Mondd, hova születtél? Megmondom, ki vagy…

Igen, erre képes az ősök ereje bennünk. Meghatározza, hogy életünk milyen irányba és hogyan bontakozzon ki. Megadja a kezdő csomagot, hogy aztán azzal mi gazdálkodjunk az életünk során, és abból a számunkra – képességeink és lehetőségeink szerinti – legjobbat hozzuk ki. Hogyan teszi mindezt? Hogyan működik ez a gyakorlatban? Erről olvashatsz a következő összefoglalásban…

Nélkülük Te sem lennél

Az első és a legnagyobb igazság ebben a témában. Nekik köszönhetjük, hogy megszülettünk. Hogy megszülettek szüleink, akik nekünk életet adtak. Őket pedig az ő szüleik, a mi nagyszüleink, hozták a világra. Aiknek életadó szülei a mi dédszüleink. És ez így megy tovább, nem csak hetedíziglen… bár az elméletek szerint eddig lehet visszavezetni mindazokat a legmeghatározóbb vérvonali befolyásokat, amelyek az életünkre hathatnak. 

Nem véletlen hová születtél

Minden család, minden nemzet, minden ország, minden földrész képvisel egy-egy energia minőséget. Ezzel járul hozzá az Egész „sok-ságához”, sokszínűségéhez, hogy minden energia megnyilvánulhasson fizikai szinten is. Éppen ezért jó és csodálatos, hogy ennyi fajta ember, ennyi féle kulturális, társadalmi és történelmi háttérrel van jelen. Minden megnyilvánul, hogy aztán egymást támogatva vagy akár erőszakkal lökdösve, haladjon a fejlődés útján.

És a hagyományok, akár a kis mikro-családi közösségek kialakított szokásaitól egészen egy-egy népcsoport, nemzet hagyományáig, mind arra jók, hogy ezt az általuk képviselt minőséget – világlátást, az élethez való hozzáállást – a szokásaikon keresztül tovább örökítsék.

Persze, ahogy tapasztaljuk is, ez sem állandó, mint ahogyan semmi sem az, ebben a Világegyetemben. Vagyis az, hogy nagyon lassan nagyon hosszú időszakokon keresztül a hagyományok, szokások is átalakulnak, az egy természetes folyamat. És Te, én, mi, ehhez mindannyian hozzátesszük a magunkét. Vagy azzal, hogy hűen ápoljuk és adjuk tovább; vagy éppen azzal, hogy kevésbé ragaszkodunk a régi megszokott formákhoz és apránként belelopunk egy kis másságot, sajátunkra formáljuk azt.

 A családi „fekete bárányok” – a nagy karmikus egyensúlyozók

Ők a mások, a kívülállók, a kitagadottak vagy éppen a felszabadítóan újítók. Ők azok, akik ezekben a vérvonalakban a felkiáltójelek. Olyanok, mint a yin-yang ősi szimbólum fehér pöttye a feketében, vagy fordítva: a fekete pötty a fehérben. Egyensúlyoznak, ha túlságosan bemerevedett valami egy irányba. Eljönnek, hogy mutassák, van más is. És az a más is éppolyan létjogosult, mint a felmagasztalt ellenpólusa. Ők tágítják a határainkat, az életszemléletünket, nagy tanítói az elfogadásnak, a türelemnek, a feltétel nélküli szeretetnek. És ezzel nagy karmikus adósságokat is helyrebillentenek az ősi láncolatban.

Amit feltétlen ismerned kell: a családi krónika

És még konkrétabbra kapcsolva, vagyis a nagy kollektívből haladva a személyes felé: az ősök ereje itt van bennünk. A génjeinkben, a DNS-ünkben, a tulajdonságainkban, a személyiségünkben. Lehet a fájdalmas, visszahúzó, áldozati, elnyomó részekhez is kapcsolódni. Vagy lehet az erő és felemelő részeihez is. Bármelyiket, vagy ezek bármilyen kombinációját is választjuk, mindenképpen megtapasztaljuk magunkat, és valamerre fejlődünk. A döntés a miénk.

Az ősök ereje a mélyben lévő mintázatokhoz kapcsol bennünket, hogy át tudjuk alakítani azt, amire szükségünk van ahhoz, hogy jobb életünk legyen. A fejlődésedet segítik, ha akarod és hagyod.

A spirituális és pszichológiai elméletek egyik alaptanítása az, hogy nézd meg a felmenőidet, a szüleidet és meg fogod tudni, hogy Te milyen vagy és mi a feladatod, pontosabban a lelked feladata az életedben. Éppen ezért a főcímre visszautalva, azt meg tudom mondani elég nagy pontossággal, hogy ki vagy, de azt, hogy ebből kivé válhatsz, az már legfőképp a Te döntéseid sorozata arról, hogy mit kezdesz a kapott „családi-csomaggal”.

Lelkünk útján – az ősök erejével

A tudatosan élt élet egy nagy mérföldköve az, amikor eljutunk oda, hogy felismerjük: ami már nem felel meg nekünk, azt jogunkban és hatalmunkban áll másképp látni és másképp megélni.

Így van ez mindazokkal az ősök által ránk hagyományozott hitrendszerekkel is, amelyek számunkra akadályozóvá váltak, visszahúznak. Jogunkban áll úgy élni az életünket, ahogyan azt mi a legteljesebbnek érezzük.

Íme, néhány ismérv, hogyan segíthet az ősök ereje a lelked útját járni:

  • A gyökereid, őseid és a családi krónikád megismerése és felvállalása, elengedhetetlen feltétel ehhez. De nem mindegy, hogy mit látsz meg ebben, és hogy mit kezdesz vele. A lelked útját akkor járod, amikor szembe tudsz nézni az őseid, a családod, a szüleid jó és rossz oldalával is, hogy átalakítsd azt, ami neked nem felel meg, ugyanakkor felvállaljad azt, ami őseid támogató ereje az utadon.
  • Nem könnyű feladat szembenézni azokkal az értékekkel, rád ruházott „életbölcsességekkel”, amiket bár a szüleidtől kaptál, valamiért mégsem tudod befogadni. Az életedben nem, vagy nem „úgy” működnek. Ha másképp érzed, gondolod, csinálod, az nem (feltétlenül) a tiszteletlenség, hálátlanság vagy lázadás jele. Az a Te saját utad.
  • Mindenképp szükséges még ehhez, hogy megértsd és elfogadd: mindaz, ami történt, ahogyan neveltek, amit útravalóul kaptál a szüleidtől, nagyszüleidtől, és így tovább, az mindig az ő akkori legjobb tudásuk és szeretetük szerint történt.
  • A következő állomás, hogy Te is a legjobb tudásod szerint leszűrd mindebből azt, ami számodra a legmegfelelőbb, és tisztelettel elengedd azokat, amik miatt csak kerülőutakat jársz, és nem tudsz saját életed főszereplőjévé válni.
  • És végül: vigyázat! Egy veszélyes és félrevezető hiba lehet, ha csak a negatív és visszahúzó minőségekkel foglalkozol folyton. Az sem egyszerű egyáltalán, hogy amit elődeink már oly sikeresen és büszkén működtetni tudnak/tudtak, azt Te is megtaláljad magadban. Hogy felismerd, az így már a tiéd is, és beengedd a saját életedbe, jobbítóan működni.

Te hol tartasz ezen az úton?:-)

Ha nem tudod a választ, és fogalmad sincs hogyan kezdj hozzá, itt segítséget kaphatsz:

RituálTánc mozgásmeditáció - Ősök ereje>>>

Ha tetszett, amit olvastál, köszönöm, ha jelzed egy like-kal vagy egy megosztással:-)