Készen állsz az újjászületésre?

A téli napforduló, december 21-e, a Fény születése. Konkrétan azt jelenti, hogy most a legrövidebb a nappal és a leghosszabb az éjszaka, a sötét, és innentől kezdve ez már megfordul. Egyre hosszabbak lesznek a nappalok, a világos és fényes időszak. Átvitt értelemben pedig úgy értelmezik, hogy a bennünk lévő sötétséggel való szembenézés, felismerés és elengedések időszakát követően, a saját belső fényünk is megszülethet. Mint amikor meglátjuk a fényt az alagút végén. smiley

Te hogyan éled meg ezt az időszakot? Hosszabb folyamatként készülsz rá már hetek óta, vagy egy rövid, de annál velősebb időt szánva rá, tartod meg ezt az értékelést? Hogy mi az, ami neked most a legnagyobb sötétséged, ahol nem találod az utat, az irányt. Vagy mi az, amivel a legtöbb bosszúságod, bajod van?

Van bátorságod, bizalmad, hited belemerülni saját benső sötétségedbe? Készen állsz rá, hogy elengedj minden külső és idejétmúlt kapaszkodót, hamis és hívogató lidércfényt?

Ne félj tőle. Mikor túljutottál játszmáidon, félelmeiden, fájdalmaidon, olyan ebben a sötétségben lenni, mint amikor megáll az idő és kicsit kiesel a hétköznapokból. Megérezheted milyen is az, amikor nincs semmi, csak az üresség…

Amiben egyszer csak megjelenik Valami. Egy érzés, egy hívás, egy gondolat…egy pislákoló fény lángocska. Ami szép lassan egyre nagyobb és ragyogóbb lesz, míg át nem jár, be nem tölt teljesen.

Nálad ez most mi? Hova várod a Fényt? Hogy megszülessen benned a mindent átvilágító, utat mutató, gyengéden körbeölelő, szerető világosság? Mit mond neked? Milyen (új) utat mutat? Merre hív, merre vezet?

Ha a kinti körforgásból, az ünnepre készülődés sürgés-forgásából megállunk, és egy kis időt és energiát szánunk belső világunk és lelkünk elrendezésére, akkor lehetőségünk van megtalálni a saját válaszainkat, „bábáskodhatunk”saját fényünk újjá- vagy megszületésénél.

Talán nem véletlen, hogy éppen ez a Mester archetípus időszakának kezdete is. Felragyoghat benned is, ha befogadod, hogy segítsen, vezessen, irányt mutasson.

Mert mi is a Mester? Olyan valaki, aki valamiben a legjobbat jelenti a számunkra. Annyira, hogy szeretnénk a példáját követni, hogy a saját életünkre átírva, alkalmazva a tőle tanultakat, jobbak legyünk mi is.

Ez a Mester bennünk. Tudja, látja, érti a mi egész eddigi és elkövetkező életünket. Ha kapcsolódunk hozzá, ha hagyjuk magunkban megszületni, hatalmas saját erőforrásra teszünk szert. És ez most a saját Fényünk felragyogása bennünk.

Nos, mit választasz? Engeded magadban is megszületni a fényedet? Befogadod és elfogadod mindent tudó belső Mesteredet?

Kívánok Áldott Karácsonyt, a Fény és Szeretet Ünnepén meghitt, boldog és szeretetteljes megéléseket!