Láthatatlan útitársak

Akár hisz valaki az angyalokban, akár nem, legalább egyszer biztosan tapasztalt már mindenki az életében elmondhatatlanul szép, megilletődött, csodálatos pillanatot. De érkezhet akár hétköznapi csodaként, akár hatékony segítségként vagy a legmélyebb fájdalomban, legreménytelenebb helyzetben megjelenő fénysugárként. Hogy ki minek tulajdonítja, és hogyan nevezi ezeket a dolgokat, hit kérdése. Szerintem ilyen az, amikor egy angyal van jelen mellettünk.

Nem tudok és nem is akarok senkit sem meggyőzni se pro, se kontra. Hatalmas irodalma van annak, hogy hol és hogyan léteznek az angyalok, kik ők, miben tudnak segíteni, hogyan lehet velük kommunikálni, és gondolom mindezek cáfolatáról is.

Itt most a téma megközelítéseképpen inkább néhány gondolatot és kérdést vetnék fel…

Angyali érintés 1.

Ahhoz, hogy felfedezzük mi a szívünk vágya, hogy elinduljunk álmaink útján, túl kell lépnünk hétköznapi tudatosságunk határait. Meg kell nyitnunk magunkat egy tágabb szemléletmódnak, egy emelkedettebb nézőpontnak, amely új távlatokba hív. Ez az álmodozásnak egy különleges módja. A belső képek alkotásának szívből jövő ihletettsége. Attól más és különleges, hogy ilyenkor nem hagyjuk a racionális elménknek, hogy a kételyek, kétségek, félelmek hadával elsöpörje bennünk a lelkünk hívogató hangját. Hogy megengedjük magunknak, hogy a lehetetlennek gondolt helyzeteket, történéseket megtörténtté képzeljük el, még ha csak egy rövid időre is. Emelkedettebb tudatszintnek is szokták említeni. Amikor kitágul a világ, amikor megnyílik a szív és a lélek vezetése egyértelművé válik.

Tapasztaltad már Te is? Mennyire engeded meg magadnak ezeket a hangulatokat, állapotokat?

Angyali érintés 2.

Egyszer egy filmben hallottam egy mondatot, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy azért jó, ha van hited, mert ezáltal tud Isten (vagy a hited szerinti Magasabbrendű) jelen lenni az életedben és segíteni, támogatni téged. Valahogy ehhez kapcsolódva tudnám az angyalok, az angyali világ jelenlétét és segítségét is megfoghatóvá tenni. Ha csak annyit teszel, hogy egyszerűen nem zárkózol el előlük, már az is sokat jelent. Ha ráadásul tudatosan kéred a segítségüket, akkor nyert ügyed van:-)

Megfigyelted már, hogy a legkilátástalanabb helyzetekben kihez fohászkodsz, kitől vársz segítséget? Hogy amikor úgy érzed, már csak a csoda segít, azt hogyan hívod be az életedbe?

Angyali érintés 3.

Érezted már azt, hogy valami olyan csodálatosan szép az életedben, akár okkal, akár ok nélkül, hogy egyszerűen nem találsz rá szavakat? Hallottad már társaságban, megilletődött elcsendesedésben azt a megjegyzést, hogy „angyal szállt el felettünk”? Milyen hangulat volt éppen? Hogyan tudtatok ilyenkor egymáshoz kapcsolódni?

Angyali érintés 4.

"Olyanok vagyunk, mint a gyermekek, tanítókra van szükségünk, akik pallérozzák elménket és irányítanak; és Isten erre módot is adott, angyalaira bízva, hogy okítsanak és vezessenek bennünket."

 (Aquinói Szent Tamás)

És ha van kedved hozzá, egy kis házi feladat:-) Te miről írnál Angyali érintés címszó alatt?