LÉLEKTÖRTÉNET...

… izgalmasan és sejtelmesen hangzik. Ez lesz a következő mozgásmeditáció témája. Új témaként meg is ihletett, így ráhangolódva megnéztem nekem mit jelent, mielőtt még a rituáltáncban teljesen hagynám kibontakozni testi szinten is, a mozgásban.

Lélektörténet – mit hív elő?

Hagytam, hogy jelenjen meg az érzés, mihez kapcsolódik bennem ez a fogalom. És elkezdett húzni befelé önmagamba, rétegeken át. Megmutatta magát, mint az a vágy, vágyakozás, ami nagyon mélyen ott van bennem, ami húz valami olyan, egyelőre még ismeretlen felé, ahol aztán egyszer csak azt érzem, hogy otthon vagyok, ezt én ősidők óta ismerem, olyan mintha a részem lenne, mintha énem visszakapta volna egy darabkáját.

Dolgunk van vele, az biztos

Érezted már Te is ezt? Hogy van benned valami mélyről megszólító, még szinte megfogalmazhatatlan, ami érzésben a hívogató vágyakozáshoz, egy jólesően nyugtalanító híváshoz, ígérethez hasonlóan jelentkezik. Lehet ez egy érzés, lehet ez egy gondolat, lehet ez egy cél, egy személy, egy élethelyzet. Lehet nagyobb volumenű és hosszabb időszakot átívelő. Vagy lehet valami olyasmi, ami éppen most foglalkoztat, jelez és terel téged az életutadon.

Dolgunk van vele, az biztos. Nem érdemes a szőnyeg alá söpörni mondva, hogy „ó, ez csak a túl nagy fantáziám, ami jókat játszadozik velem”, vagy azt, hogy „mikor hagy már végre ez békén, úgy sem lehet megvalósítani, ez sose történhet meg velem”, vagy „hol vagyok én ettől, sajnálom, de ez csak egy szép álomkép, nem az élet”. Szabadulni akarsz tőle és elnyomod magadban, mert olyan érzéseket, reményeket vagy éppen félelmet ébreszt és szólít meg benned, ami kimozdít a hétköznapi biztonságos komfortzónádból. Nem baj, ha az éppen szürke és egyhangú, vagy kiszámíthatóan unalmas és nincsen benne lelkesedés.

Pedig az élet épp ott van, ahová a lélektörténeted hív. Az az élet, ami a lelked útjával azonos. Ami tűzbe hoz, ami lendületet ad, ami hajt, hogy használd az erődet és a képességeidet, még ha bizonytalan, kiszámíthatatlan és felmérhetetlen az út és az, ahova vezet.

Lélektörténetünk meghív ide. Úgy segít, hogy újra és újra bejelez ezzel a sejtelmes, hívogató érzéssel. „Dolgod van velem. Gyere, deríts ki. Nézd meg, hogy milyen ajándéko(ka)t tartogatok neked. Akarod, hogy élettel telibb legyél? Mutatom az utat, ha akarod és hagyod.”

Úgy segít, hogy hív, vonz

Lélektörténetünk sokféleképpen bontakozhat ki. Attól függ, hogy mi a feladatunk az életben, mit kell megélnünk és megtapasztalnunk, hogy a lelkünk ezáltal tapasztaljon és haladjon tovább. Attól is függ, hogy épp hol tartasz az életutadon, hova fejlődtél bölcsességben, mennyire tudod és mered megnyitni magad annak, amit üzenni szeretne.

Úgy segít, hogy hív, vonz. Finoman és lágyan. Újra és újra jelezni fog, amikor elfáradsz már az állandó ellenállásban és lázadó kerülőút járásokban. Hiszen ő mindig ott van. Ő VAN. Időn és téren túli. Neked, nekem, nekünk, meg itt és most van lehetőségünk hozzá kapcsolódni, elfogadni a hívását és megnézni mit mutat, merre vezet.

Onnan tudod, hogy kapcsolódtál hozzá, hogy lehet, fájdalmas sebeket tép fel és nagy szomorúsággal nyit be hozzád, vagy bármilyen egyéb nehéz és kellemetlen érzéssel érkezik, de mögötte mindig ott van egyúttal a gyógyító szeretet, az együttérző törődés és a támogató megtartás is. Hogy aztán egyszer csak, mint amikor vihar után a derült égbolton felragyogó nap, átadhassa neked mindazt a megváltó ajándékát, ami miatt át kellett kelned ezen a félelmetes sötét terepen.

Ha úgy érzed téged is hív egy történet, a következő rituáltánc kiváló alkalom megnézni miről mesél neked:

RITUÁLTÁNC - LÉLEKTÖRTÉNET>>>