Kiegyensúlyozottabb hétköznapok… Érdekel?

Bárhonnan is indulsz el önmagad megismerésének és tudatosodásodnak az útján, előbb vagy utóbb, de biztosan eljutsz a világ, és benne az emberek, működésének egy tágabb szemléletéhez. Szembejönnek az olyan fogalmak, mint energia, emberi energiarendszer, tudat, tudatos teremtés, erőközpontok, test-lélek-szellem egysége. „Minden energia”, ez is lassan közhelyes lesz már a maga nemes egyszerűségében és igazságában.

Hozzáállásodtól függ, hogy mit kezdesz ezzel a megismeréssel. De ha úgy döntesz, hogy nyitott és kíváncsi vagy, akkor a világod csodálatosan kitágulhat és a tudás és bölcsesség új dimenzióit fedezheted fel a tapasztalás által.

Még azon sem kell törnöd a fejed, hogy hogyan kezdj neki, vagy ha ezen már túl vagy, hogy mi legyen a következő lépésed. Amikor megszületik benned a vágy a valódi megismerésre, az univerzum megtalálja az utat hozzád, ne aggódj:-)

Én eléggé „agyas” módon közlekedtem a világban sokáig, és a bennem érzésként megjelenő hívást is sokáig kerülgettem és igyekeztem elnyomni, nem tudomásul venni. Pedig a láthatón túli világ mindig is vonzott. Ma már nagyon hálás vagyok, hogy meg is találta az utat hozzám, a kemény falaimat lágyan lebontva, tégláról-téglára. Mivel mindig is imádtam a mozgást, ezen keresztül közelített és így kezdődött az ismerkedésem azzal a tágabb világgal, amit belül már régóta éreztem. A tai-chi volt az első lépés az energiával, az emberi energiarendszerrel való ismerkedésemben. Aztán, egy kis idő elteltével pedig már a csakrákat és a meridiánokat, az emberi energiarendszer főbb erőközpontjait és energiapályáit tanulmányoztam.

És most nem is arról akarok írni, hogy mik ezek és hogyan működnek, mert erről millió anyagot lehet már találni a neten, tanfolyamokon, könyvekben. Inkább arról, hogy hogyan segíthet ez a tudás a hétköznapokban.

Sokféle módon lehet megközelíteni. Az egyik módja, amit én „lelki nagytakarításnak” hívok. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, jó esetben szükséges a rend körülöttünk. Ehhez tehát takarítanunk kell (vagy takaríttatnunk). Ugyanez van lelki szinten is: a harmóniához szükséges, hogy időközönként érzésvilágunkat átvilágítsuk, és a felesleges, zavaró, minket már nem szolgáló érzelmeket helyére tegyük, megtisztítsuk. És ahogyan a hétköznapi rendrakásnál is, hogyha rendszeresen takarítasz, akkor nem borít el a szemét és átláthatatlan rendetlenség; úgy a rendszeresen végzett „lelki nagytakarítás” is megadja a gyümölcsét: kiegyensúlyozottabb leszel. Rengeteg gyakorlat és módszer, terápia és rendszer ismert ma már, amihez lehet fordulni. Itt tényleg csak a saját egyéniséged és igényed szabja meg, hogy melyiknél kötsz ki. A sikeresség titka viszont az, hogy csinálni kell. Rendszeresen, kitartóan gyakorolni. Mint ahogy minden egyéb esetben is, ahol eredményt és sikert szeretnél elérni:-)

Nekem egy nagy kedvencem a csakrák rendszere. Az egészen egyszerű gyakorlatoktól kezdve a mélyebb tudatállapotban végzett gyógyításokig, hatalmas tárháza van annak, hogyan tehetik szebbé és kellemesebbé létünket. Már azzal is nagy hatást lehet elérni, hogy a hét fő csakrát végig lélegzed. Például így: egyenként fókuszálj a testedben oda, ahol ezek az erőközpontok elhelyezkednek és lélegezz oda pár lélegzetvétellel. Szépen sorban, a gyökér csakrától kezdve egészen a koronacsakráig. Megteheted ezt úgy is, hogy mindegyikhez elképzeled a színeiket is. Erőteljesebb hatás érhető így el. Kombinálhatod még azzal, hogy kilégzéskor elengedsz minden akadályozó érzést, feszültséget, és belégzéskor nyugalmat, ellazulást és kiegyensúlyozottságot engedsz be. Vagy ezeket a saját állapotod és igényed szerint helyettesítsd azokkal a minőségekkel, amik számodra a legmegfelelőbbek. Ezzel az egyszerű gyakorlattal bármikor 5-10 perc alatt élettel telivé és kisimultabbá „varázsolhatod” magad. Naponta elvégezve, például minden reggel, egészen máshogyan élheted meg az aznapi történéseket. Próbáld ki:-)

Lehet, hogy olvastad már és ismered ezeket a gyakorlatokat. Sőt, ennél még jóval többet is. Nem is a spanyolviaszt akarom neked újból eladni:-) De hányszor használod ezt, vagy azokat amiket még ismersz, amikor épp „helyzet” van? Amikor zaklatott vagy, szétesett, ideges, feszült, indulatos? Amikor elönt a fájdalom, a szomorúság, a kilátástalanság, a félelem? Amikor rossz időszakod van, és azt keresed-kutatod mindenfelé, hogy mi segítene neked feltöltekezni, erőre kapni? Ezeknek az előbb leírt, és a hasonló típusú egyszerű gyakorlatoknak épp abban van az ereje, hogy mindig „kéznél” vannak és azonnal kihoznak ezekből a lehúzó állapotokból. Nem kell hozzá más, mint, hogy döntesz és elkezded csinálni. Az se baj, ha elsőre nem érzed át. Csak csináld. Automatikusan is, akár. Kitartóan és rendszeresen. A hatás garantált és el nem kerülhető:-)

Kívánom, hogy találd meg Te is a számodra legmegfelelőbbet és leghatásosabbat!

A hétfői RituálTánc kiváló alkalom - a kellemeset a hasznossal összekötve - egy ilyen lelki rendrakásra: SPIRÁL TÁNC - CSAKRA TÁNC>>>