Mitől Nő a nő? Te tudod a választ?

Mitől Nő a nő? Mitől Mágikus a nő? Miért a nő mágikus? Te tudod a választ? Ugye, hogy nem is olyan egyszerűen elintézhető…

Egy kis belső utazásra hívlak ezzel az írással, hogy elindulj felfedezni a saját válaszodat erre a kérdésre. Nőként, a saját nőiségedbe való bepillantásra hívlak. Hol tartasz Te most? Melyik korszakodat éled? Leány, Csábító, Szerető, Anya, Feleség, Bölcs Banya, Lilith? Vagy ezek valamilyen kombinációja? Valami teljesen más? Tudod, miről beszélek? Kíváncsi vagy? Induljunk…

Női minőségek

Kezdjük a szinte már sablonos felsorolásokkal. A sor hosszú és itt csak az én szubjektív felsorolásomat olvashatod, a teljesség igénye nélkül: a sokat emlegetett passzív befogadó, a Hold, az éjszaka, a sötétség, a mélység, a Föld mélyének hűvöse, ugyanakkor az érzékenység, az intuíció, az érzékelés művészete, a láthatatlan világgal való kapcsolódás és együttműködés, a megtartás/összetartás gyönyörű minősége, a gyengédség, finomság, szépség, lágyság, kecsesség. Neked mi jelenik meg?

Íme, egy kis gyakorlat hozzá: Hunyd be a szemed, mond ki magadban, hogy NŐ, NŐISÉG, NŐIESSÉG és kérd, hogy jöjjenek a Te képeid, érzéseid, érzeteid. Engedd mindazt ami jön, cenzúrázás nélkül szabadon áramlani, és figyeld kíváncsian és nyitottan mit hoz a Te saját belső tudásod és megélt tapasztalásaid… Minden válasz – kép, hang, szín, felismerés, stb. - jó válasz:-)

A Nő, a női minőségek ma nincsenek még a helyükön. Egyensúlyban ezek a női energiák is éppen olyan fontosak és jelentőségteljesek lennének, erőt, méltóságot és értéket sugallnának, mint a férfi energiák. De ehelyett gyengeség ma (még) befogadóan passzívnak lenni, naivság és veszélyes az érzéseinkre hagyatkozni és a szívünk hangját követni, felelőtlenség önfeledten kitárni magunkat és bizalommal hagyatkozni a Vezettetésre, nagyon nehezen kivitelezhető a Természettel összhangban élni és természetes ciklusainkat megtalálni és követni, ebben a készre szabott „nagyüzemi” életmódban. Kicsit ördögi körnek tűnik ez így: ebben a világban ezekkel a minőségekkel kezdeni valamit…

Nem csoda hát, ha meg is jelentek a Nőiség árnyékai, ha néha „átestünk a ló túloldalára” – Lilithként, szüfrazsettként, Jeanne d’Arc-ként, elvakult és mártír anyákként, önállóságukat és függetlenségüket bőszen védelmező és hangoztató szinglikként – hogy előbb-utóbb ismét helyére állhasson majd az Egyensúly.

Női szerepek

Sokféleképpen lehet ezt is megfogni és felfedezni. Az életciklusok szerint 4 alap archetípusba osztható minőségek szerint éljük az életünket: a Leány, a Szerető, az Anya és a Beavatónő. És azt tudtad, hogy mégsem lehet szigorúan életkorhoz kötni azt, hogy ezek a szerepek mikor jelennek meg életünk során? Sokkal inkább érdemes nyitottan megfigyelni magadban, hogy mikor melyik típus jelenik meg benned, hogy életutadon mutassa az irányt, segítsen eligazodni. Mert ugyanezek az archetípusok és a hozzájuk kapcsolt energia minőségek aktiválódhatnak egy-egy meghatározó élethelyzetedben is. Ilyen az, amikor az Anya tápláló, gondoskodó, bőségesen áradó szeretet-minősége az, amely segít téged, amikor bármilyen alkotó, teremtő folyamatba energiát kell fektetned (pl. vállalkozás, egy új ötlet kivitelezése). Vagy a Szerető archetípus aktiválódik benned, amikor új partnert keresel, belső tüzed felizzik és szívesen elengeded a függetlenség ideáját, hogy Nőként kapcsolódhass, behódolhass (vigyázz, ez nem egyenlő az áldozattá válással!)

Más szemszögből nézve…

A Nő mindig is nagyon szoros kapcsolatban, összhangban volt/van/lehet a Természettel, ösztönösen rá tud hangolódni az Élet láthatatlan rezdüléseire és titokzatos világára. A rejtett összefüggésekre való érzékenység, az intuíció és ösztönös megérzések világa az övé. Az érzékelésre, érzékenységre való nagyfokú affinitás, a misztikummal való összekapcsolódás és ráhangolódás. A finomság, szépség, lágyság, gyengédség és együttérzés világa. Ugyanakkor az erőé is. A Női Erőé, amely éppen ebből az önátadásból ered. A tudásból, hogy hogyan vagyunk az Egy-ség részei, és hogy hogyan kapcsolódik minden mindennel. A tudásé, ami nem agymunka szüleménye, hanem ösztönös és zsigeri.

Érdekel ez a világ? Ha Te magad akarod felfedezni, hogy a Nőiség ezen oldalai számodra mit jelentenek, és kész vagy egy izgalmas, belső felfedező utazásra, kattints a Mágikus Nő – Zárt Női Csoport programunk leírásához!

ŐSI, ÖSZTÖNÖS TUDÁS FELÉBRESZTÉSE A 4 ŐSELEM (Föld, Tűz, Víz, Levegő) EREJÉHEZ KAPCSOLÓDVA>>>

Nőiség - klisék helyett saját élmények

Nőiség. Ezer arca van és természeténél fogva rejtelmes, misztikummal övezett, nehezen megfogható konkrét fogalmakon keresztül, mindeközben folyton változó, hullámzó, áramló. Nehéz úgy bármit is mondani róla, hogy az ne súrolja egyből az elcsépelt fogalmak, unalmas klisék és a csapból is áradó okosságok határát. De ez van, ahhoz, hogy elinduljunk, néha ezen is keresztül kell menni. Hogy aztán elérjünk a saját válaszainkhoz, amit leginkább a saját megtapasztalásaink hoznak el nekünk. Az a legbiztosabb és ráadásul a legkatartikusabb élmény is!

Itt az IDŐ! Ha érzed magadban, hogy Benned is több van…

… és egyre nehezebb az ezernyi külső elvárásokhoz alkalmazkodni és a rég elavult, visszatartó normáknak megfelelni, akkor nincs más hátra számodra sem, mint elfogadni indíttatásodat és követni a legbensőbb vezetésedet az Élet valódi élvezetére és örömteli megélésére.

Itt az ideje, hogy a Nőiség ismét visszanyerje mágikus hatalmát, teremtő erejét, és a Befogadó oldal ismét elfoglalja méltó helyét az Adó/Kiáradó oldal mellett! Benned is, körülötted is.

Már egy ideje ennek vagyunk tanúi a világban. A Nőiség ébredésének, a Női minőségek átértékelésének és a Női Erő újraéledésének. Szükség van rá! Miért? Nézd meg, hol tartunk most. Régóta hallani, hogy az emberiség maga alatt vágja a fát, hogy rohanunk a vesztünkbe és nem lesz annak jó vége, ahogyan most élünk, bánunk a környezetünkkel, a természettel. Nagy szavak, súlyos problémák. Sajnos ez is elcsépelt már. Nincs is egyszerű megoldás rá. Vagy mégis? Van! A Szív ereje. Ha szívünk szerint élünk, ha hallgatunk Lelkünk hangjára mindez még más irányt vehet. A Nőiség minőségeinek újraéledése, térnyerése és a Férfi mellé való visszahelyeződése SEGÍTHET!

Itt az IDŐ! Ébrednünk kell Nőként, hogy hozzátegyük a magunkét ehhez a változáshoz. Hogy méltó párja legyünk a Férfinak, aki ezt a partnerséget elfogadja, mert tudja, hogy ha mindenki beleteszi a maga oldalát, úgy áll össze az EGÉSZ.

Persze sokan vannak, akik ezen a nehezített pályán, először átesnek a ló túloldalára, mert szembesülni kell elfojtott és elnyomott tudattalan minőségeinkkel ahhoz, hogy aztán beállhasson az egyensúly, a harmónia. Mert be fog. Évezredes tapasztalatok ezt a ciklikusságot mutatják.

Nézz körül!

Már jó ideje virágkorukat élik a különböző önképző, spirituális, az ember lelkiségét és isteni törvényekkel való kapcsolatát tanító közösségek, körök. És most azokra gondolok, ahol valódi tudás átadás és befogadás zajlik. Az Ébredés része. A Női Ébredés része. Újra fel kell fedeznünk magunkban, hogy kitegyük a világba, segítsük a változást, átalakulást, fejlődést.

És IGEN! Van, hogy átesünk a ló túloldalára és agyonlelkizzük az egészet vagy éppen a földtől elrugaszkodva végletes és homályos-ködös ezoterizálásba tévedünk. Ez IS a tanulás része! A lényeg, hogy minél többen és minél előbb észrevegyük, ha ez van és újra a valódi bölcsesség útját járjuk. Kivel nem fordult még az elő, hogy néhanapján tévútra sodródott? Velem is többször. Hát veled?

Vissza kell szereznünk eredendő erőnket, csáberőnket, teremtő erőnket, megtartó/összetartó erőnket, támogató erőnket. És tudásunkat, Szófia bölcsességünket. Visszaszerezni hogyan? Mit csináljak? – kérdezheted most. Engedd, hagyd, hogy megnyílj a belső mélységedben rejlő kincseid számára. Ne félj a mélységtől! Hatalmas kincsek vannak ott, még ha ezer akadály mögé rejtve is. Minden ITT van már MOST bennünk. Bocs, ha ez már megint nagyon elcsépelt. De az igazság néha olyan egyszerű, hogy szinte már hihetetlen és klisének tűnik. Rajtad múlik, hogy hogy állsz hozzá, mit kezdesz vele! Mert Neked kell felismerni mindezt, elfogadni a saját igazságodnak és aztán megnyílni felé. Onnantól kezdve, önmagad belső mélységeiből és magasságaiból, Belső Bölcsességed vezetésével tudni fogod, hogy merre menj, mit csinálj, hogyan élj úgy, ahogyan az Neked és így minden körülötted élőnek is, a legjobbJ

Érdekel, hogy mi hogyan segítjük ezeket a folyamatokat? Csatlakoznál, hogy újra beizzítsd önmagad Nőiségét? Olvass tovább!

ŐSI, ÖSZTÖNÖS TUDÁS FELÉBRESZTÉSE A 4 ŐSELEM (Föld, Tűz, Víz, Levegő) EREJÉHEZ KAPCSOLÓDVA>>> 

A felső 2 kép: balra fenn: Szonár, középen jobbra: Zöld Pillangó - Fazekas Ildika Alda selyemfestő művész alkotásai. Selyemkép rendelés Aldától: ildika.fazekas@gmail.com, 0670 615 0373