. smiley

Szeretnéd mindezt átélni? Olvasd el, miről szól a TantraTánc Elvonulás, ahol ízelítőt kapsz mindebből, és elindulhatsz önmagad felfedezésének egy új útján.

TantraTánc Elvonulás – a RituálTánc és a Tantra különleges kombinációja>>>

Köszönöm, hogy jelzed egy like-al vagy megosztással, ha tetszett, amit olvastál. yes