Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól okt. 1-31-ig

A négy hét fő fényszögei: Szaturnusz-Uránusz kvadrát végig él; Merkúr-Neptunusz szembenállás; Vénusz-Jupiter szembenállás; Merkúr előre indul; Merkúr-Plútó trigon; Plútó előre indul; Nap-Hold szembenállás (telihold); Merkúr a Mérleg jegyébe lép; Merkúr-Jupiter szembenállás; Mars-Neptunusz kvadrát; Nap-Szaturnusz trigon; Vénusz-Szaturnusz trigon; Nap, Vénusz együttállás trigonban Hold, Mars együttállással és a Szaturnusszal; Nap-Mars trigon; Vénusz-Mars trigon; Nap-Plútó kvadrát; Vénusz-Plútó kvadrát; Nap-Vénusz együttállás; Merkúr-Szaturnusz trigon; Vénusz a Skorpió jegyépbe lép; Szaturnusz előre indul; Nap a Skorpió jegyébe lép; Nap-Hold együttállás (újhold), Vénusz együttállásban, amihez képesőbb a Merkúr is csatlakozik; Merkúr-Mars trigon; Merkúr-Plútó kvadrát; hátráló Jupiter visszalép a Halak jegyébe; Merkúr a Skorpió jegyébe lép; Jupiter-Neptunusz együttállás, Mars kvadrátban; Mars előre haladása megáll, majd visszafelé fordul

A mottó:  Október eseménydús és a nők szempontjából fontos hónap lesz– abszurd helyzetek sora és jóakarat, elégedetlenség és gyengédség egyszerre van jelen. A hónap végén sok lesz a megtévesztésekkel kapcsolatos indulat

Októberben számos, különböző előjelű esemény indul útjára. Próbálkozunk a mindennapokat jól megélni, mégis tapasztalhatunk még a korábbiaknál is abszurdabb helyzeteket, amelyek ezúttal nem a néma sokkolódást, hanem a hangos elégedetlenséget is magukkal hozhatják. A hónap közepén lehetőség nyílik kinyilvánítani az élet, az öröm és a nők iránti támogatásunkat, és megélni a gyengédséget és az összetartozást. A hónap végén nehéz helyzeteket élhetünk át, elszabadulhatnak az indulatok, a közlekedés és a kommunikáció is akadályoztatva lesz. Hangsúlyozottan érdemes most törekedni arra, hogy a nők és az életöröm megszólaló hangjai mellett bátran kiállljunk.

ESEMÉNYDÚS OKTÓBER, NŐK ÁLTAL KEZDEMÉNYEZETT ÖSSZEFOGÁSSAL

Szeptember a viszonylagos nyugalom, és az ügyintézés, kicsit az érthetetlenül nehezen alakuló ügyek hónapja volt. Október szintén vegyes képet mutat – a természet ugyan békés őszi arcát mutatja, szép, színes levelekkel, de erre most csak kevesen képesek figyelni. A Szaturnusz és az Uránusz kvadrátja elindult szeptemberben és októberben végig él: az állandó újabb és váratlan korlátozások fényszöge ez.

Október a szépség, a harmónia, a szüreti ünnepségek, a támogató kapcsolatok, vagyis az ereje teljében lévő Vénusz ideje – lenne. De ezt már rég magunk mögött hagytuk. Elseje mindjárt egy nehezítéssel indul: a Vénusz és a Jupiter szembenállása azt mutatja, hogy a törvények a nőknek nem kedveznek. Sőt, mivel a Jupiter hátrafelé halad, az lesz az érzésünk, mintha minden rendelkezés kifejezetten hátrányosan érintené a nőket. Előkerülnek a régi, ismert félelmek attól, hogy a törvény a kedvességet és a harmóniát bünteti.

Ennek kiváló példája a jelenlegi helyzet Iránban, ahol a gyakorlatilag inkvizíciós rendelkezések és annak nyomán útjára indult zavargások fiatal nők életébe kerülnek. Irán ugyan messze van Magyarországtól, és kevés szó esik erről a sajtóban, asztrológiailag azonban mégis össze vagyunk kapcsolva: Irán (a régi Perzsia területe) ugyanis Magyarország mellett a másik ország, amely a Nyilas jegyéhez sorolható.

Nem véletlen tehát, hogy történnek párhuzamos jelenségek a két országban, amelyek kiváltják – mindkét helyen -, hogy a nők hangja hallatszódni kezdjen szerte a világban. Ez itt most hangsúlyozottan a nők összefogásának, egymás támogatásának ideje – és nem a férfiak ellen, hanem annak érdekében, hogy a világban a szépség, a harmónia,az élet örömeinek támogatása, a kedvesség (vagyis a Vénusz) hangját ne lehessen elnémítani. Minden háborús fenyegetés, és háborús retorika valójában ezzel próbálkozik.

A Vénusz jelenleg a Mérleg jegyében, saját otthonában jár, ezért mindent meg fog tenni, hogy felhívja magára a figyelmet. Lesz erre kedvező időszak, például október közepén (okt. 14. és 21. közötti héten), amikor a Nappal szoros együttállásban lévő Vénusz a Szaturnusszal, majd a Marssal áll kedvező fényszögben, tehát a felelősség és a férfiak támogatását is élvezi. A Vénusz csillaga ebben az időben felragyog, és rámutat arra, hogy az élet élhető részére, a párunkra, a kedvességre és a gyengédségre fókuszáljunk, és ne engedjük, hogy az abszurd magával sodorjon bennünket. Használjuk ki ezt a hetet erre mindenképpen,ez a hónap legkellemesebb időszaka.

Eseményekből októberben amúgy nem lesz hiány, ahogy azt a fenti égi állások hosszú felsorolása is mutatja. Elindulnak a dolgok,  amelyek egyre követhetetlenebb és egyre abszurdabb jelleget öltenek. Több égitest is ebben a hónapban újra előre indul, a hónap elején a Merkúr, majd a Plútó, végül a Szaturnusz is. A két utóbbi a rend és a transzformáció őrei, és hozzák magukkal azokat az eseményeket, amelyeket jónak vélnek arra, hogy az emberi elme öncélú abszurditásával szembesítsenek minket.

A hónap egyik mélypontjának ígérkezik október 12, amikor a sok „elmés” megoldás hátráltató törvényeket eredményez, amelyeket „cukormázzal” próbálnak leönteni, de valójában mérgezőek. Ekkor indul be ugyanis a Mars-Neptunusz közötti nehéz fényszög, ami nemcsak a gáz és a harcok közötti feszültséget, hanem a mérgeket és a mérgező harci helyzeteket is jelöli.

A hónap másik nehéz része lesz az utolsó októberi hét: október 23-án a Nap és a Vénusz is a Skorpió transzformatív jegyébe lép, ráadásul újhold is lesz (Nap-Hold együttállás), amelyhez később a Merkúr is csatlakozik, és az egész a Plútó nehéz fényszögében történik.

Ez az időszak a hónap végéig kitart, és egyfajta meghosszabbított Halloween időszakként tekinthetünk rá. Bármi megtörténhet ebben az időben, amely nem lesz híján az erőszakos gondolatoknak és tetteknek (Merkúr-Plútó kvadrát) – Frankenstein és Freddie Kruger most egy héten át kart karba öltve gyűjti a nyalánkságokat. Nálunk, Magyarhonban ilyen időszakban szokott forradalmi hangulat gerjedni, ez most is elképzelhető, különösen október 29-e után, amikor a Jupiter visszahátrál a Halakba, ezzel érinti a Mars fényszögét, egyben a Merkúr is a bevállalósabb Skorpió jegyébe lép. Az elégedetlenség, az egész világon uralkodó totális félretájékoztatás, és az ezzel kapcsolatos felháborodás, a tömeges megmozdulások könnyen elképzelhetők ebben az időszakban. A Halak jegyében lassan együtt álló, hátráló Jupiter és Neptunusz az erős hitet, és a hitehagyottságot egyszerre szimbolizálja, ezt a lelki állást célozza meg az Ikrek jegyében szintén hátrálni kezdő Mars nehéz fényszöge: az eredmény lázongó hangulat lehet.

A HÁTTÉRBEN A HÁTRÁLÓ NEPTUNUSZ ÉS A MARS-NEPTUNUSZ KVADRÁT MOZGATJA A SZÁLAKAT

Hogy mindennapi életünkben milyen tendenciák várhatók októberben, azt az előbbiek mutatják. Van azonban az égen egy égitest, amelyről kevés szó esik, mégis a háttérből fontos szálakat mozgat meg ahhoz, hogy az események megtörténjenek.

Ez pedig a Halak jegyében most hátráló mozgást végző Neptunusz. A Neptunusz a ködösítés és a bizonytalanság mellett a bizalom, és az égiekkel való kapcsolattartás jelképe. Most ugyan otthonában van, de hátráló mozgásban – vagyis kis időt kapunk még ahhoz, hogy a láthatatlan világgal való igazi bizalmat és kapcsolattartást kidolgozzuk.

A Halak Neptunusz mellé hátrál be a hit és a morál képviselője, a Jupiter is a hónap végén, megemelve a Neptunusz jelentőségét. De mivel mindkét égitest hátrál, nem igazán tudják hozni saját legjobb minőségüket, ezért a bizalomvesztés, a hitehagyottság, a bizonytalanság és a megtévesztések, erkölcsi tévedések jelenségei mutatkoznak inkább.

Ehhez csatlakozik szintén október végén az Ikrek jegyében járó Mars, ami haladásában megáll, majd hátrálni kezd, és felfokozott, heves indulatokkal célozza meg ezt a hitehagyott, bizonytalan állapotot.

A kettő keveréke mérgező helyzeteket eredményezhet, a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt.

Szoros értelemben: a gázfűtés visszaszorulásával a sok minden egyéb fűtőanyag használata, a tengerbe eszement módon és feleslegesen kiömlött gáz mérgező helyzeteket teremthet.

Átvitt értelemben: a megtévesztésre, és csalásra alapozott hitegetés, valamint az időjárási anomáliák a bizonytalanság és bizalomvesztés jelenségeit hozza el a tömegeknél; ez heves indulatokat válthat ki az emberekből, ami áradatként terjedhet a világban, ennek minden pozitív és negatív hatásával együtt.

Valójában tehát a legfontosabb vetülete az októberi hónapnak, ami novemberben is kitart még: mibe helyezzük a bizalmunkat, mit támogatunk, képesek vagyunk-e erőfeszítéseinkkel (Mars) az égi morált (Jupiter) és a transzcendens kapcsolattartást (Neptunusz) elősegíteni a saját környezetünkben?

Ennek a kérdésnek most rendkívül nagy lesz a hívóereje: mindenki, aki fogékony arra, hogy a látható világ eseményei a láthatatlan világból indulnak ki, most bizonyítékot kaphat, és támogathatja ezt a paradigmát, ami valójában a jövőnket jelenti.

Szilágyi Katalin írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/

A hónap archetípusa a MŰVÉSZ. Itt olvashatsz többet róla:
MŰVÉSZ ARCHETÍPUS>>>

A hozzá kapcsolódó imaginációs utazást itt tudod megvásárolni:
Imaginációs utazás a Művész archetípushoz>>>