Asztrológiai szösszenetek Szilágyi Katitól november 1-30-ig

A négy hét fő fényszögei: Nap-Vénusz együttállás távolodik; Vénusz-Uránusz szembenállás; Vénusz-Szaturnusz kvadrát; Nap-Merkúr együttállás, szembenállásban Uránusszal; Nap-Hold szembenállás (telihold); Nap-Merkúr együttállás, kvadrátban Szaturnusszal; Merkúr-Neptunusz trigon; Vénusz-Plútó szextil; Vénusz-Jupiter trigon; Merkúr-Jupiter trigon; Vénusz a Nyilas jegyébe lép; Merkúr a Nyilas jegyébe lép; Nap-Plútó szextil; Mars-Neptunusz kvadrát ismét egzakt; Vénusz-Merkúr együttállás; Nap-Jupiter trigon; Nap a Nyilas jegyébe lép; Nap-Hold együttállás (újhold); Merkúr-Vénusz-Hold együtt haladnak; Jupiter előre indul; Mars-Szaturnusz trigon; Vénusz-Merkúr szembenállásban Marssal; Merkúr-Szaturnusz szextil 

A mottó:  November eleje még húzósnak ígérkezik, de a hónap közepétől lassan enyhül a szorongást okozó szorítás. Igazi fagyos idő csak a hónap végén várható 

Novemberben még tart az előző hónap végén elindult, erjesztő-erjedő felháborodáshullám, különösen a hónap elején, amelyre haragos, erőszakos válaszok érkezhetnek. A közlekedés és a kommunikáció is elnehezül a hónap közepén. A hónap legnehezebb időszaka a telihold ideje, november 8-10 körül. November 20-tól viszont finomabb, gyengédebb égi energiák áramlanak a Földre, amikre először csak haragosan rámordulunk, ám szinte észrevétlenül új, építő folyamatokat is hoznak – pont akkor, amikor az erjedés, az erőszak és a kétségbeesés venné át a hatalmat. Bár a hónap legvégén lesz még összezördülés és nehézség, de a szorító, szinte hibernáló, mozdulatlanná dermesztő energiák kioldódni látszanak. Csipkerózsika már megmozdítja az egyik szemhéját…(a képen John Duncan festménye, credit Culture Perth and Kinross)

KETTŐS NOVEMBER, LASSÚ JAVULÁSSAL

Október végén, a tőlünk is látható napfogyatkozással elindult valami, ami társadalmi erjedést hozott és még hozni is fog  – ez az égi jelzés még november első felében is végig él. Egész november eleje a különböző feszültségek,haragok, az ellehetetlenült kommunikáció jegyében zajlik. A Nap október végén a Vénusszal haladt együtt, és a szeretet és gyengédség jelképe kicsit tompította a felháborodások mértékét, kezelhetővé tette azt. E két bolygó együttállása azonban november elején távolodik egymástól, a Vénusz helyét a Merkúr veszi át, és a Vénusz önállóan találkozik az Uránusszal, majd a Szaturnusszal: vagyis a fiatal nők felháborodása kemény szorítást, ellenintézkedést vált ki, falba ütközik. Ezt a szorító hatást növeli a november 8-i telihold erős energiája. A novemberi telihold környéki napok, vagyis november 7 és 11 közötti időszak komoly felháborodásokat, lázongásokat mutat szerte a világban. Ez egyben a novemberi hónap legnehezebb időszaka is.  Mivel a Mars csak a háttérben működik, és a Neptunusszal alkotott nehéz kapcsolódása rég elfojtott haraggal mérgezi a légkört, ezek a felháborodások elsősorban a kommunikáció útján zajlanak majd, hiszen a Merkúr a legérintettebb égitest. Közlekedési, kapcsolódási, így internet-zavarokat vagy műholdas zavarokat is jelezhet ez a fényszög, tehát ebben az időszakban fokozottan figyeljünk vezetéskor, a közlekedésben, mert balesetveszélyes időszak. Ezt követően apró lépésekkel alábbhagy az események intenzitása, találkozik a Merkúr és a Vénusz, vagyis a kommunikáció gyengédebb lesz, talán sok részében megjelennek a női energiák, amelyek más, kevésbé háborús vizekre, a megbeszélések irányába igyekeznek terelni az eseményeket. A Merkúr és a Vénusz szinte együtt lépnek át a Nyilas jegyébe, november 17-18-án, ahol egész novemberben kéz a kézben haladnak. Ez reményteli, pozitív jövővel kecsegtető perspektívákat hoz majd mindannyiunk életébe.

Ugyan a Mars-Neptunusz erjesztő kapcsolata még most is ott munkál a háttérben: gonosz, dühödt pletykákban, másokat befeketítő rémhírekben, haragos, uszító megnyilvánulásokban nem szenvedünk majd hiányt. Ám ezeket talán a Nyilas jegy jövőbe néző, hittel teli energiája csökkenti majd, különösen, amikor a Nap is átlép a Nyilas jegyébe november 22-én. Az újhold tehát reményteljesebb energiákban születik meg. Mivel az újhold a gondolati teremtések ideje is minden hónapban, érdemes most mindannyiunknak elképzelni azt a vágyott jövőt, amit jelenünkké szeretnénk tenni. Erre a legalkalmasabb a november 21 és 25 közötti időszak, mindenképp használjuk ki!! November 24-én ismét elindul előre a Jupiter, és ez beindíthat pozitív eseménysorokat.  A hónap legvégén, 29-30-án és még december 1-én is a Vénusz és a Merkúr szemberül a Marssal – ez azt jelzi, hogy a háborús késztetések szembehelyezkednek a jobbítást, és a gyengédséget képviselő erőfeszítésekkel – de a Merkúr, a kommunikáció most a gyengédség oldalán van.  Őszintén remélem, hogy ez a fényszög valódi, bár nem könnyű béketárgyalásokat és megállapodásokat jelent a környezetünkben dúló valós és a médiában zajló virtuális háborúban is.

A Szaturnusz és a Mars fényszöge november hónap végére jelzi a hidegebb idő és a fagyok beálltát.

ZAVARODOTTSÁG ÉS KÉTSÉGBEESETT HARAG ELLEN FRISS FUVALLAT, AVAGY A CSILLAGTÓL AZ ERŐIG

A valóság mindig leképezi valahogyan az égi energiákat, úgy a politikában, mind az eseményekben és az időjárásban is…. Októberben láthattuk, hogy tiltakozáshullám indult útjára, a pedagógusok és a teljes oktatási rendszer ellehetetlenült helyzetéből kiindulva. Elég komoly abszurditása és egyben jelképe is a világnak, hogy az iskolatermekből a bankfiókokba kell átmenni melegedni… a melegséget világszinten áthelyezte az emberiség a jövő nemzedékéből a pénzbe, korábban szimbolikusan, most már fizikailag is. Ez a téves vezérelv okozza valójában a zavarodott és kétségbeesett helyzeteket. 

A tiltakozáshullám november első felében folytatódni fog, és mint azt az október végi égi jelzések mutatták, a fiatal nőknek, diáklányoknak (Vénusz) kiemelt szerep jut ebben, Magyarországon és a világban egyaránt. Ha az asztrológia jelzéseit nézem, ők most a jövőt képviselik, és a novemberi energiák arra utalnak, hogy az égi hírnök,  Merkúr most velük együtt halad. Kicsit a Tarot kártya XVII, a reményt szimbolizáló Csillag kártyalapjára emlékeztet, ahol a gyengéd égi energiák beáramlása a kulcs. Vagyis: a női energiák november közepétől fontossá válnak a kommunikációban, ami természetesen ellenállást vált ki, hiszen a korábban begyepesedett, megkövesedett rendszerek ahhoz voltak szokva, hogy csak erőszakkal lehet célt elérni, és az erősebb az úr. Ennek ellenkezőjére láthatunk most példát, mert ez az időszak, minden keménykedés és látszaterőszak ellenére a megbeszélésnek, a tárgyalásoknak kedvez.

A zavarodott, kétségbeesett és bizalomvesztett helyzetről, amit a Mars-Neptunusz sokáig fennálló nehéz kapcsolata mutat, az előző hónapban már írtam. Erre az erjedt állapotra érkezik most egyfajta gyengéd gyógyír, a vénuszi energiáknak, és a Jupiter jótékony energiáinak következtében.

Azt érezzük majd, hogy minden harag, erjedtség, háborús konfliktus és megszorítás ELLENÉRE van egy friss fuvallat. A zavarodottságot és kétségbeesettséget csak akkor tudja kifújni belőlünk, ha támogatóan szélesre tárjuk az ablakainkat, vagyis: beengedjük a hatásukat önmagunkba, és világképünkbe, hitrendszerünkbe beemeljük azt a gondolatot, hogy érdemes gyengédnek lenni, és a másik eltiprása helyett egymást támogatni, mert ez még nagyobb erő, mint a puszta erőszak. Amit a bölcsek régebben is tudtak, bizonyítja ezt a középkorból származó Tarot kártyák XI. (egyes csomagokban VIII.), Erő lapja. Érdemes e két  kártyalap átvitt értelmén kicsit elgondolkozni: hogyan juthatunk el az (égi) Csillagtól a (belső) Erőig?   

Szilágyi Katalin asztrológus írása

További információ és bejelentkezés: kati.szilagy@gmail.com, +36 20 385 9483

Miben tud egy asztrológus segíteni? Személyes erőforrásaink, feladataink, kiaknázható, illetve fejlesztendő adottságaink felmérésében.  Új meglátásokat találni abban, hogy mi a dolgunk a világban. Elemezni az adott élethelyzeteket, az életünkben aktuálisan jelentkező feladatokat. Átlátni szövevényes kapcsolódásainkat másokkal, párkapcsolatban, munkahelyen. https://csillaglelek.hu/asztrologia/

A hónap archetípusa a MÁGUS. Róla itt olvashatsz bővebben:
MÁGUS ARCHETÍPUS>>>

A hozzá való imaginációs utazást itt vásárolhatod meg:
IMAGINÁCIÓ A MÁGUS ARCHETÍPUSSAL >>>